Τελειώνει η κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά της Σούπερ Λίγκας

Ολοταχώς προς… λήξη οδεύει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λίγκας! Ο ουσιαστικός λόγος, δηλαδή, που το καλοκαίρι του 2006 ιδρύθηκε ο οικονομικός συνεταιρισμός της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμένεται να εκλείψει.

Όπως μετέδωσε ο ΣΠΟΡ FM, λοιπόν, η κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά δικαιώματα θα αποτελέσει παρελθόν, αφού οι συζητήσεις μεταξύ της Λίγκας και της NOVA για το συμβόλαιο της επόμενης σεζόν (2018-19) θα πρέπει να έχουν καταλήξει ως τις 15 Ιανουαρίου, κάτι που φαντάζει, πλέον, αρκετά δύσκολο.
Το συνδρομητικό κανάλι προσφέρει 30 εκατ. ευρώ, για 15 ομάδες, μιας και ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ξεχωριστή συμφωνία και είναι εκτός κεντρικής διαχείρισης, και, παράλληλα, να επιστρέψουν τα πλέι οφ. Τα λεφτά που προσφέρει, θυμίζουμε, ισχύουν μόνο για την περίπτωση που στο πρωτάθλημα θα μετέχει κανονικά ο Παναθηναϊκός…
Οι ΠΑΕ, ωστόσο, εμφανίζονται αρνητικές στην εν λόγω πρόταση, παρόλο που γνωρίζουν ότι δύσκολα θα βρουν αυτά τα χρήματα σε άλλη τηλεοπτική «στέγη»… Από την άλλη, η NOVA θεωρεί πως αυτά τα χρήματα είναι, ήδη, αρκετά, θυμίζοντας, κιόλας, ότι καμία από τις προτάσεις της δεν υιοθετήθηκε, όπως η μείωση των ομάδων και η ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω πλέι οφ.
Εν ολίγοις, όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως οδεύουμε σε ένα μοντέλο τύπου ΠΑΟΚ, όπου κάθε ομάδα, δηλαδή, θα βγει από μόνη της στην αγορά, για να βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο. Μόνο που κάτι τέτοιο είναι εύκολο για 4-5 ΠΑΕ. Για τις υπόλοιπες, το γεγονός ότι η κεντρική διαχείριση αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν, ενδεχομένως να αποδειχθεί καταστροφικό…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις