Σλούκας: «Διψάμε για κάτι μεγάλο»

Αν και δεν παραβλέπει τη μεγάλη απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Κώστας Σλούκας δεν κρύβει πως ονειρεύεται κάτι σπουδαίο με την Εθνική στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ. Αναλυτικά, ο Κώστας Σλούκας μίλησε στην εφημερίδα Documento για:

-τους λόγους που η Εθνική απουσιάζει επτά χρόνια από το βάθρο: «Πλέον έχω την εμπειρία να κρίνω. Οι αποτυχίες που προηγήθηκαν είναι η πυξίδα μας. Φτάναμε κοντά στην πηγή, αλλά πάντα κάτι γινόταν στο χιαστί παιχνίδι και μέναμε έξω από τη ζώνη των μεταλλίων. Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται λίγη τύχη παραπάνω. Επίσης, καλύτερη προετοιμασία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Δεν ξέρω αν υπήρχε κορεσμός, αλλά αυτό το στοιχείο σίγουρα απουσιάζει από τη φετινή ομάδα. Είμαστε όλοι νέοι και διψάμε για κάτι μεγάλο. Ένα μετάλλιο λείπει από όλους, εκτός του Μπουρούση και του Πρίντεζη».
-το μπάσκετ που θα παίξει η Εθνική: «Από την αρχή γνωρίζαμε ότι είμαστε ομάδα των 50 ημερών. Δεν είναι στόχος να παρουσιάσουμε ελκυστικό και όμορφο θέαμα, αλλά να κερδίσουμε. Κάθε φορά που με ρωτάνε λέω ότι πρέπει να παίξουμε νικηφόρο μπάσκετ! Το μπάσκετ του αποτελέσματος. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση»
-την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Κακά τα ψέματα, το παιδί συγκαταλέγεται στους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Θα τραβούσε πολύ κουπί στο γήπεδο, αλλά το κλειδί ήταν εξαρχής το ομαδικό πνεύμα και η δουλειά. Άλλωστε το παιχνίδι του έχει και συγκεκριμένα μειονεκτήματα, τα οποία θα έπρεπε να καλύψουμε οι υπόλοιποι».
-το γεγονός πως η Εθνική δεν έχει κάποιον σούπερ σταρ: «Μπορεί να μην έχουμε κάποιον παίκτη επιπέδου Παπαλουκά, Διαμαντίδη ή Σπανούλη, αλλά υπάρχουν παιδιά που μπορούν να βάλουν το τελευταίο σουτ. Το σημαντικό είναι να βγάλουμε στο παρκέ ενέργεια, πίεση, νιάτα, αθλητικότητα».