Ζαμπάκα: “Γρήγορη παραμονή”

Στο Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο η έμπειρη αρχηγός του Μαγνησιακου, Εύα Ζαμπακα, σε συνέντευξη εφ’ολης της ύλης για τη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Μαγνησιακου.

Η ίδια ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο το 2004 όταν δημιουργήθηκε η πρώτη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα στη Μαγνησία,ο ΑΣ Βόλος 2004. Αγωνιστηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα του ΑΣ Βόλος 2004 περίπου πέντε ποδοσφαιρικά χρόνια, με παρουσία στη βασική ενδεκάδα της ομάδας στη Β’ αλλά και στην Α’ Εθνικη με πολύ καλή πορεία στο ενεργητικό της. Όμως απουσίαζε από το χώρο του ποδοσφαίρου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, γιατί ξεκίνησε τη δική της επιχείρηση και έπρεπε να αφοσιωθεί αποκλειστικά και μόνο στην εργασία της. Η μεταγραφή της στο Μαγνησιακο έγινε με ιδιαίτερη χαρά από την ίδια τον Ιανουάριο του 2015 και από τότε καταγράφει συνεχη παρουσία στους αγώνες της ομάδας της.

Επιμέλεια – συνέντευξη: Ηλίας Σχορτσιανίτης

Ο Μαγνησιακος ανανέωσε για μια ακομη αγωνιστική σεζόν το ποδοσφαιρικο του ραντεβού στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικης Γυναικων. Συμμετεχει στον 2ο ομιλο που αποτελειται από πέντε ομάδες, ενώ ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις με ήττα στο εκτός έδρας ματς με αντίπαλο τις Νεφέλες Κατερίνης, αν και οι Βολιωτισσες προηγήθηκαν με 0-2 χάρη σε γκολ της Κουσκούνη και Πέτση αλλά δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στη βάση τους με βαθμό ή βαθμούς. Παρ’ολα αυτά οι κυανόλευκες δε χάνουν τη πίστη τους και δηλωνουν αποφασισμένες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Την ερχόμενη Κυριακή για τη 2η αγωνιστική υποδέχονται την Προοδευτική Περάματος.

Φωτογραφία του χρήστη Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο.Η Εύα Ζαμπακα μας παραθέτει τα προσωπικά της όνειρα εντός και εκτός γηπέδων,τονίζει ότι φετινός βασικός στόχος του Μαγνησιακου είναι η γρήγορη και άμεση εξασφάλιση της παραμονής στη κατηγορία, ενώ στο άμεσο μελλον επιθυμεί να καμαρώσει την ομάδα της στην Α’Εθνικη! Ριζική ανανέωση σε ολόκληρο το γυναικείο τμήμα του Μαγνησιακου φέτος και ευχαριστεί δημόσια εκ μέρους της ομάδας ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο και ιδιαίτερα το νέο Πρόεδρο του Μαγνησιακου Κωνσταντίνο Γκουγκουλιά.

Η φυσική θέση της Εύας είναι δεξιά οπισθοφύλακας και στόπερ όπου καλύπτει επάξια τα αμυντικά της καθήκοντα, ενώ υπερασπίζεται με περίσσειο θαρρος και τόλμη την εστία του Μαγνησιακου, καθώς από πέρυσι πραγματοποιεί διπλές προπονήσεις με την ομάδα και τον προπονητή τερματοφυλάκων κ.Λευτερη Φούτρη. Εκτος από τη σημαντικη συνεισφορά της στο αγωνιστικό κομμάτι βοηθάει με την εμπειρία της και τις μικρότερες ηλικιακά παίκτριες και στον τομέα της ψυχολογίας εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Η αναλυτική συνέντευξη από την εμπειρη Αρχηγό και “Μάγισσα” του Μαγνησιακου Εύα Ζαμπακα:

Ποια είναι η προσωπική σου άποψη για το φετινό πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Β’Εθνικης Γυναικών;
“Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό.Ο όμιλος μας είναι μικρός,αλλά απαρτίζεται από δυνατές ομάδες που έχουν έρθει με όρεξη και πάθος να διεκδικήσουν την παραμονή τους και όχι μόνο!”

Ποιοι στόχοι έχουν τεθεί για τη φετινή αγωνιστική του Μαγνησιακου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικης;
“Φέτος για εμάς είναι μια μεταβατική χρόνια,αφού όλα στο Μαγνησιακο έχουν αλλάξει ριζικά.Φτιαχνουμε την ομάδα σχεδόν από την αρχή με νέα φιλοσοφία.Εχουμε νέα διοίκηση,νέο προπονητή τον κ.Δημητρη Δεβρικη που είναι ο διευθυντής των ακαδημιών του ΑΣΒ ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΥ και νέες παίκτριες!!!Δυστυχώς καποιες συμπαικτριες μας που υπηρξαν σημαντικές μονάδες για τον κορμό της ομάδας,δε θα μπορέσουν να προσφέρουν φέτος τις πολύτιμες υπηρεσίες τους λογω υποχρεώσεων,οπότε θα κατεβάσουμε νεανικό ρόστερ με κορίτσια που θα παίξουν πρώτη φορά στη κατηγορία.Αλλωστε αυτές είναι το μελλον του συλλόγου,οπότε βασικός μας στόχος αποτελεί η γρηγορη και αμεση εξασφάλιση της παραμονής μας στη κατηγορία.”

– Ποια πρόσωπα αποτελούν τους κυριους συμπαραστάτες και αρωγούς της ομάδας σας;
“Φέτος ο κύριος συμπαραστάτης μας είναι ο ίδιος ο σύλλογος μας!Η νέα διοίκηση του Μαγνησιακου για πρώτη φορά αγκάλιασε το γυναικείο ποδόσφαιρο,μας έκανε να νοιώσουμε μια οικογένεια,προσφέροντας μας ότι ακριβώς και στην ανδρική ομάδα!Απελευθέρωσε γονείς και παίκτριες από το οικονομικό βάρος των εξόδων,γιατί όπως είναι γνωστό οι παίκτριες της γυναικείας ομάδας το εισιτήριο για τα εκτός έδρας,το γήπεδο και τα έξοδα διαιτησίας στα εντός έδρας ματς,αφού δεν υπήρχε οικονομική βοήθεια από πουθενά!”

– Βασικός προσωπικος σου στόχος που επιθυμείς να ολοκληρωθεί με την πάροδο του χρόνου;
“Για άλλη μια αγωνιστική χρονιά προσωπικος μου στόχος είναι να στηρίξω τις νέες αθλήτριες να κάνουν μια καλή πορεία στο δύσκολο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου,να βοηθήσω με την εμπειρία που έχω αποκτήσει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και να μεταδώσω μαζί με κάποιες από τις συμπαικτριες μου που διαθέτουν και αυτές εμπειρία στο χώρο,τη σωστή αθλητική νοοτροπία,την αγωνιστικότητα και το ομαδικό πνεύμα.”

Φωτογραφία του χρήστη Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο.– Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στο όνειρο!Προσωπικά ποια όνειρα κυριαρχούν στο μυαλό σου εντός και εκτός γηπέδων;
“Εκτός γηπέδων όνειρο μου είναι να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ακαδημία κοριτσιών στο Μαγνησιακο και να καμαρώσω τη γυναικεία ομάδα στην Α’Εθνικη!!!Εκτός γηπέδων θέλω να είμαι υγιής,δυνατή και δημιουργική στο επαγγελματικό κομμάτι,ώστε να μπορώ να προσφέρω σε όσους έχουν ανάγκη.”

– Κλείνοντας, Εύα μια ευχάριστη συζήτηση για την ομάδα σου το Μαγνησιακό ποιες ευχές στέλνεις για τη φετινή αγωνιστική χρονιά και αν θέλεις να επισημάνεις κάτι παραπάνω;
“Ευχαριστούμε πολύ τον νέο Πρόεδρο του Μαγνησιακου Κωνσταντίνο Γκουγκουλια και το Δ.Σ. για όσα μας έχει προσφέρει μέχρι τώρα και για όσα έχει σχεδιάσει να υλοποιήσει για όλο το σύλλογο.Τελος, ευχαριστούμε τους χορηγούς μας που μας βοηθάνε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να συνεχίσουμε τον αθλητισμό!Για τη φετινή αγωνιστική χρονιά ευχομαι πάνω απ’ολα υγεία σε όλες τις παίκτριες και να έχουμε μια καλή πορεία χωρίς τραυματισμούς.”

  • Μαγνησιακός γυναικείο ποδόσφαιρο
  • Εύα Ζαμπάκα

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις