«Έσπασε» την παράδοση ο Ολυμπιακός, 0-1 τον Ρήγα (photos)

Νικητής έφυγε από το δημοτικό στάδιο Βελεστίνου, ο Ολυμπιακός Βόλου, που επικράτησε με 0-1 του Ρήγα Φεραίου σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι, ήταν καλύτεροι συγκριτικά με τους γηπεδούχους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια έφτασαν στη νίκη, «σπάζοντας» την παράδοση που τους ήθελε από 1975 να μη φεύγουν νικητές από το Βελεστίνο.

Πώς παρατάχθηκαν οι ομάδες:
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Καραγκιολίδης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Γελαδάρης και το αριστερό ο Α. Κόκας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Τόσκας και Νόνης. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Λούγκος και Κόλα. Μπροστά τους στον άξονα τοποθετήθηκε ο Διβανές, ενώ στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Διβανές από δεξιά και ο Καμπλιώνης από αριστερά. Τέλος, θέση στην κορυφή της επίθεσης πήρε ο Σέττος.

Ο Ρήγας Φεραίος παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 4-5-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Παπαγιάννης. Στην άμυνα προτιμήθηκαν από δεξιά προς αριστερά οι Χατζηαθανασίου, Καρλιάμπας, Γκάγκας και Σπαθής. Αμυντικος μέσος ήταν ο Αλεξίου, ενώ κεντρικοί μέσοι ήταν οι Χατζησταμάτης και Κυριάκος. Οι δύο μεσοεπιθετικοί των «κυανόλευκων» ήταν οι Τσιώλης (από δεξιά) και Νασιακόπουλος (από αριστερά). Επίσης, σε θέση σέντερ φορ αγωνίστηκε ο Τζοβάρας.

Προβάδισμα με τον Λούγκο για τον Ολυμπιακό Βόλου
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5’ το κοντινό σουτ του Σέττου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ τη μπάλα από το σουτ του Διβανέ στο 6’ μπλόκαρε εύκολα ο Παπαγιάννης.
Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, καθώς στο13’ με μακρινό σουτ του Τζοβάρα σταμάτησε στο  δεξί δοκάρι του Καραγκιολίδη. Αυτό που δεν πέτυχε ο επιθετικός του Ρήγα, το κατάφερε ο Λούγκος στο 14’, ο οποίος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής χάρισε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό Βόλου (0-1).
Στο 20’οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Θέος δεν μπόρεσε να πλασάρει μέσα από τη μικρή περιοχή τον Παπαγιάννη, έπειτα από σέντρα του Καμπλιώνη από την αριστερή πλευρά. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σέττος έβγαλε τη σέντρα στον Καμπλιώνη, που σούταρε από πλάγια θέση, αναγκάζοντας τον Παπαγιάννη να πραγματοποιήσει δύσκολη απόκρουση.
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ. Στο 33’ την κεφαλιά του Διβανε μπλόκαρε ο Παπαγιάννης, ενώ ακολούθησαν τα σουτ των Καμπλιώνη στο 33’ και Θέου στο 37’ που έφυγαν εκτός εστίας, όπως και εκείνο του Σπαθή στο 38’. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν για τα αποδυτήρια, διατηρώντας προβάδισμα ενός τέρματος.

Καμία αλλαγή στο δεύτερο μέρος
Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τελείως διαφορετική. Οι ομάδες δεν ήταν παραγωγικές, καθώς τα πολλά φάουλ και οι συνεχόμενες διακοπές, λόγω των αλλαγών που πραγματοποίησαν οι δύο προπονητές, δημιούργησαν στους ποδοσφαιριστές πρόβλημα στο να βρουν το ρυθμό, που θα τους βοηθούσε για να πετύχουν γκολ.
Οι καλύτερες στιγμές ανήκαν αποκλειστικά στον Ολυμπιακό Βόλου, όμως, οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη, δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. Στο 80’ ο Σεχολάρι μεταβίβασε τη μπάλα στον Καμπλιώνη, ο οποίος έπιασε το σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή, με τον Παπαγιάννη να πραγματοποιεί σωτήρια απόκρουση, όπως και στο 90’ στο ψηλοκρεμαστό σουτ του Σεχολάρι.

Σκόρερ: 14’ Λούγκος.
Κίτρινες
: 62’ Παπαγεωργίου, 71’ Γκάγκας, 88’ Καρλιάμπας-31’ Γελαδάρης, 52’ Κόλα, 69’ Α. Κόκκας.
Διαιτητής
: Θεοχάρης (Θεσσαλίας).
Βοηθοί: Σφυρής, Δ. Σακκάς (Θεσσαλίας).
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Κυριάκος (58’ Παπαγεωργίου), Χατζησταμάτης (66’ Τσελεπής), Τζοβάρας, Τσιώλης, Νασιακόπουλος (79’ Γεωργατζής).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καργκιολίδης, Γελαδάρης, Α. Κόκκας, Νόνης, Τόσκας, Λούγκος, Διβανές (77’ Σάββας), Κόλα, Σέττος (59’ Σεχολάρι), Θέος, Καμπλιώνης (89’ Μέμμος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις