Δ. Τόσκας: Αλλάζουν πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό Βόλου

????????????????????????????????????

Ο Δημήτρης Τόσκας είναι από τους έμπειρους ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο Ολυμπιακός Βόλου, με θητεία στις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες. Έχει παίξει φέτος σε 12 παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα (σε όλα βασικός) και στο μοναδικό παιχνίδι που δεν αγωνίστηκε ήταν την περασμένης Κυριακής με τον Διγενή στο Νεοχώρι. Ο 26χρονος μέσος μίλησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Ιτέας, αλλά και πώς βλέπει το μέλλον της ομάδας στο πρωτάθλημα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κατάσταση στην ομάδα, μετά τις διοικητικές αλλαγές τον περασμένο μήνα: «Είδαμε σημαντικές αλλαγές από πλευράς διοίκησης. Έγιναν σημαντικές κινήσεις σε διάφορους τομείς, τόσο στο οργανωτικό κομμάτι, όσο και στο οικονομικό. Ο Ολυμπιακός αποπνέει υγεία και το γεγονός αυτό μας έχει βοηθήσει, εμάς τους ποδοσφαιριστές, στην ανόρθωση της ψυχολογίας. Συν τοις άλλοις, η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά, με την απόκτηση πέντε ικανότατων και ποιοτικών ποδοσφαιριστών, που έχουν παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία. Περιμένουμε πολλά κι από αυτούς, να βοηθήσουν τον κορμό της ομάδας, με την εμπειρία που διαθέτουν, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να δείξει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια του πρωταθλήματος».
Για το αν έχει ανέβει ο ανταγωνισμός στην ομάδα, μετά την έλευση των νέων παικτών: «Σίγουρα, υπάρχει έντονος συναγωνισμός, πλέον, στον Ολυμπιακό κι αυτό είναι βέβαιο πως θα λειτουργήσει προς όφελος της ομάδας. Όταν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, ο κάθε ποδοσφαιριστής φροντίζει να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό στην προπόνηση. Ο προπονητής είναι αυτός που θα κρίνει ποιος ποδοσφαιριστής είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, προκειμένου να κερδίσει μια θέση στην ενδεκάδα στο παιχνίδι της Κυριακής».
Για το αν υπάρχει καλύτερο κλίμα στα αποδυτήρια το τελευταίο διάστημα: «Είναι γεγονός πως ξεκαθάρισαν κάποια πράγματα στην ομάδα, τα οποία έπρεπε να είχαν ξεκαθαρίσει νωρίτερα. Τα βάλαμε κάτω, μιλήσαμε για το τι μέλλει γενέσθαι και αυτό που πρέπει να τονίσω είναι, ότι τον τελευταίο μήνα, όντως υπάρχει ηρεμία στα αποδυτήρια και στην ομάδα γενικότερα».
Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Ιτέας: «Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι έδρας με μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο Αστέρας Ιτέας. Στο ματς του πρώτου γύρου είχαμε φύγει από την Ιτέα με τον βαθμό της ισοπαλίας, από μια δύσκολη έδρα και βάσει απόδοσης, τότε, αξίζαμε τη νίκη. Από την πλευρά μας σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους. Δεν φοβόμαστε, ωστόσο, καμιά ομάδα. Είμαστε Ολυμπιακός Βόλου και την Κυριακή θα δείξουμε ποια είναι η δυναμική μας και στο τέλος θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
Για το πρόβλημα που υπάρχει στο γκολ και τι φταίει, κατά τη γνώμη του:  «Στον πρώτο γύρο δημιουργούσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ. Έξι-επτά κλασικές σε κάθε παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ικανότητας. Έτσι όπως είδα τα παιχνίδια από μέσα, γιατί τα έζησα όλα ως βασικός, θεωρώ ότι ήταν θέμα καθαρά ατυχίας. Σε κάποια παιχνίδια εκεί που περιμέναμε να έρθει το γκολ για μας, δεχόμασταν γκολ από τον αντίπαλο. Όλα τα παιδιά έχουν τρομερή ικανότητα, αν δούμε τα προηγούμενα χρόνια πόσα γκολ σημείωναν οι επιθετικοί μας, στις ομάδες όπου αγωνίζονταν».
Για παρουσία του κόσμου στα παιχνίδια της ομάδας: «Βλέπουμε σιγά-σιγά περισσότερο κόσμο να έρχεται στο γήπεδο και πιστεύω, ότι με τις εμφανίσεις μας και τα αποτελέσματα θα καταφέρουμε να συσπειρώσουμε ακόμη πιο πολύ τους φιλάθλους μας. Ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο και να βοηθήσει την ομάδα. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και χωρίς τους φιλάθλους του δεν μπορεί να πετύχει τίποτα. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι να μας εμψυχώνει και εμείς υποσχόμαστε από την πλευρά μας, πως σε κάθε ματς θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις