Ανώτερη η φετινή διαιτησία της Ε.Π.Σ.Θ.

Σε πολύ καλύτερο επίπεδο κινήθηκε η διαιτησία την φετινή σεζόν στα τοπικά μας πρωταθλήματα με λιγότερα λάθη, ενώ κάποιοι ξεχώρισαν ”σφυρίζοντας” σε ανώτερες κατηγορίες. Οι κύριοι Σκουλάς , Ρούσης και Κρητικός είναι μερικοί από αυτούς.
Το δυναμικό των διαιτητών της ΕΠΣΘ αυξήθηκε με ταλαντούχους νέους από την σχολή της ΚΕΔ/ΕΠΣΘ που διεξήχθη το καλοκαίρι. Ο Γ. Τασιόπουλος ήταν ο νεαρός που ξεχώρισε και πλέον ”σφυρίζει” σε όλους τους αγώνες της ΕΠΣΘ ακόμη και σε κρίσιμα ντέρμπι αλλά και ο κ. Ελευθεριάδης που είχε πολύ καλή απόδοση ως βοηθός.
Έμπειροι διαιτητές της ΕΠΣΘ…

…αξίζουν τα άριστα όλων γιατί κατάφεραν να σταθούν σε δύσκολα παιχνίδια, όπως οι κ. Παλιούρας, Τσολακίδης, Δημητριάδης κ.ά.
Ωστόσο, διαιτητές όπως ο κ. Κούστας έδωσαν το παρόν δίνοντας κύρος και φέτος στην Ένωση. Ένας εκ’ των παλαιοτέρων διαιτητών που σφύριξε και φέτος σχεδόν όλες τις ομάδες ενώ βρέθηκε και στα κρίσιμα ντέρμπι όλων των κατηγοριών της Ένωσης καθώς και στον τελικό Κυπέλλου.
Το γυναικείο ”στοιχείο” δεν έλειψε από τα γήπεδα της Μαγνησίας. Η κ. Κουσκούνη διέπρεψε φέτος, πέρασε με άριστα της εξετάσεις από την ΕΠΟ και φέτος σφύριξε τον αγώνα Δήμητρα-Μυρμηδόνες παίρνοντας άριστα και από τους δύο προπονητές και κυρίως από τον κ. Βουρούκο αν και η ομάδα του είχε ηττηθεί. Ενώ σφύριξε και σε πολλούς άλλους αγώνες.
Οι κυρίες Μπασδέκη, Μπασδάνη, Κουβάτα και Μπέλλου είναι από τις καλύτερες βοηθούς ενώ η πρώτη έχει διαιτητεύσει σε μερικούς αγώνες.
Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι παρατηρητές διαιτησίας οι οποίοι είναι έμπειροι και παλαιοί διαιτητές όπως οι κύριοι Παπακλωνάρης, Βράκας, Κουζάκης, Φορτούνας, Παγωνόπουλος, Ματσούκας κ.ά. που με τις επισημάνσεις τους βοήθησαν τους διαιτητές να διορθώσουν τα λάθη τους.
Σε κάθε περίπτωση λανθασμένης διαιτησίας οι διαιτητές ελέγχονταν από την Επιτροπή Διαιτησίας και σε αρκετές περιπτώσεις εξαιρούνταν από επόμενους πίνακες διαιτησίας.
Ακόμη, η παρουσία των διαιτητών στα Πρωταθλήματα των Ακαδημιών κρίνεται ως πολύ θετική.

Κων/νος Αγγελόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις