Αυτά είναι τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Μουντιάλ

Άλλες 15 μέρες έμειναν για την κλήρωση (την 1η Δεκεμβρίου, στο Κρεμλίνο) του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου και όλα, πλέον… μυρίζουν καλοκαίρι!
Μετά την πρόκριση και της Αυστραλίας, λοιπόν, το τοπίο, σε ό,τι αφορά τα γκρουπ δυναμικότητας, ξεκαθάρισε, με μοναδική εκκρεμότητα, φυσικά, το Περού-Νέα Ζηλανδία, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν

το τελευταίο «εισιτήριο», τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Τα πράγματα είναι απλά: Αν οι Περουβιανοί «εξαργυρώσουν» το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Νέα Ζηλανδία και πάρουν την πρόκριση, τότε θα είναι σίγουρα στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα υπόλοιπα γκρουπ.
Αντίθετα, σε περίπτωση που γίνει το… μπαμ και έχουμε και δεύτερο εκπρόσωπο της Ωκεανίας στα γήπεδα της Ρωσίας, τότε: Δανία και Σερβία θα «σκαρφαλώσουν» στο δεύτερο και τρίτο γκρουπ αντίστοιχα, καθώς, αυτήν τη στιγμή, είναι επικεφαλής του τρίτου και τέταρτου γκρουπ. Ό,τι και να γίνει, δε, η Νέα Ζηλανδία, αν περάσει, θα πάει στο τέταρτο γκρουπ.
Αξίζει να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά, που τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας έχουν δημιουργηθεί με βάση την παγκόσμια κατάταξη! Μέχρι το 2014, μόνο το πρώτο γκρουπ ήταν βάσει της παγκόσμιας κατάταξης (συν την οικοδέσποινα χώρα) και τα υπόλοιπα τρία προέκυπταν βασισμένα σε γεωγραφικά κριτήρια.

165808.jpg

  • Μουντιάλ 2018

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις