H “καφρίλα” χτύπησε και στο χάντμπολ. Διακόπηκε ο τελικός

Συνεχείς διαβουλεύσεις στο κλειστό της Πυλαίας για την τύχη του τελικού της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Μετά από δύο διαταγές για οριστική διακοπή του παιχνιδιού, φαίνεται πως υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστεί το παιχνίδι, δύο περίπου ώρες μετά την πρώτη διακοπή.

Επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων οδήγησαν στο πρόωρο τέλος του τελικού, μετά από 17 λεπτά αγώνα.

Όλα ξεκίνησαν όταν…

…πεντακόσιοι περίπου οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν με καθυστέρηση στο παιχνίδι, λόγω ελέγχων που γινόταν. Με την είσοδό τους στις εξέδρες ξεκίνησε αμέσως ανταλλαγή φωτοβολίδων με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ -που βρισκόταν στην απέναντι εξέδρα- ενώ δεν άργησε να δημιουργηθεί «πολεμικό» σκηνικό με ρίψη αντικειμένων, «στυλό», πυρσούς κ.α.

Η αστυνομία αρχικά δεν ανέλαβε την ευθύνη για εκκένωση της εξέδρας της ΑΕΚ -όπως ζήτησε η Ομοσπονδία- υπό τον φόβο μεγαλύτερης έκτασης επεισοδίων εκτός του γηπέδου.

Απ’ τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε -για πρώτη φορά- η οριστική διακοπή του παιχνιδιού, μετά από μισή ώρα περίπου διαβουλεύσεων, καθώς η ένταση ανάμεσα στους οπαδούς δεν είχε εκτονωθεί.

Συγκινητική ήταν η προσπάθεια των δύο ομάδων να αλλάξουν την γνώμη των αρμόδιων προκειμένου να συνεχιστεί ο τελικός.

Η απόφαση άλλαξε λίγο αργότερα, με την αστυνομία να ανακοινώνει την ολική εκκένωση του γηπέδου -και όχι μόνο της εξέδρας της ΑΕΚ, όπως είχε ζητηθεί αρχικά. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις απ’ τα μεγάφωνα, ένα τέταρτο μετά την απόφαση δεν είχε αποχωρήσει κανείς.

Έτσι διατάχθηκε ξανά η οριστική διακοπή του παιχνιδιού.

Ενώ έχουν συμπληρωθεί περίπου δύο ώρες διακοπής -και μετά από πιέσεις του ΠΑΟΚ, που θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους τους οπαδούς της ΑΕΚ- γίνονται νέες προσπάθειες να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Sport-FM

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις