Ελέγχονται 28 ύποπτα εμβάσματα δύο προέδρων ΠΑΕ της Super League

Η ελληνική έρευνα του σκανδάλου της FIFA οδηγεί τις αρχές στην εμπλοκή δύο προέδρων ΠΑΕ της Super League, όπως αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ».

Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε στο γραφείο επιχειρηματία, παρουσία Ελβετίδας εισαγγελέως, 28 ύποπτα εμβάσματα εταιρειών συμφερόντων των δύο Ελλήνων ποδοσφαιρικών παραγόντων. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ.

Το έναυσμα της έρευνας δόθηκε από τις αμερικανικές και ελβετικές αρχές όταν εντόπισαν εμβάσματα 1 εκατ. ευρώ του Ελληνα επιχειρηματία προς τον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA Ζερόμ Βάλκε. Η εκτίμηση ήταν ότι τα χρήματα δόθηκαν ως μίζα για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Μουντιάλ έως το 2030.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν απαγγείλει κατηγορίες εδώ και δύο περίπου χρόνια εναντίον στελεχών της FIFA και με αυτόν τον τρόπο έφτασαν μέχρι τη χώρα μας. Η κατηγορίες είναι δωροδοκία, απιστία, απάτη και πλαστογραφία.

Στην Ελλάδα την επιχείρηση συντόνισαν ο ειδικός ανακριτής διεθνών δικαστικών συνδρομών Παναγιώτης Καρακωνσταντής και ο εισαγγελέας Παρασκευάς Αδάμης. Για όλες τις κινήσεις ήταν ενήμερη η Eurojust (Ευρωπαϊκή Εισαγγελία) στη Χάγη.

Τα εμβάσματα των δύο προέδρων ΠΑΕ της Super League δεν σχετίζονται με τις κατηγορίες κατά του Ζερόμ Βάλκε, αλλά φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε η εταιρεία του Ελληνα επιχειρηματία για ξέπλυμα.

Ήδη η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα αναλύει τα σχετικά έγγραφα, καθώς όλες οι εταιρείες που εμφανίζονται δεν εδρεύουν στη στη χώρα μας, αλλά ανήκουν στους δύο Έλληνες ποδοσφαιρικούς παράγοντες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις