Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες περί εξαγοράς ψήφων στην ΕΠΟ

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου μετά τις καταγγελίες του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ Βίκτωρα Μητρόπουλου περί εξαγοράς ψήφων στις φετινές εκλογές της ΕΠΟ, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Ο κ. Σιμιτζόγλου θα ερευνήσει το περιεχόμενο των καταγγελιών Μητρόπουλου που έγιναν στην τηλεοπτική «Δίκη», ώστε να διαπιστώσει αν υφίστανται τα αδικήματα της δωροδοκίας και της εκβίασης.

Ο κ. Μητρόπουλος είχε ισχυρισθεί ότι για τις εκλογές της ΕΠΟ διατέθηκαν 6 εκατ. ευρώ (3,5 εκατ. για λογαριασμό της νικήτριας παράταξης και 2,5 εκατ. για λογαριασμό της ηττημένης).

Προ διμήνου ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Χανίων να διερευνήσει ανάλογες καταγγελίες του πρώην προέδρου της τοπικής ΕΠΣ Γιώργου Βούρβαχη για εξαγορά ψήφων αντί 800.000 ευρώ.

Με παρέμβασή του στην τηλεοπτική «Δίκη», ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε:«Καλό είναι που επιτέλους θα ξεκινήσει κάτι πάνω σε αυτό το θέμα… Χαίρομαι που έγινε αυτή η παρέμβαση. Δεν είναι μόνο αυτές οι εκλογές, είναι και προηγούμενες όπου διατέθηκαν χρήματα. Και οι προηγούμενες διοικήσεις βγήκαν με χειραγώγηση. Είναι καιρός, επιτέλους, να ξεκινήσει η έρευνα… Όταν με καλέσει ο εισαγγελέας, θα πω όσα είπα και στην εκπομπή και όσα στοιχεία έχω στα χέρια μου. Μετά εκείνος θα κρίνει πώς θα προχωρήσει την υπόθεση.

Ποτέ κανείς δεν έκανε κάποια καταγγελία για το τι συνέβαινε μέχρι τώρα. Δεν υπάρχει φίλαθλος που να μην ξέρει πως οι εκάστοτε εκλογές είναι χειραγωγημένες. Είπα αυτό που ξέρει κάθε Έλληνας. Ο μόνος υπουργός που άκουγε και ήξερε τι γινόταν ήταν ο κύριος Ορφανός…

Μην είστε τόσο σίγουροι πως η δική μου καταγγελία θα πέσει στο κενό, όπως των προηγούμενων. Είμαι μέσα στο ποδόσφαιρο και ξέρω πάρα πολύ καλά ποια πράγματα πρέπει να διερευνηθούν και πώς. Όσοι έβαλαν το… χέρι στο μέλι ή πήραν γεύση από την κωμωδία που λέγεται εκλογές, να μην κοιμούνται τόσο ήσυχοι…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις