Φιλική ήττα (2-5) από τον Σαρακηνό για τους “μικρούς” της Νίκης

Την ευκαιρία να δουν τους υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές σε συνθήκες αγώνα, έστω και φιλικού, είχε το τεχνικό δίδυμο της Νίκης Βόλου αντιμετωπίζοντας τον Σαρακηνό στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού. Οι Στέφανος Ξηροφώτος και Φάντζιο Μπούις δεν χρησιμοποίησαν ποδοσφαιριστές που υπολογίζονται για το σχήμα που θα παραταχθεί απέναντι στον Αχιλλέα Φαρσάλων, δίνοντας χρόνο σε παίκτες που είτε έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής, είτε θα απουσιάσουν από την κυριακάτικη αναμέτρηση λόγω τιμωριών.

Το 2-0 υπέρ της Νίκης στο πρώτο ημίχρονο, διαμορφώθηκε σε 2-5 στην επανάληψη καθώς το τεχνικό δίδυμο των κυανολεύκων χρησιμοποίησε εντεκάδα «Νέων Αθλητών», ενώ σε αλλαγές προχώρησε και ο Σαρακηνός.

Στο πρώτο μέρος οι κυανόλευκοι παρατάχθηκαν με τους Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, τον Γκάγκαλη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Καραμούζη στο αριστερό, Αλ. Καρτσαμπά και Ζιώγα κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Μέτσε και Κροτσίδα στον άξονα ρε ρόλο ανασταλτικών μέσων, Ματθαίου και Ντινιωτάκη στις δύο πτέρυγες της επίθεσης, τον Σενάντ Μπάιριτς σε ρόλο οργανωτή και τον Βουρδάκη μοναδική επιθετική αιχμή.

Το συγκρότημα των Μπούις – Ξηροφώτου εκμεταλλευόμενο την ενέργεια στον άξονα του Μέτσε και την καλή τεχνική κατάρτιση του Μπάιριτς πέτυχε δύο τέρματα κι έδειξε μία κλάση πάνω από τον αντίπαλο. Τα γκολ για τη Νίκη σημείωσε ο Κροάτης μεσοεπιθετικός στο 13′ και στο 30′. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ντινιωτάκης έδειξε πιο έτοιμος από τους τρεις υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές και με τον κατάλληλο χρόνο προσαρμογής φαίνεται ότι θα μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά. Για τους Γκάγκαλη, Καραμούζη και Κροτσίδα η απόφαση για την παραμονή τους στην ομάδα θα παρθεί από τους δύο προπονητές, αν και είναι δύσκολο να κριθούν από δύο προπονήσεις κι ένα φιλικό.

Στο δεύτερο μέρος σταδιακά άλλαξε όλη η 11αδα της Νίκης με αποτέλεσμα ο Σαρακηνός να εκμεταλλευτεί τα πολλά αμυντικά λάθη και να πετύχει πέντε τέρματα με τους Καλαμάτα (46′), Χρήστο Γκάμπα (51′, 71′) και Βασίλη Ρακή (87′).

Ο Σαρακηνός έδειξε στοιχεία καλοδουλεμένης ομάδας με τον Χρήστο Γκάμπα να ξεχωρίζει για την εκτελεστική του ευχέρεια ενώ να σημειώσουμε πως ο Τσεκούρας τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, δίνοντας τη θέση του στον 16χρονο Αγερώτη. Στα αξιοσημείωτα η χρησιμοποίηση του 12χρονου Θεοχάρη στα τελευταία πέντε λεπτά, ο οποίος αντικατέστησε τον αρχηγό Γιάννη Κοντοβά. Μάλιστα, ο μικρός φόρεσε και το περιβραχιόνιο του κάπτεν.

Νίκη Βόλου (Ξηροφώτος – Μπούις): Τζήμας, Γκάγκαλης, Καραμούζης, Ζιώγας, Καρτσαμπάς Αλ., Μέτσε, Κροτσίδας, Ματθαίου, Μπάιριτς, Ντινιωτάκης, Βουρδάκης
Στο 2ο ημίχρονο: Ράπτης, Σφονδυλιάς, Σιώμος, Κουτσούκης, Χρηστίδης, Βλάχος, Κουκουτής, Χρόνης, Χατζηιωάννου, Παπαδήμας, Γερολυμάτος

Σαρακηνός (Γ. Φασουράκης): Γράντας, Γ. Μαστακούλης, Ρέλλος, Τσαρδακάς, Ηλ. Ρακής, Θάνος, Κοντοβάς, Καλαμάτας, Χρ. Γκάμπας, Δ. Γκάμπας, Τσεκούρας (20′ Αγερώτης)
Στο 2ο ημίχρονο: Μελίσσης, Β. Ρακής, Γιαμαλής, Σιγαλάκος, Θεοχάρης, Κοντογιάννης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις