Άνοιξε ο δρόμος για Γ’ Εθνική με ανακοίνωση της Γ.Γ.Α.

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε στο Ηράκλειο από βουλευτές αλλά και την ΕΠΣ Ηρακλείου, αναφορικά με τις δηλώσεις Κοντονή αναφορικά με τον εθελούσιο υποβιβασμό ομάδων για να «καθαρίσουν» από τα χρέη τους, την Τρίτη (01/04) και ενώ προηγήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κριτσωτάκη, ανακοινώθηκε ότι η όποια νομοθετική πρωτοβουλία ληφθεί για να βάλει περιορισμούς σε αυτά τα φαινόμενα, θα αφορά όσα συμβούν στην επόμενη σεζόν και όχι τις ομάδες που θα επιλέξουν τον δρόμο αυτόν στην τρέχουσα σεζόν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ανοίγει στην ουσία ο δρόμος για τη Νίκη και για τον ΟΦΗ προκειμένου να αγωνιστούν στην Γ΄ Εθνική και να απαλλαγούν μια και καλή από τα χρέη τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Σε συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρου Κοντονή με τον βουλευτή Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον τελευταίο, ότι οποιεσδήποτε διατάξεις συμπεριληφθούν στο νέο σχέδιο αθλητικού νόμου οι οποίες θα αφορούν ομάδες που υποβιβάζονται και επιλέγουν να αγωνιστούν στην ερασιτεχνική κατηγορία, θα ισχύσουν από την αγωνιστική περίοδο 2015-16.

Σε διαφορετική περίπτωση θα καταστρατηγείτο η αρχή της ισονομίας και θα υπήρχε δυσμενής και διακριτική μεταχείριση».

*Να σημειώσουμε πως το 2015-16 προφανώς και είναι λάθος στη σύνταξη της ανακοίνωσης, καθώς σύμφωνα με το υπόλοιπο κείμενο θα έπρεπε να γράφει 2016-17.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις