Στο Βελιγράδι με Ερυθρό Αστέρα απόψε ο Ολυμπιακός

Μετά από τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία ματς εκτός έδρας, ο Ολυμπιακός θέλει να ανακτήσει τη δυναμική του μακριά από το ΣΕΦ. Μια εβδομάδα μετά τη βαριά ήττα από τη Χίμκι στη Μόσχα, δοκιμάζονται στη «Χάλα Πιονίρ» του Βελιγραδίου από τον Ερυθρό Αστέρα (20:00, Novasports 1).

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πέρα από τις γνωστές απουσίες των Αγραβάνη και Τίλι δεν υπολογίζει και στον Ιωάννη Παπαπέτρου, αλλά επανέρχεται ο Τζαμέλ ΜακΛίν. Το ματς φυσικά δεν είναι εύκολο, όπως μαρτυρά και το γεγονός ότι οι αντίπαλοι έχουν κερδίσει στην έδρα τους Μπαρτσελόνα, Μακάμπι, Ζαλγκίρις και Ερυθρό Αστέρα.

Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι, που είναι στο 7-12 και μάλλον εκτός διεκδίκησης πρόκρισης, θα παραταχθούν σίγουρα χωρίς τον Τζέιμς Φελντέιν, ενώ αμφίβολοι είναι οι Πέρο Άντιτς και Άλεν Όμιτς.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπέντζαμιν Χιμένεθ (Ισπανία), Πιότρ Παστούσιακ (Πολωνία) και Ζοσέφ Μπισάνγκ (Γαλλία).

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός μετρά μόνο νίκες, έστω κι αν όλες οι περισσότερες ήρθαν σχετικά δύσκολα. Το 2014 κέρδισαν στις 7 Νοεμβρίου με 62-57 στο Βελιγράδι και 64-59 στις 12 Δεκεμβρίου στο ΣΕΦ, στις 20 Δεκεμβρίου του 2016 επανέλαβαν την ίδια επιτυχία με 73-65 και στις 22 Μαρτίου του 2017 πέρασαν με 66-64 από τη Σερβία. Στο φιλικό που έγινε στο Ηράκλειο στις 22 Σεπτεμβρίου οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει 70-56, ενώ στον πρώτο γύρο, στις 17 Νοεμβρίου, επικράτησαν 85-59 στο ΣΕΦ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις