Διαμαντόπουλος: «Δεν είναι αδιάφορο το ματς στην Καρδίτσα»

Με αφορμή το επερχόμενο παιχνίδι της Αναγέννησης με τον Ολυμπιακό Βόλου ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, το πρώτο “κανόνι” της κατηγορίας, μίλησε στο karditsasportiva.gr για όλους και για όλα. Αναφέρθηκε στο Θεσσαλικό ντέρμπι, τον Ολυμπιακό και τα πλέι οφ, το όνειρό του και το πέρασμά του…από την Καρδίτσα.

Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος γεννημένος στις 18 Νοεμβρίου 1988 ξεκίνησε την καριέρα του από την πόλη του, τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Εκεί αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα της ομάδας μέχρι και τη δεύτερη ομάδα. Το 2007 ήρθε στην Καρδίτσα, δοκιμάστηκε και υπέγραψε. Έμεινε για περίπου 1.5 μήνα και τον Αύγουστο έμεινε ξανά ελεύθερος, μιας και δεν υπολογιζόταν από τον τότε προπονητή της Αναγέννησης, Βάϊο Καραγιάννη. Έτσι βρήκε στέγη στο Θερμαϊκό, στα γνώριμα για τον ίδιο λημέρια της πόλης του. Έμεινε δύο χρόνια και έπειτα ανηφόρισε για την Πτολεμαϊδα και τον Εορδαϊκό, όπου είχε 26 συμμετοχές και σκόραρε 9 φορές. Το 2010 το βρήκε στη Βέροια, όπου έμεινε δύο χρόνια για να μετακομίσει το 2012 στο Φωκικό αρχικά και μεσούσης της σεζόν στο νησί των Φαιάκων για λογαριασμό της Κέρκυρας. Ένα χρόνο μετά ξαναγύρισε στη Θεσσαλονίκη, όμως αυτή τη φορά για λογαριασμό της Καλαμαριάς, όπου έμεινε το πρώτο μισό. Στο δεύτερο μισό της σεζόν μεταγράφηκε στη Δόξα Δράμας πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις και σκοράροντας 10 φορές, που είναι και το ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο. Φέτος ο ίδιος πιο ώριμος ποδοσφαιρικά από ποτέ, αγωνίζεται στο Βόλο με τον Ολυμπιακό συμβάλλοντας τα μέγιστα στη φετινή του πορεία και έχει ήδη ισοφαρίσει το προσωπικό του ρεκόρ(10 γκολ).

diamantopoulos2

Αρχικά αναφέρθηκε στο Κυριακάτικο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες:”Σίγουρα είναι ένα Θεσσαλικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν μεγάλη ιστορία και η καθεμία θέλει τη νίκη για τους δικούς της λόγους. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μιας και γνωρίζουμε τη δυναμική της Αναγέννησης, ειδικότερα εντός έδρας. Ευελπιστώ να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος“.

Σχολιάζοντας την Αναγέννηση μίλησε με τα καλύτερα λόγια αναφέροντάς την ως μία από τις καλύτερες ομάδες, που πέρασε από το ΕΑΚ του Βόλου.”H Καρδίτσα ήταν από τις καλύτερες ομάδες που πέρασε από το γήπεδό μας και μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι μέχρι και το 40′ που σκοράραμε η Αναγέννηση ήταν πολύ καλή. Αυτό, γιατί, είναι ομάδα με προοπτική και πλάνο παιχνιδιού και αυτό είναι έργο προπονητή”.

Για το βαθμολογικό ενδιαφέρον του αγώνα

”Ποτέ δεν υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια, ειδικά αν αναφερόμαστε σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι. Εξάλλου, από την πλευρά μας υπάρχει το κίνητρο των έξτρα βαθμών σε περίπτωση νίκης του Ηρακλή (υποδέχεται τη Λάρισα) και δικιάς μας νίκης στην Καρδίτσα. Άλλωστε το dna του Ολυμπιακού επιβάλλει να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι είτε είναι λιγότερο είτε περισσότερο σημαντικό”.

Όσον αφορά τα πλέι οφ και το πλεονέκτημα των ΑΕΚ και Ηρακλή; ”Σαφέστατα το προβάδισμα που έχουν είναι μεγάλο και σε σχέση με τα περσινά πλέι οφ, που είναι λιγότερα τα παιχνίδια τη φετινή χρονιά, είναι πιο δύσκολο. Οι δύο ομάδες είναι σίγουρα φαβορί, παρόλα αυτά θεωρώ ότι αν η ομάδα μου ξεκινήσει καλά και στραβοπατήσει μια εκ των δύο, μπορούμε να μπούμε σφήνα. Πιστεύω όλα θα παιχτούν στις πρώτες αγωνιστικές”.

Επίσης, ο Θεσσαλονικιός επιθετικός σχολίασε τη φετινή χρονιά της ομάδας της Μαγνησίας χαρακτηρίζοντάς την είσοδό της στα πλέι οφ επιτυχία, βάσει του πως ξεκίνησε στην αρχή.”Θεωρώ επιτυχία την είσοδό μας στα πλέι οφ, έτσι όπως ξεκίνησε η χρονιά. Από κει και πέρα κάποιες ομάδες, όπως προανέφερα, έχουν αριθμητικό προβάδισμα και είναι πιο δύσκολο να ανέβει κατηγορία η ομάδα μου σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια που βρέθηκε κοντά…στην πηγή” είπε αρχικά και συνέχισε διευκρινίζοντας ότι δεν εξαρτάται η άνοδος μόνο από τους ίδιους:” Μπορεί να κάνουμε και 10/10 νίκες και να μην βγούμε στη Σούπερ Λίγκα γιατί δεν είναι στο χέρι μας πλέον, όμως ότι ελπίδες έχουμε θα τις εξαντλήσουμε”.

diamantopoulos

Ο ίδιος μιλώντας για τον εαυτό του και για τη φετινή του επίδοση δήλωσε:”Σίγουρα με χαροποιεί το γεγονός ότι είμαι πρώτος σκόρερ και για δεύτερη σερί σεζόν έχω πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων. Όμως θα πάρω σίγουρα μεγαλύτερη χαρά αν αυτό συνοδευτεί με μια καλή πορεία της ομάδας στα πλέι οφ”.

Στα τελευταία παιχνίδια ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος τον ξεκινά από τον πάγκο, όμως αυτό δεν απασχολεί καθόλου τον ίδιο σεβόμενος τις αποφάσεις του προπονητή του.” Είναι θέμα προπονητή και δεν με πειράζει καθόλου. Θεωρώ ότι πρέπει να δουλεύω και μέσα από τις προπονήσεις να βελτιώνομαι”.

Όπως κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής έτσι και ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος έχει όνειρο να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, όμως την παρούσα στιγμή έχει στο μυαλό του μόνο τον Ολυμπιακό και τα πλέι οφ, όπως δηλώνει κατηγορηματικά ο ίδιος: ”Kάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει όνειρο να αγωνιστεί στο υψηλότερο σκαλί της Ελλάδας, τη Σούπερ Λίγκα. Όμως εγώ το μόνο που κοιτάζω αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα μου, ο Ολυμπιακός Βόλου”.

Τέλος, αναφέρθηκε στο πέρασμα του από την Καρδίτσα και την Αναγέννηση.”Το 2007, μετά τον ΠΑΟΚ, είχα έρθει στην Καρδίτσα και έμεινα ενάμιση μήνα. Μάλιστα υπέγραψα συμβόλαιο με την Αναγέννηση, όμως λύθηκε στα μέσα Αυγούστου γιατί ο τότε προπονητής Βαϊος Καραγιάννης δεν με υπολόγιζε, ίσως και λόγω του ότι ήμουν και μικρός” είπε χαριτολογώντας και συνέχισε να μιλά με καλά λόγια για την ομάδα:”Πέρασα ωραία στην Καρδίτσα και πρώτη φορά ένιωσα ομάδα πόλης με παλμό και κόσμο. Αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση” ολοκλήρωσε ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος.

karditsasportiva.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις