Ξηροφώτος: «Κάναμε το αυτονόητο»

Ο Στέφανος Ξηροφώτος εκπροσώπησε το τεχνικό δίδυμο της Νίκης Βόλου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το νικηφόρο παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ Βελούχι. Ο Βολιώτης προπονητής τόνισε πως η ομάδα έκανε το αυτονόητο και διορθώνοντας τα λάθη της θα πάει ακόμη ψηλότερα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Ξηροφώτου:

«Σήμερα κάναμε το αυτονόητο. Έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι γιατί είμαστε χαμηλά βαθμολογικά. Συνδυάσαμε μία καλή εμφάνιση μ’ ένα καλό σκορ. Κοιτάζουμε τη συνέχεια.

Μέχρι τώρα έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Θα προσπαθήσουμε να διορθωθούμε ακόμη περισσότερο ώστε η ομάδα να πάει πιο ψηλά».

Για το διαφορετικό σχήμα με το οποίο παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου

«Η προσέγγιση του κάθε παιχνιδιού έχει να κάνει και με το πόσο έτοιμος είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής. Παράδειγμα τον Ιορδανίδη τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι και επανήλθε πριν λίγο καιρό. Σήμερα οι παίκτες της μεσαίας γραμμής ήταν πιο γρήγοροι όμως η καλή εικόνα της ομάδας οφείλεται σε όλους τους παίκτες. Ήταν ομαδική η προσπάθεια.

Δουλέψαμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις κλειστές άμυνες, όλοι οι παίκτες ανταποκρίθηκαν και γι’ αυτό βγήκε αυτή η όμορφη αγωνιστική εικόνα. Κάτι που ευχαριστήθηκαν πρώτα αυτοί που έπαιξαν και μετά οι φίλαθλοι που το παρακολούθησαν».

Για τα νέα παιδιά που συμμετείχαν στο παιχνίδι

«Τόσο ο Βουρδάκης όσο και ο Ματθαίου, ακόμη και ο Τσιανάκας που λόγω μαθημάτων δεν συμμετέχει στις προπονήσεις, είναι παιδιά που πιστεύουμε και δουλεύουμε μαζί τους συνέχεια. Πρέπει από την πλευρά τους να συνεχίσουν να δουλεύουν και ο κόσμος να έχει υπομονή. Δεν μπορούμε να τους δώσουμε περισσότερο βάρος από αυτό που μπορούν να σηκώσουν. Είναι παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας και θα μπουν στα βαθιά όταν εμείς κρίνουμε πως είναι έτοιμοι. Θα μπουν σιγά – σιγά και όπως πρέπει».

Για τη συνέχεια

«Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί».  

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις