Διαμαρτυρία από τον Παναθλητικό για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Παναθλητικός ηττήθηκε με 76-73 από τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου την περασμένη Κυριακή για την Α1 Εθνική γυναικών, σ’ ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Ωστόσο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται με video (με επιλεκτικές φάσεις), για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου, με την οποία διαμαρτύρεται για τη διαιτησία.

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε, πως και ο Ολυμπιακός Βόλου εξέφρασε μετά το τέλος του αγώνα παράπονα και αυτός από τη διαιτησία, καθώς υπήρχαν φάσεις όπου οι διαιτητές αδίκησαν τις «ερυθρόλευκες».

Αναλυτικά: η ανακοίνωση του Παναθλητικού:

«Ο Παναθλητικός Συκεών με απόλυτο σεβασμό και ευθύνη τόσο προς τους φίλους της ομάδας όσο και προς το τεχνικό επιτελείο και τις αθλήτριες μας, τηρούσε μέχρι σήμερα μια καλοπροαίρετη στάση έναντι κάποιων διαιτησιών οι οποίες – κρίνουμε ότι – αδίκησαν την ομάδα.

Έτσι και μετά την εντός έδρας ήττα από τις Εσπερίδες (μια ομάδα με ίδιο στόχο) προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας θεωρώντας ότι η διαιτησία του κου Κατωτικίδη, όσο κι αν αδίκησε απίστευτα την ομάδα μας, ήταν απλά μια κακή διαιτησία. Παρότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου διαιτητή έναντι αθλητριών και διοίκησης του συλλόγου ήταν προκλητική εντός κι εκτός γηπέδου, επιλέξαμε να μη προκαλέσουμε κι εμείς…

Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι η σιγή ιχθύος που τηρήσαμε λειτούργησε εις βάρος της ομάδας μας καθώς στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου (μια ομάδα με τον ίδιο στόχο) γίναμε μάρτυρες άλλης μιας κάκιστης διαιτησίας των Κατωτικίδη – Παπανικολάου (του ιδίου συνδέσμου) οι οποίοι αδίκησαν την ομάδα μας δείχνοντας αδύναμοι να τηρήσουν ακόμη και αυτονόητους κανονισμούς

Ακόμη κι αν δεν θέλαμε να ασχοληθούμε με αυτούς, ή ακόμη κι αν θέλαμε να κρίνουμε τη διαιτησία τους ως απλά κακή, ακόμη κι αν όλα τα λάθος σφυρίγματα εις βάρος μας έγιναν τυχαία, δε μπορούμε να δεχτούμε ότι δεν γνωρίζουν βασικούς κανονισμούς όπως:
• Όταν ο προπονητής μιας ομάδας είναι τιμωρημένος, δεν επιτρέπεται να κάθεται πλησίον του πάγκου και οφείλει να βρίσκεται εκτός αγωνιστικού χώρου!
• Όταν ένας αθλητής/τρια τραυματίζεται και της παρέχεται βοήθεια με εισερχόμενο γιατρό ή κάποιο άλλο μέλος του πάγκου οφείλει να γίνει αλλαγή!

Εννοείται ότι οι 11-27 βολές ή τα 8 επιθετικά φάουλ (σε δική μας κατοχή) που σφυριχτήκαν εις βάρος μας είναι ασήμαντα μπροστά στις παραπάνω εξόφθαλμες παραβάσεις κι ούτε αποτελούν απαραίτητα αποδεικτικό κακής διαιτησίας.

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι δεν επιθυμούμε καμία εξαίρεση αυτών από μελλοντικό μας παιχνίδι! Άλλωστε είμαστε αναρμόδιοι για κάτι τέτοιο.
Δεν επιλέγουμε να στείλουμε κανένα video από αυτά τα 2 παιχνίδια στην ΚΕΔ (εκτός αν μας ζητηθεί) για να λάβουν γνώση όσων συνέβησαν και την Κυριακή στον Βόλο αλλά και στις 10 Δεκεμβρίου στις Συκιές!

Απλά αφού δεν μπορέσαμε να προστατεύσουμε την ομάδα μας, ας ελπίσουμε ότι η αντίδρασή μας θα προστατεύσει το ίδιο το μπάσκετ από τέτοιες μελλοντικές διαιτησίες … μένοντας με το αφελές συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε κανένας «ιδιαίτερος» άλλος λόγος για την συμπτωματική αδικία την οποία υπεστήκαμε από συγκεκριμένους διαιτητές …

Επειδή ωστόσο μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, επιλέξαμε ένα μικρό δείγμα εικόνων από 2 κρίσιμα παιχνίδια της ομάδας μας που όσον αφορά τη διαιτησία είχαν κάτι κοινό, αντί να εξηγήσουμε όσα συνέβησαν με λέξεις γιατί θα χρειάζονταν χιλιάδες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις