Κινδυνεύει με φυλάκιση ο Γκουαρδιόλα για την Καταλονία

Ένας από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στην μάχη της Καταλονίας για ανεξαρτησία ήταν δίχως αμφιβολία ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι συμμετείχε σε εκδηλώσεις και μίλησε σε συγκεντρώσεις για να ενισχύσει τον αγώνα των Καταλανών. Αυτή η ανάμειξη του όμως μπορεί να του φέρει μπελάδες με τις ισπανικές Αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “El Nacional” ο Γκουαρδιόλα βρίσκεται μέσα στις εκθέσεις της αστυνομίας για τα άτομα που συμμετείχαν στην “εξέγερση”. Για την ακρίβεια επισημαίνεται ότι συμμετείχε σε εκδήλωση στις 11 Ιουνίου όπου και διάβασε το “μανιφέστο της ανεξαρτησίας” και προσπάθησε να κινητοποιήσει όλους τους παρευρισκομένους για να ξεσηκωθούν.
Η έκθεση της αστυνομίας έχει μεταφερθεί ήδη στα χέρια του Αρμόδιου Δικαστή ο οποίος και αναμένεται να τον εξετάσει. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό εάν βρεθεί ένοχος για τη συμμετοχή του στην “εξέγερση” δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει και εκείνος ποινή φυλάκισης.
Υπενθυμίζουμε ότι το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας πραγματοποιήθηκε στη 1 Οκτωβρίου και σημαδεύτηκε από αιματηρά επεισόδια. Παράλληλα, ήδη τέσσερις από όσους πρωτοστάτησαν σε αυτό έχουν οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ ο εξόριστος Καταλανός ηγέτης, Κάρλες Πουτζδεμόν αυτοεξορίστηκε στις Βρυξέλλες για να αποφύγει τη σύλληψη.

  • Π Γκουαρντιόλα

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις