Με φόρα στα τελικά οι βολιώτες δικηγόροι, 1-1 στην Ξάνθη

Με θετικό αποτέλεσμα έκλεισε τις υποχρεώσεις στην προκριματική φάση του πανελληνίου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων η ομάδα του Δ.Σ. Βόλου, καθώς, παρά τις σημαντικές της απουσίες, απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία στην Ξάνθη, σ’ έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα. Με θετική ψυχολογία θα μπουν οι βολιώτες στην τελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσουν τις ομάδες του Αριστοτέλη Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Ηρακλείου.

Η πρόκριση για τους βολιώτες είχε ήδη κριθεί από το προηγούμενο εκτός έδρας ματς στη Ρόδο (1-1) και η επίσκεψη στην Ξάνθη είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Με απουσίες και χωρίς τον κόουτς Παντελή Βαρβέκη, που απουσίασε λόγω κωλύματος, ταξίδεψε η ομάδα του Βόλου στις εγκαταστάσεις της Skoda Ξάνθης, για να αντιμετωπίσει τους ακρίτες, που ήθελαν ρεβάνς για την κρίσιμη ήττα τους στο Πανθεσσαλικό (1-0).

Η ομάδα του Βόλου παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Γούση, τους Κασάπη, Τζαρτζάνη, Σολιδάκη και Τσούκα στην τετράδα της άμυνας (από αριστερά προς τα δεξιά), τους Τσάτσο και Λυμπερδόπουλο στον άξονα του κέντρου, τον Βολιώτη στα αριστερά, τον Μπατή στα δεξιά και τον Κανταρτζή σε ρόλο μπαλαντέρ πίσω από τον Τσιαμήτα.

Ο Δ.Σ.Β. παρά την κούραση της αυθημερόν μετάβασης στην Ξάνθη και τις απουσίες που είχε, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι χωρίς να φοβηθεί τον αντίπαλο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το να καταφέρει να ανοίξει νωρίς το σκορ, όταν ο Απόστολος Τσιαμήτας, κινήθηκε προς το δεξί σημαιάκι του κόρνερ και με συστημένη σέντρα σημάδεψε τον Αντώνη Κανταρτζή που τρύπωσε ανάμεσα στο αντίπαλο αμυντικό δίδυμο και με δυνατή κεφαλιά άφησε εμβρόντητο τον αντίπαλο τερματοφύλακα , σημειώνοντας το 0-1 για την ομάδα του Βόλου.

Οι Ξανθιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν στο αρχικό σοκ, ωστόσο βρήκαν απέναντί τους μια πολύ πειθαρχημένη ομάδα που δεν τους άφηνε πολλά περιθώρια να δημιουργήσουν ευκαιρίες, ενώ στις ελάχιστες φορές που το κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να νικήσουν και τον τερματοφύλακα του Βόλου, με χαρακτηριστικότερη φάση την απόκρουσή του σε δυνατή κεφαλιά του επιθετικού της Ξάνθης, την οποία απομάκρυνε με τα ακροδάχτυλα στην αριστερή του γωνία, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να απομακρυνθεί στην συνέχεια της φάσης από τους αμυντικούς του.

Γενικά, η ομάδα του Βόλου, στο πρώτο ημίχρονο πατούσε εξαιρετικά στο γήπεδο, έπαιξε με πάθος και έξυπνα τακτικά, κλείνοντας τους χώρους, πιέζοντας εκεί που έπρεπε και απειλώντας διαρκώςνα φτάσει στο δεύτερο γκολ . Οι Τζαρτζάνης, Σολιδάκης, Τσούκας, Κασάπης «έκοβαν» τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων , οι Λυμπερδόπουλος και Τσάτσος «κλείδωσαν» το νευραλγικό χώρο του κέντρου και οι Κανταρτζής , Βολιώτης, Μπατής, Τσιαμήτας, «έραβαν» επιθετικούς συνδυασμούς , που προκαλούσαν πανικό στην αντίπαλη άμυνα. Σε έναν από αυτούς , η μπάλα αφού πέρασε πολλές φορές από τα πόδια των παιχτών του Βόλου, στρώθηκε δεξιά και λίγο έξω από την περιοχή στον Γιάννη Τσάτσο , ο οποίος επιχείρησε σέντρα-σουτ , που άφησε «άγαλμα» τον αντίπαλο κίπερ , σταμάτησε όμως στο απέναντι αριστερό κάθετο δοκάρι της Ξάνθης και απομακρύνθηκε από τους αντίπαλους αμυντικούς.

Ίδια ήταν και η εικόνα στα πρώτα δέκα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, που κύλησαν κυρίως με παιχνίδι κέντρου. Στο 53′ την θέση του Βασίλη Τζαρτζάνη πήρε ο Θοδωρής Κανελλής, που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας του Βόλου και στο 58′ την θέση του Στέργιου Μπατή πήρε στην δεξιά πλευρά ο Γιώργος Καζακίδης (στο ντεμπούτο του σε επίσημούς αγώνες), ενώ στο 65′ στον αγώνα πέρασε αντικαθιστώντας τον τραυματία Γιάννη Τσάτσο, ο επίσης προερχόμενος από τραυματισμό Γιάννης Αρβανιτόπουλος.

Από το 60′ και μετά , η εμφάνιση της κόπωσης του αυθημερόν ταξιδιού στην ομάδα του Βόλου ήταν αναπόφευκτη, που σε συνδυασμό με την μεγάλη επιθυμία των γηπεδούχων να κερδίσουν το παιχνίδι , οδήγησε στο να ανοίξει το παιχνίδι και να χαθούν εκατέρωθεν ευκαιρίες για γκολ.

Στο 63′ ο Αντώνης Κασάπης , με καθοριστική παρέμβαση , πήρε την «μπουκιά» από το στόμα του αντίπαλου επιθετικού , που ήταν έτοιμος να πλασάρει σε κενή εστία. Στο 67′ η ομάδα της Ξάνθης απείλησε με φαλτσαριστό κεραυνό από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής , που έδιωξε με υπερένταση ο βολιώτης κίπερ.

Στο 70′ σε μια φάση που η ομάδα του Βόλου , διαμαρτυρήθηκε έντονα για οφσάιντ, η άμυνα αρχικά απέκρουσε την επιθετική προσπάθεια της Ξάνθης από τα δεξιά για να στρωθεί η μπάλα μετά από κόντρες στον αντίπαλο επιθετικό της Ξάνθης, που βρίσκονταν αφύλακτος στην απέναντι αριστερή πλευρά και στο ύψος της μικρής περιοχής και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ να την στείλει στο βάθος της εστίας του Βόλου κάνοντας το 1-1.

Η ομάδα του Βόλου δεν έμεινε άπραγη και απάντησε , χάνοντας δύο φορές την ευκαιρία με τον Θόδωρο Κανελλή , να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ . Στην πρώτη από αυτές ο βολιώτης επιθετικός έστειλε την μπάλα να γλείψει το αριστερό δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα που δεν μπορούσε να αντιδράσει , ενώ στην δεύτερη από το ύψος της μικρής περιοχής δέχθηκε την κόντρα του αντίπαλου αμυντικού με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πλασάρει εύστοχα.

Η ομάδα της Ξάνθης, όντας πιο ξεκούραστη και έχοντας περισσότερες επιλογές στον πάγκο , εκμεταλλευόμενη και κάποιες αμφισβητούμενες διαιτητικές αποφάσεις , συνέχισε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού να πιέζει και έφτασε τέσσερις φορές κοντά στο γκολ . Ενδεικτικά, στην πρώτη από αυτές ο αντίπαλος επιθετικός κόπηκε με τάκλιν για σεμινάριο από τον Λευτέρη Σολιδάκη , αλλά η μπάλα μετά από κόντρα στρώθηκε στον έτερο επιθετικό της ομάδας και χρειάστηκε η καθοριστική και σωτήρια επέμβαση του Αντώνη Κασάπη για να αποτραπεί ο κίνδυνος, ενώ όταν χρειάστηκε δήλωσε «παρών» ο τερματοφύλακας της ομάδας του Βόλου, ο οποίος με καθοριστικές επεμβάσεις δεν επέτρεψε στους Ξανθιώτες να παραβιάσουν την εστία του για δεύτερη φορά, κερδίζοντας μάλιστα τους επιθετικούς της Ξάνθης σε τρία ανεπανάληπτα τετ α τετ.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τους Βολιώτες να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι στο κέντρο του γηπέδου , την 5η πρόκριση τα τελευταία έξι χρόνια στην τελική φάση του Πανελλήνιου Δικηγορικού Πρωταθλήματος και τέταρτη συνεχόμενη.

Στην τελική φάση του Αγρινίου η ομάδα του Βόλου θα αγωνιστεί στον τρίτο όμιλο με αντιπάλους τις ομάδες της Πάτρας (29 Ιουνίου), του Ηρακλείου (1 Ιουλίου) και του Αριστοτέλη Θεσσαλονίκης (3 Ιουλίου), με στόχο να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις και να προκριθεί στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

  • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων
  • Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις