Πρόκριση-θρίλερ για την ΑΕΛ, 3-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην παράταση

Η ΑΕΛ έπαιξε με τη… φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Επικράτησε 3-2 στην παράταση του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «βυσσινί» βρέθηκαν αγκαλιά με την πρόκριση, καθώς μετά τη νίκη με 2-1 στον πρώτο αγώνα σκόραραν στο 11′ με τον Κριζμάν.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασε άμεσα και με τον εκπληκτικό Κόντε, που σημείωσε δύο γκολ από φάουλ (22′, 82′) έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Μασούρας με ωραίο διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 2-2 και στη συνέχεια ο Φατιόν με πέναλτι στο 108′ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Η ΑΕΛ που είχε επικρατήσει με 2-1 στους “Ζωσιμάδες” ήθελε να κρατήσει το αποτέλεσμα και ταυτόχρονα να προσπαθήσει να πετύχει ένα γκολ που θα “σφράγιζε” την πρόκριση. Κάτι που κατάφερε στο 11′, όταν ο Ναζλίδης έβγαλε πολύ ωραία στον Κριζμάν και αυτός με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Η ομάδα Φυντάνη αντέδρασε άμεσα όμως κι έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 22′. Ο Κόντε με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που πίεσε και κυνήγησε το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Η πίεση απέδωσε καρπούς και στο 82′ ο Κόντε με νέο απευθείας χτύπημα φάουλ έκανε το 1-2. Το σοκ για τους “βυσσινί” ήταν μεγάλο και παραλίγο να δεχθούν και τρίτο γκολ, όμως, ο Κόντε έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το χατ τρικ. Ο επιθετικός του ΠΑΣ βγήκε τετ α τετ, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Στο 99′ η ΑΕΛ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ και με ωραίο διαγώνιο πλασέ έκανε το 2-2. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με πέναλτι ο Φατιόν στο 108′. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΛ πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (65’ Γκόλιας), Ναζλίδης (73’ Λεοζίνιο), Κριζμάν (110′ Περόνε).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ, Μανθάτης (70’ Ντόλοβατς), Χαλκιαδάκης, Κόντε, Μπετρά (60’ Σολτάνι).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις