“X” αρακίρι στις καθυστερήσεις για τη Νίκη με Διγενή

Ιδανική αυτόχειρας αποδείχθηκε η Νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον Διγενή Νεοχωρίου στην Οιχαλία. Οι “κυανόλευκοι” κρατούσαν χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα το 0-1 (με γκολ του Μέτσε με πέναλτι στο 38′) για να δεχθούν το γκολ της ισοφάρισης από τον Σκόνδρα στο 91′ (1-1) και να χάσουν μοναδική ευκαιρία να φύγουν με το «διπλό» από μια δυνατή έδρα.

Οι «κυανόλευκοι» στη φάση της ισοφάρισης διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα Θεολόγη (το φάουλ γίνεται πάνω στον Μωυσίδη, ο οποίος πέφτει με δύναμη στον τερματοφύλακα). Η Νϊκη ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές, δεν μπόρεσε όμως να πετύχει νωρίερα (πριν την ισοφάριση) ένα ακόμη τέρμα για να… κλειδώσει τους τρεις βαθμούς.

Προβάδισμα με Μέτσε

Στο πρώτο ημίχρονο η Νίκη ήταν καλύτερη από τον Διγενή, πίεζε ψηλά τον αντίπαλο και γενικά οι «κυανόλευκοι» πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, η πρώτη καλή προσπάθεια στο παιχνίδι ήταν από πλευράς γηπεδούχων, με τον Μεζίνι να σουτάρει στο 8′ υπό καλές προϋποθέσεις, η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε από την περιοχή των φιλοξενουμένων.
Ακολούθησε διπλή χαμένη ευκαιρία για τη Νίκη. Στο 9′ ο Γιάκοβλεφ μπροστά στον Καρατζά και με την μπάλα να έχει πάρει ύψος δεν θα πλασάρει, προτιμώντας να βγάλει παράλληλη σέντρα, με τον Μπάιριτς να μην προλαβαίνει τη μπάλα. Αμέσως μετά στο 10′, ο Μπάιριτς κέρδισε φάουλ από πλάγια θέση, το οποίο εκτέλεσε απ’ ευθείας ο Ντόλγκι, με την μπάλα να περνά πάνω από το αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Διγενή.


Η Νίκη συνέχισε να υπερέχει και να πιέζει για το γκολ, για να χαθεί στο 18′ πολύ μεγάλη ευκαιρία για να γίνει το 0-1. Ο Μπάιριτς αφού πέρασε δύο αντιπάλους σέντραρε από αριστερά, ο Ιορδανίδης στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Στην επαναφορά ο Τζιώρας έκανε νέο σουτ, όμως ο βοηθός είχε υποδείξει τον επιθετικό της Νίκης σε θέση οφσάιντ.
Οι «κυανόλευκοι» ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού και στο 20′ ο Ιορδανίδης σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Ντόλγκι πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρατζά.
Η ανωτερότητα της Νίκης καρποφόρησε στο 38′. Σκόρερ ο Μέτσε με χτύπημα πέναλτι. Την «εσχάτη των ποινών» κέρδισε ο Μπάιριτς. Ο Κροάτης ελίχθηκε από τα αριστερά, τον Γκαγκαστάθη να τον ανατρέπει και το διαιτητή να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα.
Μετά το γκολ οι παίκτες του Διγενή προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαν δύο καλές στιγμές, με τη Νίκη να προσπαθεί να διαφυλάξει το υπέρ γι’ αυτήν αποτέλεσμα.
Στο 39′ ο Σκόνδρας εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα από τη γωνία της περιοχής των φιλοξενούμενων, η μπάλα μετά τις αποκρούσεις στρώθηκε στον Μεζίνι, με τον Θεολόγη να σώζει διώχνοντας με τα πόδια. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κατσαμάγκας σε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Νίκης έστειλε τη μπάλα δίπλα από δεξί δοκάρι του Θεολόγη.
Ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Σκόνδρας με δυνατό σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει στον Θεολόγη, ο οποίος έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε τη μπάλα κόρνερ.

«Έμφραγμα» στο 91′ για τη Νίκη
Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη φρόντισε να ελέγχει το παιχνίδι, να κρατά μακριά από την περιοχή τους, τους παίκτες του Διγενή. Το β’ μέρος κύλησε χωρίς ιδιαίτερα σπουδαίες φάσεις. Έγινε ένα μοιρασμένο παιχνίδι με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να βρουν το δρόμο προς την εστία του Θεολόγη χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Νίκη προσπαθούσε να… χτυπήσει με αντεπιθέσεις, όμως οι γραμμές της είναι αποκομμένες, με αποτέλεσμα η μπάλα να μην φτάνει οργανωμένα στην επίθεση.
Στο 48′ ο Μεζίνι εκτέλεσε φάουλ στα χέρια του Θεολόγη.


Στο 82′ η Νίκη βγήκε στην αντεπίθεση, ο Γιάκοβλεφ έβγαλε κάθετη πάσα στον Ντόλγκι, όμως αυτός προτίμησε να ντριπλάρει, αντί να σουτάρει για να κοπεί η προσπάθειά του από τους γηπεδούχους.
Αμέσως μετά, ο Γιάκοβλεφ από τα δεξιά έκανε την επέλαση, όμως το σουτ του Ουκρανού πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Καρατζά.
Και ενώ όλα έδειχναν πως η Νίκη θα έπαιρνε τους τρεις βαθμούς, ο Διγενής στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε σε 1-1 και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας. Σε γέμισμα μέσα στην περιοχή, ο Θεολόγης έδιωξε με γροθιές, ο Μεζίνι θα συγκρατήσει τον Μωυσίδη που θα πέσει στον τερματοφύλακα της ομάδας του, ο διαιτητής δεν θα καταλογίσει το φάουλ, με την μπάλα να στρώνεται στον Σκόνδρα, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας των φιλοξενούμενων, στερώντας από τη Νίκη το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Χρόνος από εκεί και πέρα για να αντιδράσει η Νίκη δεν υπήρχε, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1.

Διγενής-Νίκη 1-1
Διαιτητής: Μάντζιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Κόττορος, Αντωνίου (Ηπερίου)
Σκόρερ: 91′ Σκόνδρας-38′ πεν. Μέτσε
Κίτρινες: 51′ Γκαγκαστάθης, 61’Μπασιάκας, 84′ Κολοβός-38′ Μωυσίδης, 72′ Μπάιριτς, 74′ Γιάκοβλεφ, 78′ Δημολιός
ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Β. Μπιρσίμης): Καρατζάς, Μπασιάκας, Τζελής, Γούσιος, Σαρακατσάνος, Αετόπουλος (55′ Κολοβός), Κατσαμάγκας (55′ Γανούλας), Σκόνδρας, Μεζίνι, Γκαγκαστάθης (77′ Τσικρικάς), Αμπαδιωτάκης (86′ Ψαρράς)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Μπούις-Ξηροφώτος): Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Μωυσίδης, Καρτσαμπάς, Μέτσε, Ντόλγκι (92′ Ματθαίου), Μπάιριτς (72′ Γαρυφαλλόπουλος), Ιορδανίδης (88′ Βουρδάκης), Γιάκοβλεφ (83′ Βέργος), Τζιώρας.

  • Νίκη Βόλου

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις