Φάτσης: «Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε άλλοθι σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες»

 Στον “Βόλος 98.6 FM” και στην εκπομπή “CLASSICO” φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, κ. Φάτσης, ο οποίος αναφέρθηκε σε σημαντικά θέματα που αφορούν τον σύλλογο αλλά και για το τμήμα ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι η ομάδα δεν πρέπει να ψάχνει άλλοθι σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέργιου Φάτση στον “Βόλος 98.6 FM”:

«Η Νίκη είναι ένας μεγάλος οργανισμός που δεν πρέπει ποτέ να εφησυχάζεσαι. Πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση γιατί είναι πολλά τα τμήματα, πολλές οι υποχρεώσεις των τμημάτων κι εμείς πρέπει να είμαστε στις επάλξεις για οτιδήποτε παρουσιαστεί και να λύνουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται».

«Από τα σημαντικότερα διοικητικά συμβούλια»

«Πριν τελειώσει ο χρόνος, πριν δέκα δεκαπέντε περίπου ημέρες έγινε για εμένα ένα από τα σημαντικότερα διοικητικά συμβούλια που είχαμε ως Ερασιτεχνική όπου βάλαμε κάτω τα οικονομικά του συλλόγου και όλα τα τμήματα αφουγκράστηκαν τις ανάγκες της «μαμάς» και όλα τα τμήματα συνετέλεσαν στο να μπούμε σε ένα δρόμο όσον αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις γενικότερα. Έτσι λοιπόν η σημερινή διοίκηση, έχουμε βάλει έναν προγραμματισμό ώστε μέσα σε έναν χρόνο να έχουμε ξεχρεώσει ότι έχει σχέση με δημόσιες υπηρεσίες. Θεωρώ ότι αυτό ήταν ένα μεγάλο βήμα, δεν μπορούμε να περιμένουμε αυτούς που χρωστούν και το μάνα εξ ουρανού. Θεωρώ ότι κάθε διοίκηση πληρώνει αμαρτίες των προηγούμενων αυτό συνέβη παλιότερα και θα συμβεί και στο μέλλον. Εμείς έχουμε βάλει έναν στόχο ότι όταν παραδώσουμε τη διοίκηση θα αφήσουμε έναν σύλλογο καθαρό. Θεωρώ ότι αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα διοικητικά συμβούλια που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ερασιτεχνική».

Για τα “Νικητήρια”: «Από εκεί και πέρα όσον αφορά τα αγωνιστικά τμήματα όλα είναι σε ετοιμότητα, τα πρωταθλήματα τρέχουνε. Περιμένουμε μεγάλο γεγονός στην κολύμβηση στις 17 Ιανουαρίου που είναι τα “Νικητήρια” που περιμένουμε πολλούς συλλόγους και πάρα πολύ κόσμο. Αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε τεχνικά προβλήματα αυτοί οι αγώνες θα γίνουν στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας. Να ανακοινώσω και κάτι το οποίο δεν έχει βγει ακόμη στον αέρα το λέω πρώτη φορά, ότι τις ημέρες που θα έχουμε τα “Νικητήρια” θα γίνει μια ημερίδα σε ξενοδοχείο του Βόλου που θα αφορά το ντόπινγκ. Είναι μια συνεργασία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ)και του ΣΕΓΑΣ. Θα καλεστούν όλα τα σωματεία και δημοσιογράφοι. Θεωρώ ότι θα έχει πάρα πολύ κόσμο καθώς είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Εγώ ως πρόεδρος της Νίκης Βόλου και ως γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και κάποιοι προπονητές, όπως ο κ. Μανταλούφας της κολύμβησης της Νίκης θα είμαστε εισηγητές στην ημερίδα αυτή. Αυτά όσον αφορά την Ερασιτεχνική».

Για την ποδοσφαιρική ομάδα: «Αγωνιστικά δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Θα μπορούσε η ομάδα να πάει πολύ καλύτερα. Οργανωτικά θεωρώ πως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι γιατί καταφέραμε πάρα πολλά πράγματα φέτος , όπως την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, όπως το Πανθεσσαλικό. Δώσαμε μια ποιότητα εκγύμνασης στους ποδοσφαιριστές και μια ποιότητα παρακολούθησης των αγώνων από τους φιλάθλους. Από εκεί και πέρα δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τους ικανοποιήσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Θεωρώ ότι θα έχουμε έναν δεύτερο γύρο που θα πάμε καλύτερα, αλλά να μην κρυβόμαστε, δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας».

Για τις δικαστικές μάχες του συλλόγου: «Οι δικαστικές μάχες είναι σε εξέλιξη. Δεν έχει τελειώσει κάτι. Όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά οι ακροαματικές διαδικασίες καθυστερούν. Δεν έχουμε αφήσει τίποτα. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους σύμφωνα με τις ημερομηνίες που έχουν ορισθεί».

Για τις μεταγραφές: «Η φετινή χρονιά έχει μια ιδιαιτερότητα, ότι τέλος Μαρτίου τελειώνει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν λοιπόν τρεις αγωνιστικοί μήνες. Ο Ιανουάριος δεν είναι η καλύτερη εποχή για να βρεις παίκτες. Πρέπει να βρεις παίκτες ετοιμοπόλεμους που να μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις από την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου. Πρέπει και τα ποσά να είναι λογικά γιατί αυτός ο παίκτης θα απασχοληθεί τρεις μήνες. Οπότε εκεί πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και οι παίκτες να βοηθήσουν άμεσα και να μην ξεφεύγουν στα οικονομικά δεδομένα γιατί το πρωτάθλημα είναι πολύ περίεργο. Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν άλλες αποχωρήσεις μετά τον Μωυσίδη, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα αντικατασταθούν κάποιοι παίκτες αν φύγουν με άλλους εξίσου καλούς. Σίγουρα είναι δύσκολο το μεταγραφικό κομμάτι πάντα τον Ιανουάριο και ειδικά όταν έχεις να κάνεις με μια τέτοια κατηγορία και ένα τέτοιο πρωτάθλημα πρέπει να είσαι ακόμη πιο προσεκτικός».

Για τη νέα ομάδα: «Σε συζητήσεις που έχουν γίνει στις Διοικούσες Επιτροπές ποδοσφαίρου που συμμετείχα αυτό που έλεγα πάντα είναι ότι να μην βλέπουμε αυτή την ομάδα, αλλά να βλέπουμε τη δικιά μας. Αυτή η ομάδα θα κάνει την πορεία που είναι να κάνει, το θέμα είναι ότι πρέπει κι εσύ να κάνεις μια αντίστοιχη πορεία. Αν ήμασταν στους 3-4 βαθμούς διαφορά, θα είχαμε να επιδείξουμε κι εμείς μια δυναμική. Όταν όμως η διαφορά είναι αυτή που είναι, θα έλεγα ότι είναι unfair να ασχολείσαι με τα αγωνιστικά. Πάντα έλεγα ότι πρέπει να κοιτάμε την ομάδα μας, να παίζουμε μπάλα, να μην κοιτάμε τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες και να κάνουμε όσο πιο καλή πορεία γίνεται. Δυστυχώς η πορεία δεν ήταν η αναμενόμενη και δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε άλλοθι σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες».

Για την ανοιχτή συγκέντρωση που θα αναπτυχθεί το θέμα του ΟΣΕ: «Στις 10 Ιανουαρίου έχουμε αποφασίσει να κάνουμε μια ανοιχτή συγκέντρωση – όχι Γενική Συνέλευση – να ενημερώσουμε τον κόσμο και να έχουμε κάποια πλάνα και προτάσεις για το πώς μπορεί να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα τόσο από οικονομικοτεχνικές μελέτες όσο και στο νομικό κομμάτι και να παρουσιάσουμε στον κόσμο ένα πλήρες πλάνο. Από εκεί και πέρα να καθίσουμε να βολιδοσκοπήσουμε τα πράγματα μέχρι να βρούμε την κατάλληλη λύση ώστε να υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο για εμένα έργο και ανταποδοτικά να πάρει η Ερασιτεχνική ότι της αναλογεί. Έχουμε βάση συμβολαίου ανοχή ενός έτους για να καταθέσουμε την πρότασή μας. Ακόμη τα κλειδιά δεν τα έχουμε πάρει στα χέρια μας γιατί υπάρχει ένα θέμα του ΟΣΕ με κάτι πράγματα που υπάρχουν μέσα. Εμείς αρχίζουμε να μετράμε τον χρόνο από τότε που θα έχουμε τα κλειδιά στα χέρια μας».

Για τον κόσμο της ομάδας και τι περιμένει απ’ αυτόν: «Τους φιλάθλους και τον κόσμο η κάθε ομάδα τους θέλει στα δύσκολα. Εκεί φαίνεται πόσο αγαπάς την ομάδα. Πρέπει όλοι να είναι κοντά στην ομάδα. Οι ομάδες έχουν ανάγκη τον κόσμο όταν υπάρχει πρόβλημα. Εκεί φαίνεται πόσο αγαπάς, πόσο δυνατός είναι ο σύλλογος και ότι πας για την ιδέα και δεν έγινες ξαφνικά οπαδός κατηγορίας. Αυτή είναι η συμβουλή μου σε όλες τις ομάδες που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα και οι μοναδικοί πόροι είναι ο κόσμος. Κάνω μια έκκληση στον κόσμο της Νίκης να είναι κοντά στην ομάδα, να μείνουν κοντά στην ομάδα, να αισθάνεται και η συγκεκριμένη διοίκηση και η διοικούσα επιτροπή ότι έχουν τον κόσμο δίπλα τους γιατί αυτό τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν. Και οι παίκτες αισθάνονται ότι δεν τους έχουν εγκαταλείψει. Να μείνει ο κόσμος της Νίκης κοντά στην ομάδα, μέσα από τα προβλήματα, μέσα από τις αποτυχίες η Νίκη έχει αναγεννηθεί πάρα πολλές φορές από τις στάχτες της. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από τις στάχτες και πρέπει ο κόσμος να μείνει δίπλα».