Έγινε η συνάντηση με Κοντονή για το θέμα του ΙΚΑ

Συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή είχαν την Μ. Τετάρτη εκπρόσωποι των ερασιτεχνικών σωματείων του Βόλου, στην οποία συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με τα πρόστιμα που επέβαλε το ΙΚΑ στου συλλόγους για ανασφάλιστη εργασία των προπονητών.
Στη συνάντηση…

…με τον υφυπουργό αθλητισμού παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου κ. Νίκος Τσεκούρας, ο πρόεδρος του ΓΣΒ «Η Νίκη» κ. Γιάννης Ξάνθης, η εκπρόσωπος του ΟΕΑ/ΝΑΒ έφορος κολύμβησης κ. Ηλέκτρα Μανουσάκη, παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και κας Δανάης Τζήκα, καθώς και της επιστημονικής συνεργάτιδας της εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, κ. Κορομηλά.
Η συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον υφυπουργό αθλητισμού να ενημερώνεται για το θέμα που έχει προκύψει, με τους εκπροσώπους των ερασιτεχνικών σωματείων να υποστηρίζουν πως οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις και ότι η πολυνομία αλλά και η ασάφεια είναι τα στοιχεία που μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουν σχετικά με την ασφάλιση των απασχολούμενων προπονητών στις δραστηριότητες των συλλόγων.
Ο υφυπουργός άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα των συλλόγων και τόνισε πως ο νέος αθλητικός νόμος θα ορίζει το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να κινούνται τα ερασιτεχνικά σωματεία, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, που έχει να κάνει με την ασφάλιση των γυμναστών που απασχολούν.
Παράλληλα, ο κ. Κοντονής διευκρίνισε, ότι παρόλο που το θέμα δεν εμπίπτει στην δική του αρμοδιότητα, διότι είναι καθαρά ασφαλιστικό, θα υπάρξει συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να βρεθεί μια λύση προς όφελος των αθλητικών σωματείων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις