Έτσι προκρίνεται από το Nations League στο Euro η Εθνική

Το UEFA Nations League είναι μια περίπλοκη διαδικασία που εκ πρώτης όψεως έρχεται να αντικαταστήσει τους φιλικούς αγώνες αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει την Εθνική στο Euro 2020.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Αν η Εθνική είναι νικήτρια στον όμιλό της (με Ουγγαρία, Φινλανδία, Εσθονία) τον Νοέμβριο του 2018, τότε εξασφαλίζει μια θέση στα play-off της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Με εξασφαλισμένη τη συγκεκριμένη θέση, ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Euro 2020. An βγει 1η ή 2η στον όμιλό της -αυτόν των προκριματικών- τότε προκρίνεται στο EURO 2020 και της είναι αχρείαστη η θέση στα play-off του UEFA Nations League την οποία θα παραχωρήσει στον δεύτερο του ομίλου της.

Αν όμως δεν περάσει στο EURO 2020 μέσω των προκριματικών, τότε θα συνεχίσει την προσπάθεια στα play-off του UEFA Nations League. Εκεί θα συνεχίσουν τέσσερις ομάδες από κάθε Λίγκα και θα παίξουν στα playoffs. Συνολικά εκεί θα συμμετέχουν 16 ομάδες και θα διεκδικούν τις 4 θέσεις για το EURO 2020. Θα σχηματίζονται τέσσερα γκρουπ από τέσσερις ομάδες, που θα προέρχονται από κάθε Λίγκα ξεχωριστά.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις