Super League: Τα δέκα πιο “άδικα” παιχνίδια του πρώτου γύρου

Το κλισέ μιλάει για “μαγική εικόνα”. Η ατάκα των σχολιαστών κάνει λόγο για τον άγραφο νόμο, για την ομάδα που χάνει ευκαιρίες και τελικά δέχεται γκολ.  Όπως και αν το πει κανείς, το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από αγώνες με αποτελέσματα που έχουμε μάθει να λέμε “άδικα”.

Αποτελεσματικότητα, τύχη, ρέντα, λεπτομέρειες, λάθη, όλα αυτά μαζί κάθε Σαββατοκύριακο σε όλα τα γήπεδα του κόσμου κάνουν τα δικά τους. Ομάδες που χάνουν ενώ είναι ξεκάθαρα ανώτερες, ομάδες που παίρνουν βαθμούς ενώ ούτε αμύνθηκαν, ούτε επιτέθηκαν σωστά.

Λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου της Super League Σουρωτή, πάμε να ρίξουμε στα δέκα πιο “άδικα” παιχνίδια της σεζόν. Στα γραφήματα του κάθε αγώνα θα δείτε τα xGoals κάθε ομάδας, δηλαδή τα γκολ που θα “έπρεπε” να έχει πετύχει με βάση τις ευκαιρίες που έφτιαξε. Οι κύκλοι υποδηλώνουν τις τελικές και το μέγεθος τους “καθρεφτίζει” το πόσο καλή ήταν κάθε ευκαιρία.

10. ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1

 

Όγδοη αγωνιστική, ο Αστέρας έχει μόνο μία νίκη (επί της ΑΕΚ) και υποδέχεται τον Πανιώνιο. Οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Μασούντ, ο Αστέρας δεν βρίσκει δίχτυα παρότι αγγίζει τα 1.5 xGoals και τελικά χάνει 0-1, σ’ένα ματς που θα μπορούσε εύκολα να είναι 1-0.

9. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1

 

Ο Χάσι αποτελεί παρελθόν, ο Λεμονής κάνει (ξανά) πρεμιέρα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Ατρόμητος σκοράρει με την τρομερή κεφαλιά του Κυβρακίδη και κρατάει μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός δεν καταφέρνει να φτιάξει κάποια τεράστια ευκαιρία, αλλά αυτές που έφτιαξε θα ήταν αρκετές για να του δώσουν ένα γκολ. Το 0-1 δεν είναι “σκάνδαλο”, συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, αλλά ένα 1-1 θα ήταν πιο ταιριαστό στην εικόνα του αγώνα.

8. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ 1-3

 

Δέκατη αγωνιστική και ο Παναιτωλικός υποδέχεται την Ξάνθη. Το τελικό σκορ λέει πως οι φιλοξενούμενοι έκαναν πάρτι, αλλά στην πραγματικότητα  η Ξάνθη έχει μια εκπληκτική αποτελεσματικότητα και βρίσκει τρία γκολ με μόλις 0.81 xGoals. Ο Παναιτωλικός έχει πολύ καλύτερες ευκαιρίες, φτάνει τα 1.88 xGoals, αλλά βρίσκει μόνο ένα τέρμα και χάνει 1-3.

7. ΑΕΛ-ΞΑΝΘΗ 1-0

 

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου, η ΑΕΛ υποδέχεται την Ξάνθη. Οι φιλοξενούμενοι κάνουν πάρτι και χάνουν απίστευτες ευκαιρίες μπροστά απ’την αντίπαλη εστία. Η ΑΕΛ μένει ζωντανή και στο 94’ ο συνδυασμός του Περόνε με τον Κρίσμαν της δίνει τη νίκη. Το ένα γκολ το άξιζαν οι γηπεδούχοι, αλλά οι φιλοξενούμενοι άξιζαν περισσότερα.

6. ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΣ 1-2

 

Πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Τρίπολη. Ο ΠΑΣ προηγείται στο 20’ με 2-0, χάρις σε δύο κεφαλιές από Ναδάλες-Μαυροπάνο. Ο Αστέρας έχει περισσότερες-καλύτερες ευκαιρίες, κεντρικά και φάτσα με την εστία, αλλά κατορθώνει μόνο να μειώσει με τον Καλτσά.

5. ΠΑΣ-ΑΕΚ 0-0

 

Ο,τι βρήκε ο ΠΑΣ στην Τρίπολη, το έχασε στην έδρα του απέναντι στην ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική. Η ομάδα του Πετράκη δεν απειλήθηκε καθόλου (η Ένωση είχε δύο δοκάρια σε μακρινά σουτ) και είχε καθαρές ευκαιρίες φάτσα με τον Ανέστη. Η μπάλα δεν βρήκε δίχτυα, το ματς έμεινε στο 0-0.

4. ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1

 

Κι αυτό που έπαθε ο ΠΑΣ απέναντί της, η ΑΕΚ το έπαθε με τον Ατρόμητο στο “Σπύρος Λούης”. Όγδοη αγωνιστική και το σουτ του Ντάουντα κάνει το 0-1 που μένει μέχρι το τέλος. Η Ένωση χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Μάνταλο, δημιουργεί και κάποιες άλλες, φτάνει τα 1.79 xGoals, αλλά χάνει απ’τον Ατρόμητο της μιας ευκαιρίας.

3. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ 0-0

 

Ο ορισμός του μονόπλευρου παιχνιδιού. Ο Πλατανιάς βομβαρδίζει την Κέρκυρα με πάμπολλες εκτελέσεις φάτσα με την εστία, ακόμα και εντός μικρής περιοχής. Η μπάλα δεν μπαίνει ποτέ και η Κέρκυρα παίρνει τον πόντο σε ένα ματς που ούτε καλά αμύνθηκε, ούτε επιτέθηκε.

2. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-1

 

Έβδομη αγωνιστική και ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Οι γηπεδούχοι βομβαρδίζουν τον αντίπαλο, όχι μόνο με μακρινά σουτ, αλλά και εντός περιοχής, φάτσα με την εστία. Ο Λεβαδειακός σκοράρει στη μία και μοναδική ευκαιρία του, ο Παναιτωλικός δεν βρίσκει δίχτυα παρότι φτάνει τα 2.23 xGoals και το ματς λήγει 0-1. Ο Πλατανιάς με την Κέρκυρα τουλάχιστον πήρε έναν πόντο, ο Παναιτωλικός δεν πήρε τίποτα.

1. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ 2-2

 

Ο ορισμός του πως μια ομάδα μπορεί να “αυτοκτονήσει” και επιθετικά και αμυντικά στο ίδιο ματς. Ο Δικέφαλος όχι μόνο σκοράρει με πέναλτι, αλλά κάνει και το καλύτερό του παιχνίδι επιθετικά, αφού δημιουργεί πολλές και καθαρές ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ φτάνει 3.29 xGoals, αλλά μ’αυτές τις τελικές βάζει μόνο ένα γκολ και μαζί με το πέναλτι φτάνει τα δύο. Την ίδια ώρα όμως ο Πανιώνιος σκοράρει στις δύο καλές στιγμές του και έτσι ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να έρθει 1-3 ή 1-4 τελειώνει στο 2-2.

sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις