Αποφασίζονται τα κριτήρια αδειοδότησης, ξεκαθαρίζει το θέμα των 120 δόσεων

Το θέμα του «εξωδικαστικού συμβιβασμού» με τις 120 δόσεις ήταν ένα από τα ζητήματα που ήταν στην ατζέντα της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα (11/12) ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, με τον πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλη Κωνσταντίνου.

Με βάση όσα είναι γνωστά για τη διαδικασία αδειοδότησης θα ισχύσει η ποινή του υποβιβασμού για όποια ΠΑΕ δεν πάρει άδεια και μένει να επικυρωθούν από την ΕΕ της Ομοσπονδίας τα κριτήρια αδειοδότησης, τα οποία σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες θα είναι τα ίδια με πέρσι, τουλάχιστον όσον αφορά το οικονομικό σκέλος.
Με άλλα λόγια, δεν θα παίρνει άδεια και θα υποβιβάζεται όποια ΠΑΕ έχει εκπρόθεσμες οφειλές προς παίκτες, προπονητές, προσωπικό και δημόσιο, οι οποίες έχουν προκύψει από συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μέχρι τις 31/12/2017.
Το θέμα των 120 δόσεων μπορεί να ισχύσει για οφειλές των ΠΑΕ, εν προκειμένω του Παναθηναϊκού, προς το ΙΚΑ, την εφορία και σίγουρα θα ήταν ευχής έργο αν μπορούσε να ισχύσει και για οφειλές σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και προσωπικό.
Ομως, για να ισχύσει αυτό πρέπει να συντρέχουν δύο προϋποθέσεις. Είτε ο διακανονισμός να γίνει με όσους διεκδικούν χρήματα είτε να υπάρχουν αποφάσεις των αρμόδιων δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ, κάτι που είναι δύσκολο με τα έως τώρα δεδομένα.
Ωστόσο, στη συνεδρίαση της ΕΕ που θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου θα επικυρωθούν τα κριτήρια αδειοδότησης και θα ξεκαθαρίσει το θέμα των 120 δόσεων.

  • ΕΠΟ
  • Παναθηναϊκός

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις