Κάρτα υγείας: Απορρίφθηκε το αίτημα διακοπής, διαφοροποιήθηκε ο Καλογιάννης

Τη διακοπή της δίκης για την υπόθεση της «κάρτας υγείας» ζήτησε η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορούμενων, επειδή ούτε αυτή τη φορά προσήλθε να καταθέσει ο μάρτυρας κατηγορίας και πρώην υπάλληλος του ΣΔΟΕ, I.T., ο οποίος επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα.

Ο μόνος που δεν στήριξε το αίτημα και ζήτησε να συνεχιστεί κανονικά η δίκη, καθώς όπως υποστήριξε, ο μάρτυρας δεν έχει να καταθέσει κάτι ουσιαστικό είναι ο δικηγόρος του Σπύρου Καλογιάννη, Πέτρος Καϊμακάμης, διαχωρίζοντας τη θέση του από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Ο εν λόγω μάρτυρας μαζί με συνάδελφό του από το ΣΔΟΕ, που ήταν οι μοναδικοί μάρτυρες κατηγορίας συνέταξαν αναφορά προς τον προϊστάμενο της οικονομική εισαγγελίας (μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ) στη οποία επιρρίπτουν ευθύνες στην ΕΠΟ για την καταστρατήγηση των όρων σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.

Κατά της διακοπής της δίκης τάχθηκε και ο εισαγγελέας της έδρας, με το αίτημα των κατηγορούμενων, οι οποίοι είχαν ζητήσει παλαιότερα την αναβολή της δίκης για τον ίδιο λόγο, απορρίφθηκε.

Η δίκη συνεχίστηκε με την ανάγνωση εγγράφων και θα συνεχιστεί στις 19/12, όταν και ενδέχεται να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες υπεράσπισης.

Yπενθυμίζεται ότι από πλευράς ποδοσφαίρου κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος είναι 22 πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις πρόεδροι αυτής, από το 2001 έως το το 2016.

Κατηγορούνται για απιστία, επειδή χρηματοδοτώντας για πολλά χρόνια ένα έργο που δεν γινόταν (μετρήσεις υγείας ποδοσφαιριστών) ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας κατά 13 εκατομμύρια ευρώ.

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις