Μοναδική εμπειρία για τις παγκορασίδες της Αργούς η συμμετοχή στο τουρνουά της Τιμισοάρα

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μικρές αθλήτριες του ΑΣ ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ, οι οποίες συμμετείχαν  σε Χριστουγεννιάτικο τουρνουά παγκορασίδων  που διεξήχθη στην πόλη Τιμισοάρα Ρουμανίας. Ο ΑΣ ΑΡΓΩ έλαβε μέρος σ΄αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα, με σκοπό να ανοίξει νέους ορίζοντες για τις αθλήτριές του, οι οποίες ξέφυγαν  από τα στενά τοπικά δεδομένα, αποκόμισαν πολλές  νέες  παραστάσεις  και γνώρισαν διαφορετικές αγωνιστικές κουλτούρες του αθλήματος.

 

Το ταξίδι  ξεκίνησε το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου και η αποστολή κατέφθασε στην Τιμισοάρα την αμέσως επόμενη μέρα. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιελάμβανε, περιήγηση στο φωταγωγημένο κέντρο της αγοράς και τις ομορφιές της πόλης, ενώ έκλεισε με δείπνο που παρέθεσαν οι προπονητές, γονείς και  παίκτριες της διοργανώτριας ομάδας.  

 

Στις 28 Δεκεμβρίου ακολούθησαν αγώνες κατάταξης του ομίλου με τη Βολιώτικη ομάδα να προκρίνεται στο ημιτελικό της  επόμενης ημέρας με αντίπαλο  το  αδελφό σωματείο CSMTIMISOARA. Κάθε ομάδα ήθελε να κατακτήσει το παιχνίδι για να περάσει στον τελικό. Νικητές με 3-1 σετ ήταν η ΑΡΓΩ παίζοντας κατά μεγάλα διαστήματα καταπληκτικό βόλεϊ απέναντι σε ένα πολύ ανταγωνιστικό αντίπαλο. Η ομάδα είχε πια πάρει το εισιτήριο για τον τελικό εναντίον της περσινής πρωταθλήτριας Ρουμανίας LUGOJ. Τα κορίτσια της ΑΡΓΟΥΣ έδωσαν και σε αυτό το παιχνίδι τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά το παιχνίδι κρίθηκε στις  λεπτομέρειες υπέρ της Ρουμανικής ομάδας με 3-1 σετ. Ακολούθησε η τελετή απονομής στις τρεις πρώτες ομάδες του τουρνουά και η αρχηγός της ομάδας Πώπου Ελευθερία να σηκώνει το κύπελλο της δεύτερης θέσης. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο σύλλογος της Τιμισοάρα παρέθεσε  αποχαιρετιστήριο δείπνο σε ένα κλίμα χαράς και συγκινησιακής φόρτισης  και όλοι μαζί έδωσαν υπόσχεση να ξαναβρεθούν στην Ελλάδα. Η επιστροφή της αποστολής ξεκίνησε στις 30 Δεκεμβρίου με ενδιάμεσο σταθμό την πόλη του Βελιγραδίου, στο οποίο έγινε σύντομη περιήγηση.  

 

Ο προπονητής και εμπνευστής αυτής της συνεργασίας με σύλλογο του εξωτερικού Βαγγέλης Σταθόπουλος μας δήλωσε: «Ένα υπέροχο ταξίδι, εμπειρία ζωής για τις μικρές αθλήτριες της Άργους έφτασε στο τέλος. Επιστρέψαμε με υπέροχες αναμνήσεις από όλα τα όμορφα που ζήσαμε και φυσικά το κύπελλο της δεύτερης θέσης σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Και επειδή δεν αποτυπώνονται όλα με φωτογραφίες και υπάρχουν πολλά που μείνανε στην καρδιά μας , θα αναφέρω την βαθιά συγκίνηση που νιώσαμε βλέποντας τα κορίτσια μας να μπαίνουν για τον τελικό απαγγέλλοντας τον Εθνικό μας Ύμνο ,τα συγχαρητήρια που μας δώσανε οι συνοριοφύλακες κατά την επιστροφή μας  και το πάθος το πείσμα και το  ήθος που παρουσίασαν τα κορίτσια μας χωρίς να μας δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα. Ευχαριστούμε πολύ τον προπονητή του αδελφού σωματείου Dan Jitaru , για την υπέροχη φιλοξενία , τα παιδιά για την καταπληκτική αγωνιστική παρουσία τους αλλά και την άψογη συμπεριφορά τους, τους γονείς που ανέλαβαν το δύσκολο έργο της συνοδείας, τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στα χέρια μας και τους οδηγούς από το πρακτορείο Λαζάρου, Λαζάρου Γιώργο και Φώτου Βασίλη  για το μαγικό αυτό ταξίδι που θα το θυμόμαστε για πάντα»

 

Την αποστολή αποτελούσαν οι εξής αθλήτριες :  ΠΩΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΚΑΜΙΝΑΡΗ ΑΡΓΥΡΩ, ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ, ΠΑΠΑΡΑ ΝΑΝΣΥ, ΠΟΛΥΖΩΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΠΑΪΛΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΑΣΙΟΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΠΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΣΙΟΥΡΑ ΧΑΡΑ και ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ.         

 

Αρχηγός αποστολής και προπονητής : ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ                              

 

Βοηθός προπονητή: ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

 

Διοικητικός υπεύθυνος:  ΜΑΤΖΑΦΛΕΡΗ ΝΙΚΗ     

 

Συνοδοί γονείς: ΜΠΑΝΤΕΛΗ ΑΜΑΛΙΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΑΤΖΑΦΛΕΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΚΑΡΜΠΑ ΑΝΑΤΟΛΗ και ΒΑΡΣΑΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου ΑΣ Αργώ Βόλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις