Βενέτης: «Εμπλοκή με Ατρόμητο για Λημνιό»

Για όλα τα θέματα που απασχολούν το ποδοσφαιρικό τμήμα της Νίκης Βόλου αναφέρθηκε ο Βασίλης Βενέτης, φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο του “ΒΟΛΟΣ 98.6 FM” και στην εκπομπή “CLASSICO”. Ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης μίλησε για την απόφαση της διοίκησης να παραμείνουν στην ομάδα οι προπονητές, παρά την πίεση του κόσμου ενώ αποκάλυψε πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους Νέους Αθλητές Νίκης και στον Ατρόμητο,

σχετικά με το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί από τη μεταγραφή του Λημνιού στον ΠΑΟΚ, διαφορά που θα επιλυθεί στα δικαστήρια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Βενέτη στους Γ. Αποστολακόπουλο, Ευθ. Χούτα και Σάκη Νταφέκα:

Για το κλίμα που υπάρχει αυτή την περίοδο στην ομάδα: «Στην ομάδα έχουμε ηρεμήσει μετά το τελευταίο αποτέλεσμα. Έπεσαν λίγο οι τόνοι, αλλά ποτέ δεν σταματάμε».

Για το ότι η διοίκηση δεν ενέδωσε στην απαίτηση του κόσμου να απομακρύνει τους προπονητές: «Έχουμε πει από την αρχή ότι έχουμε μια φιλοσοφία ότι θέλουμε οι προπονητές να δουλεύουν ώρες στο γήπεδο. Οι συγκεκριμένοι προπονητές δουλεύουν πάρα πολλές ώρες, είναι γνώστες του αντικειμένου, είναι παιδιά με όρεξη και δεν βλέπω να υπάρχει σοβαρός λόγος να αλλάξουμε εύκολα προπονητές. Βέβαια κάποια στιγμή έρχονται ανάποδα αποτελέσματα, χρειάζεται και μια αλλαγή ψυχολογίας, αλλά αυτό μπορεί να σε οδηγήσει και σε χειρότερο δρόμο. Για μένα δεν είναι εύκολο να αλλάξει ένας προπονητής, είναι πρακτικές που τις θέλουν κάποιοι άλλοι».

Για την πίεση που υπήρξε μετά την εντός έδρας ήττα από τον Γ.Σ. Αλμυρού: «Υπήρξε πάρα πολλή πίεση και όχι μόνο στους προπονητές, αλλά σε όλη την ομάδα. Ακόμη και σε εμάς, που καθημερινά συσκεπτόμαστε, συζητάμε για το ποιες είναι οι λύσεις. Δεν είναι εύκολο να βρεις τι φταίει ακριβώς, όταν φαινομενικά -ας πούμε- γίνονται όλα σωστά. Δηλαδή οι προπονήσεις είναι σωστές, οι παίκτες είναι καλοί. Δεν είναι εύκολο να μπεις μέσα στην ψυχολογία των παικτών και να δεις τι είναι αυτό που πραγματικά φταίει. Πάντως το προπονητικό τιμ είπε ότι εντόπισε κάποια πράγματα, είπαν θα τα αλλάξουν. Νομίζω ότι βρίσκονται σ’ αυτόν τον δρόμο».

Για το ότι δεν παρασύρθηκε να πάρει αποφάσεις εν θερμώ: «Νομίζω ότι οι αποφάσεις εν θερμώ γενικά στη ζωή δεν είναι καλές. Πρέπει να τα σκέφτεσαι, να τα μελετάς και μετά να τα αποφασίσεις, όταν σιγουρευτείς για το αποτέλεσμα».

Για το ποια πράγματα θεωρεί πως πήγαν λάθος: «Είναι εντός των τειχών των αποδυτηρίων και θα τα διαχειριστούν οι προπονητές καλύτερα».

Για τον στόχο της ομάδας: «Από την αρχή στόχος της ομάδας είναι να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Τώρα όσον αφορά το πού θα φτάσουμε, όσο πιο ψηλά μπορούμε. Σίγουρα η συγκομιδή των 21 βαθμών, που έχουμε μέχρι στιγμής, είναι πολύ χαμηλή. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς στον πρώτο γύρο, δεν πήγαν μερικά πράγματα καλά. Πιστεύω στον δεύτερο γύρο να έχουμε καλύτερη συγκομιδή».

Για το αν έχουν καθοριστεί οι μεταγραφικοί στόχοι του Ιανουαρίου: «Αυτή είναι μια περίοδος, όπου ιδίως στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολες οι μεταγραφές. Δηλαδή στην Γ’ Εθνική έχουν παρεξηγηθεί μερικά πράγματα. Δεν είμαστε σε επαγγελματική κατηγορία. Αν μία ομάδα δεν θέλει, δεν μπορεί να αφήσει κάποιον παίκτη, αφού έχει το δελτίο του. Δεν είναι εύκολο να πάρεις παίκτη από άλλη ομάδα, δίχως τη θέληση του σωματείου στο οποίο ανήκει. Οι επιλογές περιορίζονται, ο χρόνος είναι περιορισμένος. Έχουν βάλει κάποιους στόχους οι προπονητές, συζητούν με δύο-τρία παιδιά και πιστεύω να ευοδωθούν αυτές οι προσπάθειες».

Για τη δυσκολία που υπάρχει στην απόκτηση επαγγελματία ποδοσφαιριστή: «Πρέπει να περάσει ένας μήνας από τον οποίο ένας ποδοσφαιριστής έπαιξε σε επαγγελματική κατηγορία. Δηλαδή αν σταματήσει τώρα θα πρέπει να περάσει ο Ιανουάριος και να αγωνιστεί τον Φεβρουάριο. Μέχρι τότε, όμως, θα έχει περάσει ο δεύτερος γύρος σχεδόν».

Για την λύση συνεργασίας με τον Σεραφείμ Μωυσίδη: «Δεν ταίριαξε με τη φιλοσοφία της ομάδας. Δεν τα βρήκε πιθανόν με τους προπονητές. Σαφώς είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά οι προπονητές δεν ήθελαν να συνεχίσει. Όλες οι προτάσεις ξεκινούν από τους προπονητές και γίνονται δεκτές από τη Διοικούσα Επιτροπή».

Για τον αντικαταστάτη του Μωυσίδη: «Κοιτάμε να βρούμε κάποιον ποδοσφαιριστή για να καλύψουμε τη θέση του Μωυσίδη».

Για τον Βιάτσεσλαβ Σούσκιν: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να έρθει. Πέρασε ένας μήνας από τότε που έφυγε. Βρήκε ομάδα στην Α’ κατηγορία της Αυστρίας και πήγε εκεί. Όλο το εγχείρημα των ξένων στην Γ’ Εθνική από τρίτες χώρες, που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και δύσκολο, έχει πολλά εμπόδια. Αυτό που επιχειρήθηκε από εμάς ήταν κάτι πολύ δύσκολο και το αποτέλεσμα ήταν λιγότερο από αυτό που περιμέναμε».

Για το θέμα των Νέων Αθλητών: «Δεν είμαι διοίκηση των Νέων Αθλητών αλλά μπορώ να σας πληροφορήσω ότι έχει γίνει προσφυγή κατά της εγγραφής του νέου σωματείου και νομίζω θα είναι διάδικοι οι Νέοι Αθλητές στις 18 Ιανουαρίου, που έχει ασκήσει αναίρεση ο εισαγγελέας της Κατερίνης».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να αποσύρουν οι Νέοι Αθλητές την προσφυγή τους από τα πολιτικά δικαστήρια: «Το περιθώριο που υπάρχει από την ΕΠΟ έχει εκπνεύσει. Απ’ όσο γνωρίζω από τους νομικούς, η ΕΠΟ δεν έπρεπε να αποφασίσει. Ο σύλλογος ανήκει σε μια ένωση τοπική που είναι αρμόδια και διοργανώτρια του πρωταθλήματος και καμιά σχέση η ΕΠΟ για να πάρει αποφάσεις».

Για το αν υπάρχει εμπλοκή με την υπόθεση του Λημνιού: «Ο Ατρόμητος αρνείται να πληρώσει το 10%, που είναι αιωρούμενο ακόμη γιατί δεν ξέρουμε πόσο είναι το ακριβές ποσό της μεταγραφής. Έχει κάνει προτάσεις πολύ χαμηλότερες από τα ποσά που ακούστηκαν για τη μεταγραφή. Ακούστηκε ότι η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ έκλεισε στις 800.000 ευρώ, αλλά ο Ατρόμητος προσφέρει 20.000 ευρώ. Το 5% είναι εκ του νόμου, αλλά όταν έγινε η μεταγραφή το συμφωνηθέν ποσοστό ήταν 10%. Η αντιδικία Νέων Αθλητών-Ατρομήτου θα καταλήξει στα πολιτικά δικαστήρια, για να βγει η απόφαση για την υπόθεση. Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσαν οι Νέοι Αθλητές να τιμωρηθούν. Και τα δύο είναι μεταξύ σωματείων, δεν είναι θέμα αγωνιστικό».

Για το αν υπάρχει κινητικότητα στο θέμα της εκμετάλλευσης του αμαξοστασίου της ΓΑΙΟΣΕ, το οποίο η Νίκη Βόλου μίσθωσε για τα επόμενα 20 χρόνια: «Ήταν να κάνουμε μία γενική συνέλευση στις 20 Δεκεμβρίου όμως διαπιστώνοντας πως το χρονικό περιθώριο για να προετοιμάσουμε τη σχετική παρουσίαση είναι μικρό αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την ημερομηνία της γενικής συνέλευσης στις 10 Ιανουαρίου. Εκεί θα αναπτυχθεί όλο το πλάνο εκμετάλλευσης αυτού του χώρου και ο τρόπος που θα υλοποιηθεί τεχνικά, λογιστικά και φορολογικά. Με το λογιστικό και φορολογικό κομμάτι ασχολείται ο Αργύρης Χαδούλης και με το τεχνικό εγώ. Σκοπός μας είναι να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ υλοποίησης αυτής της συμφωνίας. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα για εμάς και δεν το αντιμετωπίζουμε επιπόλαια. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε αποφασίσει η Γ.Σ. να είναι ανοιχτή και όχι μόνο για μέλη της Ερασιτεχνικής Νίκης. Όλα θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν εκεί».

Για το αν θα παραμείνουν οι τρεις ξένοι (Γιάκοβλεφ, Μπάιριτς, Ντόλγκι) ποδοσφαιριστές της ομάδας: «Αν οι προπονητές αποφασίσουν να μείνουν οι παίκτες τότε αυτοί θα παραμείνουν. Μέχρι στιγμής οι προπονητές δεν μου έχουν αναφέρει κάτι σχετικά με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου που είναι να επιστρέψουν οι ξένοι παίκτες της ομάδας, οι προπονητές θα έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Γενικά μιλώντας και πάλι για ποδοσφαιριστές που γίνονται σκέψεις για το αν θα παραμείνουν ή θα αποχωρήσουν, θα πρέπει πρώτα να έχουμε βρει αντικαταστάτες πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση».

Για το ρεύμα που συνεχίζει να είναι «κομμένο» στο «Π. Μαγουλάς»: «Είναι κάτι που δεν αφορά τη διοίκηση του Ερασιτέχνη κυρίως, στην οποία είμαι μέλος και μ’ αυτή την ιδιότητα θα αναφερθώ σ’ αυτό. Ως Νίκη Βόλου είμαστε σε μία διαρκή διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ για να αυξηθούν οι δόσεις του διακανονισμού. Το χρέος προς τη ΔΕΗ των 17.000 ευρώ που παρέλαβε η νέα διοίκηση είναι μεγάλο και γι’ αυτό προσπαθούμε να επιμηκύνουμε τον χρόνο εξόφλησης. Νομίζω ότι θα το επιτύχουμε και θα επανασυνδεθεί το ρεύμα, το συντομότερο δυνατό»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις