GP Μαλαισίας: Επιστροφή Vettel και Ferrari

Ο Sebastian Vettel δεν χρειάστηκε πολύ καιρό για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη με την Ferrari. Πραγματοποιώντας πολύ καλό αγώνα στη Μαλαισία και με σωστή στρατηγική, ο Γερμανός κατέκτησε την 40 νίκη της καριέρας του και πρώτη για την Scuderia μετά από το 2013 (για την ακρίβεια μετά από 1χρόνο, 10 μήνες και 17 ημέρες), αφήνοντας πίσω τις δύο Mercedes.

Ο αγώνας δεν θύμισε σε τίποτα εκείνον της Αυστραλίας, καθώς Sebastian Vettel και Lewis Hamilton εναλλάσσονταν διαρκώς στην κορυφή, με τον Βρετανό να ξεκινά καλά εκμεταλλευόμενος την pole position και τον Γερμανό να δηλώνει συνεχώς “παρών”, φανερώνοντας τις φετινές… άγριες διαθέσεις της Ferrari.

To αυτοκίνητο ασφαλείας στον 4ο γύρο έδωσε την ευκαιρία στους περισσότερους πιλότους να πραγματοποιήσουν το πρώτο τους pit stop, όχι όμως και στον Vettel, ο οποίος επέλεξε να συνεχίσει με τα ίδια ελαστικά και να προχωρήσει σε στρατηγική δύο pit stop με αποτέλεσμα να οδηγεί από πολύ νωρίς την κούρσα.

Ο Hamilton δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να περάσει ξανά πρώτος λίγο πριν από τα μισά του αγώνα, ωστόσο ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής… πετούσε πίσω από το τιμόνι της Ferrari, με τις εναλλαγές στην πρώτη θέση να διαδέχονται η μία την άλλη. Τον τελευταίο λόγο είχε ο Γερμανός, ο οποίος πανηγύρισε έξαλλα την 40ή νίκη της καριέρας του.

Ο νικητής του πρώτου αγώνα στην Αυστραλία και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014, Lewis Hamilton τερμάτισε δεύτερος, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η έτερη Mercedes του Nico Rosberg.

Πολύ καλός αγώνας και από τον Kimi Raikkonen που είδε τέταρτος την καρό σημαία, με τον Valteri Bottas να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα. Απογοητευτικό Grand Prix για την McLaren, καθώς ούτε ο Jenson Button αλλά ούτε και ο Fernando Alonso κατάφεραν να τερματίσουν.

Πολύ σημαντικός αγώνας και για τον Max Verstappen, ο οποίος έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο νεαρότερος οδηγός που κατακτά βαθμό σε Grand Prix της Formula 1.

Αναλυτικά η κατάταξη και η βαθμολογία:

contra.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις