Σταματίου: «Ο Γ.Σ. Αλμυρού μαθαίνει»

Συγκρατημένος και προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Κώστας Σταματίου στη συνέντευξη Τύπου μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό. Ο τεχνικός του ΓΣ Αλμυρού τόνισε πως ο στόχος παραμένει η γρήγορη παραμονή όμως αν τα αποτελέσματα βοηθήσουν στη διεκδίκηση κι άλλου στόχου, αυτός και οι παίκτες του δεν θα πουν όχι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Σταματίου

«Σήμερα η ομάδα μας κατάλαβε τί εστί πίεση στη Γ’ Εθνική. Κάπου είχαμε “ψηλώσει” με τις τελευταίες νίκες. Θεωρώ ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και αναφέρομαι στο αποτέλεσμα. Η Νίκη κέρδισε τις εντυπώσεις, εμείς πήραμε το παιχνίδι. Συμβαίνουν αυτά. Η ομάδα μου ήταν πιο συγκροτημένη στο 2ο ημίχρονο, όμως στο πρώτο ήμασταν πάρα πολύ κακοί. Ευτυχώς δεν δεχθήκαμε γκολ, θεωρώ όμως πως και η Νίκη δεν έκανε τις μεγάλες ευκαιρίες. Θα μπορούσε όμως κάποιες στιγμές που μας πίεζε να είχε σκοράρει και μετά δεν ξέρω ποια θα ήταν η αντίδραση των παικτών μας. Τέλος καλό, όλα καλά. Συνεχίζουμε, όπως είπα και στους παίκτες, προσγειωμένοι. Κρατήσαμε τη δεύτερη θέση και τώρα βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι με τον ΝΠΣ Βόλος στον Αλμυρό, που είναι πολύ δύσκολο».

Αν ο ΓΣΑ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα

«Ο ΓΣ Αλμυρού μαθαίνει. Το λέω με κάθε επίγνωση. Δεν μπορείς σ’ αυτή την κατηγορία ως νεοφώτιστος να πάρεις το πρωτάθλημα με τόσες καλές ομάδες. Οι μεγάλες ομάδες θα ανακάμψουν. Εμείς πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό για να σωθούμε. Αυτός είναι ο στόχος. Από ‘κει και πέρα ότι καλύτερο μας φέρουν τα αποτελέσματα, θα το πάρουμε».

Για την τακτική που ακολούθησε η ομάδα του για να σταματήσει τη Νίκη Βόλου

«Γνωρίζαμε πως αγωνίζονταν η Νίκη. Είχα δώσει εντολές να μπλοκάρουμε τα άκρα της. Στο πρώτο ημίχρονο δεν τα καταφέραμε. Είχαμε προβλήματα, ειδικά στην αριστερή μας πλευρά. Στο 2ο ημίχρονο παίξαμε πάρα πολύ συγκροτημένα, πετύχαμε και το γκολ. Από κει και πέρα όπως ήταν φυσικό υπήρξε ένας εκνευρισμός στη Νίκη. Προσπάθησε με οποιοδήποτε τρόπο να μας διασπάσει, όμως ήταν πάρα πολύ καλή η αμυντική μας λειτουργία και φτάσαμε στη νίκη»

Για τα στοιχεία που άλλαξε με τον ερχομό του στην ομάδα του ΓΣΑ

«Το πρώτο που αλλάξαμε ήταν η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Ξέρουμε όλοι ότι ΓΣΑ διαθέτει ένα καλό υλικό για την κατηγορία. Πολλοί παίκτες έχουν περάσει από τη Νίκη Βόλου και είναι όλα αξιόλογα παιδιά. Προσπάθησα να τους εξηγήσω πως αυτή η κατηγορία είναι πολύ δύσκολη και τα παιχνίδια πρέπει να τα παίζεις με στρατηγική. Θεωρώ ότι οι παίκτες μου εφάρμοσαν αυτά που είπαμε και τους δίνω συγχαρητήρια. Δεν είναι τίποτα τυχαίο, όπως τυχαίο δεν είναι ότι δεν έχουμε δεχθεί γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Η άμυνα εμπνέει σεβασμό. Από ‘κει και πέρα έχουμε κάποιους ποδοσφαιριστές που μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα κι έτσι παίρνουμε τους βαθμούς».

  • ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις