Ξηροφώτος: «Ουδείς αναντικατάστατος»

Στον «Βόλος 98.6 FM» και στην εκπομπή “Classico” φιλοξενήθηκε ο Στέφανος Ξηροφώτος όπου μίλησε για την κυριακάτικη αναμέτρηση της ομάδας του με τη Θήβα, τονίζοντας πως στόχος είναι η συνέχιση των καλών εμφανίσεων και των νικηφόρων αποτελεσμάτων. Όσον αφορά τον μεταγραφικό απολογισμό ο τεχνικός της Νίκης Βόλου εκτίμησε πως η ομάδα του είναι πλήρης και θα κινηθεί για επιπλέον ενίσχυση μόνο αν υπάρξει κάτι εξαιρετικό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέφανου Ξηροφώτου στον “Βόλος 98.6 FM”:

Για τη συνεργασία Μπούις – Ξηροφώτου η οποία κόντρα σε πολλές προβλέψεις συνεχίζεται και πάει καλά

«Κατ’ αρχάς να πούμε πως δεν είμαστε μόνο δύο στο τεχνικό τιμ αλλά μία ολόκληρη ομάδα. Ο κ. Γεωργίου επίσης κάνει φοβερή δουλειά, ο Χρήστος Κοντοβάς που όλοι μπορούν να διαπιστώσουν τη δουλειά που κάνει με τους τερματοφύλακες και ο Νίκος Τσιαντάκης που μας βοηθάει με τα στατιστικά. Δουλεύουμε όλοι πολύ και συνεχίζουμε»

«Ιδανικός προορισμός για νέους ποδοσφαιριστές η Νίκη Βόλου»

«Η διοίκηση κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να φέρει νέα παιδιά στην ομάδα που να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πρωταθλητισμό αλλά και να κάνουν κάτι και για το μέλλον. Αν και είναι δύσκολο να βάλεις έναν νέο ποδοσφαιριστή στη διαδικασία και στην πίεση του πρωταθλητισμού, προσπαθούμε να το πετύχουμε. Η διοίκηση μας τα παρέχει όλα και κατά την γνώμη μου η Νίκη Βόλου είναι ιδανικός προορισμός για νεαρούς ποδοσφαιριστές που θέλουν να αναδειχθούν».

Για το αν μία ομάδα αποτελούμενη μόνο από νεαρούς ποδοσφαιριστές μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό

«Δεν υπάρχουν “νόμοι” στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να πετύχεις στον στόχο σου και με τέτοια συνταγή, ειδικά σ’ αυτή την κατηγορία. Εμείς προσπαθούμε να πλαισιώσουμε τους 3-4 έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας με νεαρούς, με στόχο να κερδίζουμε κάθε εβδομάδα αλλά και για να δημιουργήσουμε κάποιο μέλλον ώστε να πιάσουν τόπο τα χρήματα που βάζουν οι διοικούντες».

Για το αν ο στόχος της 2ης θέσης είναι για λόγους τιμής ή υπάρχει η ελπίδα ότι μπορεί να οδηγήσει στα μπαράζ ανόδου

«Εμείς κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Εμείς θέλουμε κόντρα στη Θήβα να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε το καλό πρόσωπο που παρουσιάζουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να συνεχίσουμε με καλά αποτελέσματα»

Για την μεταγραφική ενίσχυση της Θήβας τις τελευταίες ημέρες

«Εμείς δεν κοιτάζουμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες, κοιτάζουμε τι κάνουμε εμείς. Πραγματικά δεν με απασχολεί με ποιους και με πόσους παίκτες ενισχύθηκε ο αντίπαλος, με ενδιαφέρει μόνο τι κάνουμε εμείς».

Για το παιχνίδι με τη Θήβα

«Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα κάτι που επιτεύχθηκε με πολύ μεγάλη προσπάθεια»

Για τους παίκτες με τους οποίους λύθηκε η συνεργασία και αν αναπληρώθηκαν

«Για να φύγει ένας παίκτης παίζουν ρόλο πολλά πράγματα και υπάρχουν διάφορες αιτίες. Μπορεί να θέλει να φύγει και ο ίδιος ο παίκτης. Μπορεί να μην ταιριάζει η φιλοσοφία της ομάδας με έναν παίκτη. Στις ομάδες η “χημεία” είναι απαραίτητη. Όλοι είναι απαραίτητοι αλλά κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Η ομάδα συνεχίζει με τα παιδιά που έμειναν και τα παιδιά που ήρθαν. Στόχος είναι τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα να ενσωματωθούν άμεσα στην ομάδα και να αντικαταστήσουν αυτούς που έφυγαν».

Για το 27-10 στα φάουλ και το 6-0 στις κίτρινες κάρτες στα Φάρσαλα

«Έχουμε συνηθίσει να ζούμε μ’ αυτό από την αρχή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος βλέπει τι γίνεται»

Για το αν το υπάρχον ρόστερ μπορεί να ανταποκριθεί στα μπαράζ ανόδου, εφόσον στο δικαστικό μέτωπο η Νίκη κερδίσει την υπόθεση

«Κοιτάζουμε μόνο το επόμενο παιχνίδι και τώρα κοιτάζουμε μόνο το ματς με τη Θήβα. Αυτή τη στιγμή είμαστε καλά, νιώθουμε ασφαλείς με την ομάδα και δουλεύουμε να ενσωματωθούν τα νέα παιδιά στην ομάδα. Εμείς θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε παιχνίδι, είτε είναι για το πρωτάθλημα, είτε για το Κύπελλο, είτε είναι μπαράζ. Η ομάδα πάντα θα είναι έτοιμη»

Για την πληρότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή και για τον Ντινιωτάκη

«Είμαστε καλά σε όλες τις γραμμές. Υπάρχουν επιλογές για όλες τις θέσεις του σχήματος. Αυτή τη στιγμή πιστεύω πως είμαστε καλά. Αν προκύψει και κάτι εξαιρετικό δεν θα πούμε όχι. Όσον αφορά τον Γιάννη Ντινιωτάκη, πρόκειται για πολύ καλό ποδοσφαιριστή και θα το διαπιστώσετε στον κυριακάτικο αγώνα».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις