Αποκλεισμός με βαριά ήττα από ΝΠΣ “Βόλος”, για Ολυμπιακό Β.

Ο ΝΠΣ Βόλος εκμεταλλευόμενος την επιλογή του Ολυμπιακού Βόλου να αγωνιστεί χωρίς αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές του, πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, κερδίζοντας με το ευρύ 4-0.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου της Νεάπολης και για 70 λεπτά σφυροκόπησαν την εστία των φιλοξενούμενων που δεν προέβαλαν καμία αντίσταση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Το σκορ για τον ΝΠΣ “Βόλος” άνοιξε ο Μαρσέλο Πέντα στο 8’ ενώ το 2-0 πέτυχε ο Δημηρτζόγλου στο 39’. Ο ίδιος παίκτης έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα και τρία της ομάδας στο 50’, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Μάντζης στο 68’.

Κυρίαρχοι οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο ο Βόλος ΝΠΣ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά στην άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ ανέλαβε και τον πλήρη έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι εκτός των δύο τερμάτων που πέτυχαν, είχαν δοκάρι και 3-4 καλές στιγμές μπροστά στα καρέ του Κούτσικου, ενώ αντίθετα οι ερυθρόλευκοι δεν έκαναν ούτε μία τελική προσπάθεια στην εστία του Φαρμάκη.

Στην πρώτη του καλή στιγμή το συγκρότημα του Χουάν Φεράντο άνοιξε το σκορ, όταν στο 8’ ο Μάντζης έκανε τη κοντινή σέντρα από τα αριστερά με τον Μαρσέλο Πέντα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό βολ πλανέ.

Οι γηπεδούχοι δεν κατέβασαν στροφές, οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν αντίδραση, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η πίεση προς την εστία του Κούτσικου. Στο 10ο λεπτό ο Κούτσικος πρόλαβε με έγκαιρη επέμβαση τον Μάντζη πριν γίνει ο παραλήπτης της πάσας του Δεμηρτζόγλου στην πλάτη της άμυνας. Έξι λεπτά αργότερα το πλασέ του Γκαλίτσιου στην σέντρα-φάουλ του Πίτου Γκαρσία κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ στο 22’ ο Αγγελής με σωτήριο τάκλιν αποσόβησε το 2-0 καθώς η συρτή σέντρα του Μάντζη από τα αριστερά πήγαινε συστημένη στον αμαρκάριστο Ηλιόπουλο.

Στο 25’ το σουτ του Καμπαγέρο μπλόκαρε εύκολα ο Κούτσικος, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν το τεχνικό σουτ του Ηλιόπουλου μέσα από την ερυθρόλευκη περιοχή, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Κούτσικου. Προηγουμένως ο Ντόσης εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του, ξεπέρασε τον Καραμπά, έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Νόνης αντί να διώξει, έστρωσε στον Ηλιόπουλο με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει στο δοκάρι.

Με τον Ολυμπιακό Βόλου να μην μπορεί να φανεί απειλητικός και να περιορίζεται σε ανασταλτικό ρόλο, ο ΝΠΣ Βόλος συνέχισε να ψάχνει το δεύτερο τέρμα. Στο 35’ την παράλληλη σέντρα του Δεμηρτζόγλου εξουδετέρωσε ο Κούτσικος, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Παπαϊωάννου απομάκρυνε με τον κεφάλι πριν η μπάλα φτάσει στον αμαρκάριστο Μάντζη που βρισκόταν σε θέση βολής.

Στο 39’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν ο Ζέρης γέμισε στην περιοχή των ερυθρόλευκων και ο Δεμηρτζόγλου με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Κούτσικου.

Στο ίδιο μοτίβο η επανάληψη

Στο 2ο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και παρά την προίκα του 2-0 από το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι έψαξαν με κάθε τρόπο την επίτευξη περισσότερων τερμάτων. Στην επίτευξή τους συνέβαλαν με τα λάθη τους και οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου με αποτέλεσμα μόλις πέντε λεπτά (50’) με την έναρξη της επανάληψης το σκορ να γίνει 3-0.

Συγκεκριμένα ο Ηλιόπουλος σέντραρε από τα δεξιά, ο Κούτσικος πραγματοποίησε ασταθή απόκρουση με την μπάλα να στρώνεται στον Δεμηρτζόγλου που δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του και δύο τα προσωπικά του.

Το συγκρότημα του Λάκη Μπακάλη έκανε αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ στο 55’ όταν ο Σκανδάλης γέμισε από τη μεσαία γραμμή, ο Νόνης έστρωσε στον Σέττο όμως οι αμυντικοί των γηπεδούχων πρόλαβαν κι έδιωξαν πριν ο ερυθρόλευκος επιθετικός γίνει απειλητικός. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Σέττος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κοντινή σέντρα του Καράμπελα, μετά από άστοχη έξοδο του Φαρμάκη, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να δείξουν αντίδραση, στο 68’ ο ΝΠΣ Βόλος πέτυχε και τέταρτο τέρμα σε μία εξαιρετική συνεργασία τριών ποδοσφαιριστών. Ο Καμπαγέρο έκανε τη διαγώνια πάσα, ο Ζέρης από την γωνία της περιοχής των φιλοξενούμενων θα σεντράρει συρτά σε πρώτο χρόνο, με τον Μάντζη να κάνει με πλασέ το 4-0.

Η  είσοδος των Βασίλιεβις και Κόκα στις θέσεις του Λούγκου και του Ευθυμιάδη στο αμέσως επόμενο λεπτό, σε συνδυασμό με την αντικατάσταση των Πέντα, Ηλιόπουλου και Μάντζη από Σαλαμούρα, Μελισσόπουλο και Μηλιώτη, είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός Βόλου να ισορροπήσει και να μεταφέρει τη δράση προς το μισό των γηπεδούχων. Στο 85’ θα μπορούσε να πετύχει και το γκολ της τιμής αν ο Σεχολάρι από πλάγια θέση σημάδευε καλύτερα στο πλασέ που επιχείρησε, το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Φαρμάκη.

Κίτρινες: Καλαμίδας-Τόσκας

Οι συνθέσεις:

Βόλος ΝΠΣ: Φαρμάκης, Ντόσης (53’ Καλαμίδας), Ζέρης, Τζελίδης, Γκαλίτσιος, Δεμηρτζόγλου, Πέντα (57’ Σαλαμούρας), Καμπαγέρο, Μάντζης (72’ Μηλιώτης), Πίτου Γκαρσία, Ηλιόπουλος (63’ Μελισσόπουλος)

Ολυμπιακός Βόλου: Κούτσικος, Καραμπάς, Αγγελής (36’ Καράμπελας), Νόνης, Παπαϊωάννου, Τόσκας, Σεχολάρι, Σκανδάλης, Λούγκος (69’ Κόκκας), Ευθυμιάδης (69’ Βασίλιεβιτς), Σέττος (63’ Αλαμάνης)

  • ΝΠΣ Βόλος

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις