Νοσεί επιθετικά ο Ολυμπιακός Β. 0-0 με Αστέρα Ιτέας (photos)

Αν έχεις τύχη διάβαινε… Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είχε τύχη, έλειψε όμως και η ικανότητα από τους «ερυθρόλευκους», με αποτέλεσμα να… κλωτσήσουν άλλους δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά παραχώρησαν ισοπαλία 0-0 στον Αστέρα Ιτέας, σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο από τη βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα. Ο Ολυμπιακός είχε πολλές ευκαιρίες, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο μέρος, όμως το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε. Η ομάδα νοσεί επιθετικά και το απέδειξε σ’ ένα ακόμη παιχνίδι φέτος.

Πως αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα ο Λάκης Μπακάλης, με τον Καραγκιολίδη να υπερασπίζεται την «ερυθρόλευκη» εστία και τους Γελαδάρη, Δ. Κόκα να καλύπτουν τα δύο άκρα της άμυνας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Νόνης και Τόσκας. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Κόλα και Ρόκας, με τους Θέο και Καμπλιώνη να επιχειρούν στις πτέρυγες. Ο Διβανές κινούνταν πίσω από τον προωθημένο Σεχολάρι.

Είχε τις ευκαιρίες, όχι το γκολ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έπαιξε τον Αστέρα στο μισό γήπεδο. Πίεσε την αντίπαλη άμυνα, μετά το 20λεπτο και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την επίτευξη τουλάχιστον ενός τέρματος. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν τη μπάλα, τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα, με τον Καμπλιώνη να είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Ολυμπιακού στην επίθεση, ενώ δραστήριοι ήταν στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Κόλα, Διβανές και Ρόκα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 22’. Διβανές και Καμπλιώνης συνδυάστηκαν ωραία, με τον τελευταίο να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Λαμπρόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 24’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα η μπάλα στρώθηκε στον Καμπλιώνη, ο οποίος σούταρε άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, αλλά η υπεροχή του ήταν ανούσια. Μάλιστα, στο 36’ ο Αστέρας απείλησε την εστία του Καραγκιολίδη, όταν ο Αντωνίου έπιασε συρτό σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» άσκησαν πίεση και είχαν τέσσερις καλές στιγμές για γκολ.

Στο 37′ συνδυάστηκαν Θέος και Καμπλιώνης, ο τελευταίος τη στιγμή που έψαχνε τον Σεχολάρι μέσα στην περιοχή, είδε τον Λαμπρόπουλο να βγαίνει έγκαιρα από την εστία του και να απομακρύνει τη μπάλα.

Η σπουδαιότερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 40’. Ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Σεχολάρι έπιασε την κεφαλιά με τον Λαμπρόπουλο να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ στο δεξί “παραθυράκι”.

Στο 44′ σουτ του Διβανέ έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σεχολάρι από τα αριστερά γύρισε τη μπάλα στον Καμπλιώνη, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να σουτάρει και τον Λαμπρόπουλο να μπλοκάρει.

Ανούσιος και στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ολυμπιακός μπήκαν με πάθος για να πιέσουν την άμυνα του Αστέρα, με στόχο το πολυπόθητο γκολ. Η πίεση ήταν μεγάλη, ωστόσο, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 69’ για να δούμε μια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Θέος με μακρινό σουτ ανάγκασε τον Λαμπρόπουλο να διώξει σωτήρια τη μπάλα με γροθιές. Στο επόμενο λεπτό το συρτό σουτ του Καμπλιώνη δεν κατάληξε στα δίχτυα, καθώς ο τερματοφύλακας του Αστέρα έβγαλε τη μπάλα κόρνερ.

Καλή στιγμή για τους «ερυθρόλευκους» στο 79’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Θέου, ο Κόλα επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να σταματά στα σώματα των αμυνόμενων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε να υπερέχει, όμως το γκολ αποδεικνύεται… πολυτέλεια για τους «ερυθρόλευκους». Ο Αστέρας από την πλευρά του στο 85’ προσπάθησε με τον Αλεξίου να απειλήσει το τέρμα του Καραγκιολίδη, σε μια από τις ελάχιστες επιθετικές στιγμές που είχε στο ματς, με τον σουτ να καταλήξει άουτ.

Στο 88′ ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Τόσκας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυνόμενου και κατέληξε κόρνερ, με τον Ολυμπιακό να χάνει σημαντική ευκαιρία για να σκοράρει.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε μέχρι τέλους για το γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε για τους «ερυθρόλευκους». Στο 90′ σε σέντρα του Καμπλιώνη, απευθείας σουτ του Μέμου μέσα από την περιοχή με τον Λαμπρόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Ιωαννίδης, Βογδόπουλος (Κοζάνης)

Κίτρινες: Ρόκας, Νόνης, Σέττος-Αρκουμάνης, Πανάκης, Αντωνίου, Λαμπρόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Κόκας, Νόνης, Τόσκας, Ρόκας, Διβανές (78’ Μέμος), Κόλα, Σεχολάρι (61’ Σέττος), Θέος (84’ Ευθυμιάδης), Καμπλιώνης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Λαμπρόπουλος, Αρκουμάνης, Δρίβας, Ζανιάς, Πανάκης, Μπογκντάνι, Τοπούζι, Κοντογιώργος, Αλεξίου, Αντωνίου (92’ Χαλαστάνης), Σεΐτι (84’ Κουτσούμπας).

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις