Καρδιοχτύπησε ο Ολυμπιακός, νίκησε στο τέλος 2-0 το Βελούχι

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με την ομάδα του Βελουχίου και επικράτησε δίκαια εντός έδρας με 2-0 των φιλοξενούμενων.Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόου για τη 14η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνική και είχε πολύ ένταση, καθώς ο Ολυμπιακός μέτρησε ένα δοκάρι και δύο τέρματα, ενώ πριν από το γκολ του Κραγιόπουλου στο 84′, οι βοηθοί της αναμέτρησης, Στάικος και Παραφέστας, ακύρωσαν δύο γκολ στους «ερυθρόλευκους».

Πώς παρατάχθηκαν οι ομάδες
Ο Λάκης Μπακάλης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου. Τερματοφύλακας ήταν ο Καραγκιολίδης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Γελαδάρης και το αριστερό ο Δ. Κόκας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Νόνης και Κραγιόπουλος. Αμυντικό χαφ ήταν ο Τόσκας, με τους Λούγκο και Ευθυμιάδη να αγωνίζονται ως κεντρικοί μέσοι. Ρόλο «δεκαριού» είχε ο Θέος, ενώ οι δύο σέντρε φορ που ξεκίνησαν ήταν οι Σέττος και Σεχολάρι.
Ο Γιάννης Φωράκης επέλεξε επίσης σύστημα 4-4-2, αλλά με δύο κεντρικούς και δύο ακραίους μέσους. Τερματοφύλακας ήταν ο Ρεσίτης. Από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα ξεκίνησαν οι Κόλλιας, Σιάτρας, Ζαραβέλης και Μπόγδανος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Κοτσαδούρος και Χαλλής, ενώ από τις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Σερπάνος από δεξιά και ο Παχής από αριστερά. Τέλος, στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Μπακαλίδης και Κακκάβας.

Ο Παραφέστας στέρησε το γκολ από τον Ολυμπιακό
Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους και σημειώθηκε στο 10′, με τον Κακκάβα να προσπαθεί να απειλήσει τον Καραγκιολίδη με σουτ από μακρινή απόσταση και τον τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου να πέφτει στην αριστερή του γωνία, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.
Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στο 14′ με σουτ του Θέου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ που επιχείρησε ο Κακκάβας στο 16′ από πλάγια θέση.
Ο Ολυμπιακός Βόλου «άγγιξε» το γκολ στο 17′, με τον Κραγιόπουλο να πιάνει δυνατό σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή και τους αμυνόμενους της φιλοξενούμενης ομάδας να διώχνουν τη μπάλα επάνω στην τελική γραμμή της εστίας τους.
Στο 23′ ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε φάουλ με τον Κραγιόπουλο και τον Σέττο να προσπαθούν με κεφαλιά να πετύχουν το γκολ και τον Ρεσίτη να αποκρούει διαδοχικά τις τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε στο 23′ το κόρνερ από την αριστερή πλευρά, με τον Κραγιόπουλο να πιάνει το σουτ πάνω στην κίνηση, αλλά τη μπάλα να βρίσκει αρχικά το αριστερό δοκάρι της εστίας του Βελουχίου και στη συνέχεια να καταλήγει άουτ.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε τον επιθετικό μονόλογο που ειχε ξεκινήσει από το 17′, με τον Θέο να βγάζει ωραία σέντρα από τη δεξιά πλευρά στον Ευθυμιάδη, ο οποίος αν και βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην αντίπαλη περιοχή, το σουτ που επιχείρησε στο 29′ από το ύψος του πέναλτι, κατέληξε απελπιστικά άουτ.
Στο 31′ ο Σέττος πάσαρε από την αριστερή πευρά στον Σεχολάρι, ο οποίος σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή της ομάδας του Βελουχίου, πάνω στο σώμα του Ζαραβέλη, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.
Στο 40′ ο Μπακαλίδης βρέθηκε απέναντι από τον Καραγκιολίδη, έπειτα από λάθος της άμυνας των «ερυθρόλευκων», με τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να προσπαθεί να «κρεμάσει» τον πορτιέρο του Ολυμπιακού με σκαφτό σουτ, αλλά να μην τα καταφέρνει, καθώς η μπάλα κατέληξε κόρνερ, μετά από σωτήρια απόκρουση του Καραγκιολίδη.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Θέος βρέθηκε απέναντι από τον Ρεσίτη, πλασάροντας ιδανικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά ο 2ος βοηθός στέρησε το γκολ από τον Ολυμπιακό, καθώς έκρινε λανθασμένα ότι ο σέντερ φορ των «ερυθρόλευκων», σημείωσε τέτμα από αντικανονική θέση.
Στο 45′ σημειώθηκε παρόμοια φάση με εκείνη του 29′. Αυτή τη φορά ο Γελαδάρης ήταν εκείνος που σέντραρε από τα δεξιά αντί του Θέου, με τον Ευθυμιάδη να πιάνει και πάλη το σουτ από το ύψος του πέναλτι και τη μπάλα να φεύγει και πάλι άουτ.
Έτσι, οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια, χωρίς κάποια από τις δύο να έχει πάρει το προβάδισμα στα πρώτα 45′, με τον Ολυμπιακό Βόλου να δικαιούται περισσότερο ένα τέρμα, το οποίο δεν πέτυχε, καθώς οι ποδοσφαιριστές του δεν είχαν την ψυχραιμία για να τελειώσουν όπως θα έπρεπε τις φάσεις, ενώ και ο Παραφέστας ακύρωσε λανθασμένα το γκολ που πέτυχε ο Σέττος στο 44′.

Ο Κραγιόπουλος «λύτρωσε» τον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και στο 47′ το σουτ του Λούγκου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έπειτα από σέντρα του Γελαδάρη από τα δεξιά, έφυγε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Σέττου από κοντά αποκρούστηκε από τον Ρεσίτη σε κόρνερ.
Στο 52′ ακυρώθηκε και δεύτερο τέρμα για τους «ερυθρόλευκους. Ο Νόνης νίκησε με κεφαλιά τον Ρεσίτη, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ευθυμιάδη, με τον 1ο βοηθό, Στάικο, να είναι αυτός που ακυρώνει το γκολ του Ολυμπιακού Βόλου αυτή τη φορά, πιθανότατα ως επιθετικό φάουλ.
Δέκα λεπτά αργότερα, ο Παχής είδε των τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος ήταν μακριά από την εστία του και προσπάθησε να τον εφνιδιάσει, σουτάροντας από μακριά, αλλά ο Καραγκιολίδης κατάφερε να μπλοκάρει αρχικά τη μπάλα και έπειτα να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι με βολέ.
Στο 75′ ο Ευθυμιάδης επιχείρησε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Βελουχίου, δοκιμάζοντας ένα σουτ από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας, ενώ το σουτ που επιχείρησε ο Θέος στο 76′, είχε την ίδια κατάληξη.
Στο 84′ ο Κραγιόπουλο με σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή, άνοιξε το σκορ, 1-0 για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ευθυμιάδη, ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με ψιλοκρεμαστό σουτ του Μέμμου στο 93′.
Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ, με τους Κραγιόπουλο και Μέμμο να χαρίζουν τρεις πολύτιμους βαθμούς στους «ερυθρόλευκους» ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθληματος.

Σκόρερ: 84′ Κραγιόπουλος, 93′ Μέμμος.
Κίτρινες: 85′ Θέος, 95′ Μέμμος-28′ Κόλλιας, 68′ Αθανασόπουλος, 72′ Μπακαλίδης.
Διαιτητής: Τσιοφλίκη (Λάρισας).
Βοηθοί: Στάικος, Παραφέστας (Λάρισας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Δ. Κόκας, Νόνης, Κραγιόπουλος, Τόσκας (65′ Καραμπάς), Λούγκος, Θέος (87′ Κόλα), Σεχολάρι, Ευθυμιάδης, Σέττος (65′ Μέμος).
ΒΕΛΟΥΧΙ: Ρεσίτης, Κόλλιας, Μπόγδανος (64′ Αθανασόπουλος), Ζαραβέλης, Κατσαδούρος, Σερπανός, Χαλλής, Μπακαλίδης, Κακκάβας, Παχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ολυμπιακός Βόλου

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις