Ανάσταση για Κέρκυρα, στα… σχοινιά ο Πλατανιάς

SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÁÌÁÔÇÓ ÊÁÔÁÐÏÄÇÓ / EUROKINISSI)

Στο ντεμπούτο του Ματζουράκη στον πάγκο τους, οι «Φαίακες» επικράτησαν 2-0 στο «σπίτι» τους και επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά από καιρό, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί (επτά συνεχόμενες ήττες) που είχαν στο πρωτάθλημα. Έτσι, έφθασαν τους 14 βαθμούς και ανέβηκαν στην 14η θέση, προσπερνώντας τον Απόλλωνα Σμύρνης (ίσως προσωρινά) και κράτησαν την ομάδα της Κρήτης στους εννέα βαθμούς.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τουράμ που σκόραρε δις. Αρχικά, στο 45+2’ άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση από τα 11 βήματα, σε ένα αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο Ευαγγέλου έπειτα από διεκδίκηση του Βραζιλιάνου με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 75’, μετά από «δώρο» του Στάμου, που εκμεταλλεύτηκε ο Παμλίδης, δίνοντας στο πιάτο το γκολ στον συμπαίκτη του.

Το ματς

Διαφορετική από αυτή που θα περίμενε ο πολύ κόσμος, ήταν η εικόνα του παιχνιδιού για 30 λεπτά. Κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο (χωρίς αρκετές καλές φάσεις πάντως) ήταν ο Πλατανιάς. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν αρκετά παθητικό ρόλο δίνοντας πολλά μέτρα στον αντίπαλο, είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίωρο και ήταν αυτός που προσπαθούσε να δημιουργήσει. Ειδικά μετά το δεκάλεπτο πίεσε αρκετά και έκλεισε τους «Φαίακες» στην περιοχή τους, που έδειχναν ατολμία στο να βγουν μπροστά και έβλεπαν την αντίπαλη περιοχή ως… ναρκοπέδιο.

Πάντως, στο καλό τους διάστημα οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να φτιάξουν αρκετές ευκαιρίες και να φθάσουν ιδιαίτερα κοντά στο γκολ. Θα μπορούσαν να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ τους, αν στο 11’ ο Κοροβέσης -που ήταν φάτσα με την εστία- δεν έκανε κακό κατέβασμα και ενώ στη συνέχεια η μπάλα δεν έφθασε στον Ενσικουλού. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους, η Κέρκυρα ανέβασε την απόδοσή της και ειδικά στο τελευταίο πεντάλεπτο. Αρχικά, πήρε μέτρα στο γήπεδο και έδειξε πολύ πιο αποφασιστική σε σχέση με την εικόνα της σε ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα. Ο Ρόλε είχε την πρώτη απειλή από πλευράς Κέρκυρας στο 31’ και αφού όσο κυλούσε ο χρόνος όλο και έπαιρνε τα πάνω της, μέσα σε λίγα λεπτά είχε δύο δοκάρια. Στο 40’, ο Επστάιν εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών και στο 45’ ο Γερμανός δημιούργησε για τον Τουράμ που με κεφαλιά είχε κι αυτός δοκάρι.

Εκεί που φαινόταν ότι οι προσπάθειες των δύο ομάδων θα σφραγιστούν με το 0-0, ήρθε η κόντρα των γηπεδούχων, που ξεκίνησε από γέμισμα του Γιαννακόπουλου, ο Τουράμ διεκδίκησε την μπάλα από τον Κλάγιτς που έκανε δυναμική έξοδο. Ο Ευαγγέλου εξάντλησε την αυστηρότητά του και έδωσε ένα μάλλον ανύπαρκτο πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κλάγιτς που έπεσε στην άλλη γωνία και όχι στη δεξιά του.

Αρκετά διαφορετική (συνολικά) ήταν η εικόνα των δύο αντιπάλων στο δεύτερων μέρος. Η Κέρκυρα, έχοντας πλέον και το προβάδισμα, που απέκτησε χωρίς να μοχθήσει ιδιαίτερα, πατούσε πολύ γερά στα πόδιά της, έχοντας βγάλει το άγχος από πάνω της και με την αυτοπεποίθηση να της έχει δώσει ώθηση. Από την άλλη ο Πλατανιάς, ο οποίος υποχώρησε αρκετά μετά το 30’, έδειχνε να έχει «αδειάσει» μετά το τέρμα που δέχθηκε.

Μπορεί ο Τουράμ να πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, αλλά ο κορυφαίος των «Φαιάκων» επιθετικά και ο πιο απειλητικός ήταν ο Επστάιν, που ταλαιπώρησε αρκετά την αντίπαλη άμυνα στο πρώτο, αλλά κυρίως στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, είχε τις πρώτες δύο στιγμές (51’, 59’) της ομάδας του μετά την ανάπαυλα, οι οποίες, μάλιστα, ήταν οι μοναδικές της μέχρι να πετύχει το 2-0.

Ο Πλατανιάς ήταν απών για περίπου μισή ώρα στο δεύτερο μέρος, σε ένα αρκετά σφιχτό παιχνίδι σε ολόκληρο αυτό το χρονικό διάστημα. Ένα σουτ του Δημούτσου στο 86’, που έδιωξε ο Γιαννακόπουλος, έχοντας μάλιστα μείνει με δέκα από το 81’ λόγω της αποβολής του Βάντερσον και το φάουλ του Ενσικουλού είναι τα μοναδικά που έκανε στο β’ ημίχρονο και αξίζουν να σημειωθούν στο μπλοκάκι.

Κέρκυρα (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Γεωργίου, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Μπαλάφας (73′ Αρτυματάς), Ρόλε (78′ Ζορμπάς), Έπσταϊν (69′ Παμλίδης), Τουράμ.

Πλατανιάς (Μανουέλ Ρόκα): Κλάγιτς, Νίλι, Καρυπίδης, Στάμου, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος, Μάλσα, Ντουαλά (64′ Στόιτσεφ), Κοροβέσης (76′ Γκζέλτσακ), Ενσικουλού, Πετρόπουλος (88′ Παπανικολάου).

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις