Black out η ΑΕΚ στη Λάρισα

Γκέλα για την ΑΕΚ στη Λάρισα. Η μαχητική ΑΕΛ «μπλόκαρε» την πολύ μέτρια Ένωση, που δεν κατάφερε να «ξεκολλήσει» από το 0-0 κι έκανε δώρο σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που παίζουν την Κυριακή.

Κάκιστο το πρώτο ημίχρονο, όπως και ο αγωνιστικός χώρος που έμοιαζε με χωράφι. Οι βυσσινί είχαν ρίξει όλο το βάρος στην άμυνα και δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Χιμένεθ να απειλήσουν.

Με εξαίρεση ένα ξέσπασμα της Λάρισας στο ξεκίνημα, η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο στο δεύτερο όμως της έλειψε η ουσία. Η είσοδος του Μασούντ βοήθησε κάπως την Ένωση αλλά και πάλι η ευκαιρία δεν «έβγαινε». Τα τελευταία λεπτά πέρασαν με γεμίσματα στην περιοχή του Μπόζοβιτς, όμως οι αμυντικοί των γηπεδούχων κράτησαν μέχρι το τέλος τον βαθμό.

Το ματς:

Πολύ κακό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά στο «AEL FC Arena». Η Λάρισα έπαιξε πολύ πίσω, όμως η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει τρόπο να απειλήσει. Ο ρυθμός «έσπαγε» συνεχώς από τα αλλεπάλληλα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά και τα πολλά φάουλ στη μεσαία γραμμή, ενώ το έργο των παικτών γινόταν ακόμη πιο δύσκολο λόγω της τραγικής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Ενδεικτικό της κακής εικόνας του ματς ήταν πως η πρώτη τελική ήρθε στο 24ο λεπτό ύστερα από ένα δυνατό σουτ του Λαγού το οποίο έδιωξε ο Μπάρκας.

inner Με την Ένωση να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, οι βυσσινί είχαν εύκολο έργο στο ανασταλτικό κομμάτι και με εξαίρεση ένα ωραίο σουτ του Μπακασέτα (34’) δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Οι κιτρινόμαυροι πήραν περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν με γεμίσματα στην περιοχή, αλλά και μακρινά σουτ να απειλήσουν τον Μπόζοβιτς χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0.

 Πιο καλός ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Η Λάρισα μπήκε πιο δυνατά και επιχείρησε να αιφνιδιάσει, όμως παρότι πάτησε με προϋποθέσεις την αντίπαλη περιοχή δεν τα κατάφερε. Η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και βγάζοντας και πάλι σουτ εκτός περιοχής «προσγείωσε» τους γηπεδούχους, που έριξαν και πάλι το βάρος στα μετόπισθεν.

inner Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τους κιτρινόμαυρους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να πιέζουν τους βυσσινί, που είχαν ξεμείνει από δυνάμεις και βρίσκονταν σταθερά στο μισό του γηπέδου. Με μπροστάρη τον Μασούντ η ομάδα του Χιμένεθ, που ήταν στην κερκίδα, προσπάθησε να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα, όμως δεν μπορούσε να βγάλει ευκαιρία. Στο φινάλε, η ΑΕΚ έπαιξε τα ρέστα της με γεμίσματα στην περιοχή του Μπόζοβιτς, όμως οι βυσσινί παρέμειναν συγκεντρωμένοι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και το τελευταίο σφύριγμα του Σκουλά τους βρήκε να παίρνουν τον βαθμό.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (54’ Μασούρας), Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν (86’ Χούμπτσεβ), Ναζλίδης (90+2’ Περόνε)

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Λεοζίνιο

ΑΕΚ (Φελίπε Ουφάνο): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Μοράν, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (68’ Μασούντ), Μπακασέτας (90’ Γιακουμάκης), Λιβάγια (75’ Κλωναρίδης), Αραούχο

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Λόπες, Βράνιες, Γαλανόπουλος

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας

Γήπεδο: AEL FC Arena

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις