Το πείραμα της FIFA στο παγκόσμιο κύπελλο U-20 και η περίπτωση της ΕΠΟ

Μπορεί το εξαιρετικό ποδόσφαιρο με τα εντυπωσιακά γκολ να έχουν ενθουσιάσει όσους παρακολουθούν το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 που διεξάγεται στη Νότιο Κορέα, όμως την προσοχή των θεατών έχει προσελκύσει και η χρήση βοηθών διαιτητών για τη χρήση video (VAR).

Το συγκεκριμένο σύστημα ξεκίνησε στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ακόμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.
«Δεν είναι μόνο σημαντικό. Είναι πολύ σημαντικό. Είναι ένα σύστημα που πρέπει να το συνηθίσουμε και να το εμπιστευτούμε, καθώς είναι απαραίτητο να γίνει μέρος του παιχνιδιού», δήλωσε ο διαιτητής Μπιόρν Κάιπερς.
Ο Ολλανδός ρέφερι ήταν ο πρώτος που δοκίμασε το βίντεο πριν από εννέα μήνες και παρακολουθεί την εξέλιξή του.
«Βλέπω πρόοδο και είμαι πραγματικά χαρούμενος. Δεν είμαι ένας διαιτητής που θέλει να είναι η απόλυτη εξουσία στο γήπεδο. Αν κάνω ένα μεγάλο λάθος, είμαι πολύ χαρούμενος ένας διαιτητής από το βαν να μου πει ότι έχω λειτουργήσει εσφαλμένα. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με διορθώσει», πρόσθεσε ο Κάιπερς.
Το VAR θα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις γκολ, πέναλτι, κόκκινων καρτών και σε περιπτώσεις για τις οποίες ο διαιτητής δεν είναι σίγουρος για την απόφασή του
Για να εισαχθεί το σύστημα αυτό στο ποδόσφαιρο, 88 αξιωματούχοι αφιέρωσαν μία εβδομάδα δουλειάς για να προετοιμάσουν το έδαφος στη Νότιο Κορέα.
Πηγή: soccerlpus.gr

  • FIFA

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις