Α’ ΕΠΣΘ: Το φιλμ της 13ης αγωνιστικής (+ Βαθμολογία)

 

Ολοκληρώθηκε ο α΄ γύρος του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ, με τη διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής, με διαφορά της πιο παραγωγικής στο φετινό πρωτάθλημα, από πλευράς σκοραρίσματος, με 35 γκολ να έχουν επιτευχθεί.Σ΄αυτή την εντυπωσιακή επίδοση, συντέλεσε το μνημειώδες 10-1 που πέτυχε ο Διαγόρας επί του Ανθ. Γαζή, αλλά και οι δυο ”πεντάρες” από Θησέα και Πύρασο, με συνέπεια σ΄ αυτές τις τρεις αναμετρήσεις να έχουν σημειωθεί περισσότερα από τα μισά γκολ της αγωνιστικής.

Με την έλευση του 2018 και την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ο Θησέας συνέχισε το εκπληκτικό σερί του κι ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με 12 νίκες και μια  ισοπαλία,  αφού κατάφερε να περάσει κι από τη Σούρπη, επικρατώντας του Αίαντα με 5-1. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πάρα πολύ δυνατά και πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου ήδη προηγούνταν 2-0, “εκμεταλλευόμενοι” την κακή μέρα των γηπεδούχων.

Αποτέλεσμα που γράφει ιστορία, σημειώθηκε στο Στεφανοβίκειο, όπου ο τοπικός Διαγόρας “χόρευε” στην βροχή, που έπεφτε ακατάπαυστα, όπως και τα γκολ των γηπεδούχων που επικράτησαν του Άνθιμου Γαζή με 10-1. Αυτού του τύπου τα παιχνίδια δεν αντέχουν κριτικής, δεδομένου ότι το σκορ δεν αφήνει αμφιβολίες για την παρουσία των δυο αντιπάλων στο γήπεδο και την εικόνα του παιχνιδιού.

Νίκη με ανατροπή για τον Πρωτεσίλαο, σε μία αναμέτρηση όπου ο Σαρακηνός προηγήθηκε με 1-0 και οι  γηπεδούχοι με δύο τέρματα που σημείωσαν στο δεύτερο μέρος, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή.

Πολύ έντονες οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων προς τους διαιτητές, κυρίως για το γεγονός, όπως καταγγέλλουν, ότι δεν προστάτεψαν τους ποδοσφαιριστές από το αντιαθλητικό παιχνίδι των γηπεδούχων, αλλά και για ένα πεναλτι που δόθηκε κι ένα που δεν δόθηκε εις βάρος και υπέρ τους, αντίστοιχα.

Εύκολη  εκτός έδρας νίκη για τον Πύρασο, που επικράτησε στο Βοηθητικό του ΕΑΚ επί του Παγασητικού με 5-0. Ένα γκολ στο πρώτο μέρος για τους φιλοξενούμενους και τέσσερα στο δεύτερο 45λεπτο, στο οποίο επικράτησαν κατά κράτος των γηπεδούχων, οι οποίοι αγωνίζονταν από το 22’ με δέκα παίκτες. Αυτό ήταν το γεγονός που άλλαξε ριζικά τα σχέδια της ομάδας του Β. Τάχου, που στο α΄ημίχρονο στάθηκε πολύ καλά.

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για τη νέα χρονιά η Ακρόπολη, η οποία στην έδρα της επικράτησε εύκολα επί του Μαγνησιακού με 3-1. Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση  της Α’ ΕΠΣΘ  για το 2018.Η ομάδα του Γιάννη Ακτσιαλή παρουσίασε πολύ καλή εικόνα στο α’ ημίχρονο, στο οποίο σκόραρε δύο φορές, ενώ στο δεύτερο μέρος έχοντας και το υπέρ της αποτέλεσμα, κλήθηκε κυρίως να διαχειριστεί το παιχνίδι, περιμένοντας κάποιο λάθος του αντιπάλου για να σκοράρει ακόμη μία φορά, όπως κι έγινε. Από την άλλη, η ομάδα του Βασίλη Πανόπουλου προσπάθησε για το καλύτερο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει,

Ενισχυμένος από μεταγραφές ο Πηλέας, κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό βαθμό στην Σκιάθο, που μπορεί να φανεί πολύτιμος στην οικονομία του πρωταθλήματος,  μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με σκορ 2-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές κι εκφράζουν την πικρία τους για το τελικό αποτέλεσμα, αφού  ισάριθμες ήταν οι φορές που ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι όμως είχαν σημαντικές ευκαιρίες να πάρουν το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το 2018 ο Ηρακλής, κερδίζοντας  στο Βασδέκειο την Αγία Παρασκευή με 2-0 κι ολοκλήρωσε ταυτόχρονα τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος  κατακτώντας ένα σημαντικό  τρίποντο,  απέναντι σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους. Το “καθαρό” σκορ, ενδεχομένως να δώσει στην ομάδα του Δημήτρη Κόφφα πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας,  με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Να τονίσουμε ότι η αναμέτρηση  διεξήχθη κι έληξε σε απόλυτα φιλικό κλίμα κι αυτό έχει τη δική του αξία, λόγω της βαθμολογικής σημασίας που είχε το συγκεκριμένο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες.

Η επόμενη, 14η και πρώτη για τον β’ γύρο αγωνιστική, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα με αναμετρήσεις “φωτιά’’, τόσο στην κορυφή όσο και στη βάση του βαθμολογικού πίνακα.

Ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής Θησέα – Διαγόρα, ο αγώνας για την παραμονή Παγασητικού- Ηρακλή Β., αλλά και η επανάληψη του περσινού τελικού της Β’ ΕΠΣΘ, μεταξύ του Μαγνησιακού και του Ανθ. Γαζή, με τις δυο ομάδες να μην είναι σε καλή κατάσταση και να θέλουν πολλά να αποδείξουν…

Α’ ΕΠΣΘ (13η Αγωνιστική)
Ηρακλής Β.- Αγ. Παρασκευή 2-0
Παγασητικός- Πύρασος 0-5
Πρωτεσίλαος- Σαρακηνός 2-1
Σκιάθος- Πηλέας 2-2
Ακρόπολις- Μαγνησιακός 3-1
Αίας- Θησέας 1-5
Διαγόρας- Ανθ. Γαζής 10-1

Η Βαθμολογία

Η επόμενη 14η αγωνιστική

Παγασητικός- Ηρακλής Β.
Αγ. Παρασκευή- Πρωτεσίλαος
Πύρασος- Σκιάθος
Σαρακηνός- Ακρόπολις
Πηλέας- Αίας
Μαγνησιακός – Ανθ. Γαζής
Θησέας- Διαγόρας

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις