Στο “ρελαντί” 5-1 το Βελούχι, ο ΝΠΣ Βόλος

Τη δέκατη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο ΝΠΣ Βόλος, κερδίζοντας εύκολα το Βελούχι με σκορ 5-1. Το 4-0 στο 38′ έδωσε τη δυνατότητα στον Χουάν Φεράντο να πραγματοποιήσει και τις τέσσερις αλλαγές του πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους, δίνοντας ανάσες σε αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές και την ευκαιρία σε νεαρότερους να πάρουν λεπτά συμμετοχής.

Το ματς

Με τους γηπεδούχους να αποκτούν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής από το πρώτο λεπτό και τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο ξεκίνησε το παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης. Η πρώτη στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 13′ όταν ο Δημόπουλος γύρισε απρόσεκτα προς τον Μπουργάνη, με τον τερματοφύλακα του ΝΠΣ Βόλος να προλαβαίνει τελευταία στιγμή και να διώχνει την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στο βάθος της εστίας του.

Στο 15′ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια με τον Ντεντάκη να σουτάρει από την γωνία της αντίπαλης περιοχής και την μπάλα να περνάει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Πίτου Γκαρσία θα σεντράρει από τα δεξιά με την κεφαλιά του Μάντζη να καταλήγει άουτ. Στο 21′ ήταν η σειρά του Πίτου Γκαρσία να δοκιμάσει να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ που επιχείρησε από τα δεξιά, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη.

Κι ενώ οι γηπεδούχοι έψαχναν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, το Βελούχι λίγο έλειψε να προηγηθεί, όταν στο 23′ η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Παχή υποχρέωσε τον Μπουργάνη σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ. Στο κόρνερ των φιλοξενούμενων ο Μπουργάνης θα διώξει με γροθιές πάνω από το κεφάλι του Κακκάβα, αποσοβώντας τον κίνδυνο για την εστία του

Τέσσερα γκολ σε 13 λεπτά

Η συντριπτική υπεροχή του ΝΠΣ Βόλος απέδωσε καρπούς στο 25′, με τον Πίτου Γκαρσία να σεντράρει από τα δεξιά, την κεφαλιά του Μάντζη να αποκρούει ο Ρεσίτης, με τον επιθετικό των γηπεδούχων να παίρνει το “ριμπάουντ” και με πλασέ να ανοίγει το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με δυνατό σουτ του Ζέρη από το ύψος της μεγάλης περιοχής ενώ στο 32′ ήταν η σειρά του Πιαστόπουλου να βρει δίχτυα με σουτ εκτός περιοχής.Το 4-0 διαμόρφωσε ο Μαρσέλο Πέντα στο 40′ με όμορφη εκτέλεση φάουλ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες από τον Φεράντο

Ο Χουάν Φεράντο στο 3-0 αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρότερους ποδοσφαιριστές, ξεκουράζοντας παράλληλα παίκτες που έχουν σηκώσει το βάρος των μέχρι τώρα αγώνων της ομάδας του. Έτσι ο Δημηνάς αντικατέστησε τον Ντεντάκη (35′), ο Σαλαμούρας τον Πίτου Γκαρσία (35′), ο Μηλιώτης τον Πέντα (42′) και ο Καλαμίδας τον Μάντζη (46′). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η αρχική συνοχή στη μεσαία γραμμή των γηπεδούχων και ο ρυθμός του αγώνα να πέσει, μέχρι το νέο σχήμα να “βρεθεί” στον αγωνιστικό χώρο.

Το Βελούχι μη έχοντας να χάσει κάτι περισσότερο προσπάθησε να φανεί πιο απειλητικό για την εστία του Μπουργάνη και στο 63′ κατέγραψε μία από τις λίγες του τελικές στο παιχνίδι, με τον Μπακαλίδη να σουτάρει άουτ σε αντεπίθεση με προϋποθέσεις Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ της τιμής, όταν ο Σερπάνος έκανε το γυριστό σουτ, με τον Μπουργάνη να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 68′ οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν με το σουτ του Δεμηρτζόγλου να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη, ενώ δύο λεπτά αργότερα το ΑΠΟΚ Βελούχι θα μειώσει σε 4-1. Ο Κακκάβας θα στρώσει για τον Μπακαλίδη, αυτός με τεχνικό σουτ από πλάγια θέση θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 5-1 διαμορφώθηκε στο 75′ με κεφαλιά του Δημόπουλου σε κόρνερ του Ντόση.

Στο 77′ σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κακκάβα, ο Μπουργάνης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ζέρης έστρωσε στον Σαλαμούρα, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ.

Κίτρινες: 82′ Πιαστόπουλος.

ΝΠΣ ”ΒΟΛΟΣ” (Χ. Φεράντο): Μπουργάνης, Ντεντάκης (35′ Δημηνάς), Ντόσης, Δημόπουλος, Τζελίδης, Πιαστόπουλος, Πέντα (42′ Μηλιώτης), Ζέρης, Μάντζης (46′ Καλαμίδας), Πίτου Γκαρσία (35′ Σαλαμούρας), Δεμηρτζόγλου.
ΑΠΟΚ ΒΕΛΟΥΧΙ (Γ. Φλωράκης): Ρεσίτης, Κόλλιας, Παχής, Ζαραβέλης, Κατσαδούρος, Χαλλής (79′ Αθανασόπουλος), Ι. Λάππας, Ν. Λάππας (89′ Σκολέτος), Μπακαλίδης, Κακκαβάς (81′ Φλωράκης), Μπόγδανος (46′ Σερπάνος).

Διαιτητής: Παυλίδης (Ημαθίας).
Βοηθοί: Γιάντσης, Χριστοδούλου (Ημαθίας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις