Γλίτωσε την ήττα στο 90′ ο Ολυμπιακός

Ένας «τραυματισμένος» ψυχολογικά, αλλά και αγωνιστικά (τρεις αναγκαστικές αλλαγές) Ολυμπιακός, χρειάστηκε ένα… ριμπάουντ του Χατζισαφί στο 90′, στο ντεμπούτο του Ιρανού στο πρωτάθλημα, ύστερα από την απόκρουση του Γιαννιώτη στο πέναλτι του Τζούρτζεβιτς, για να πάρει τον βαθμό (2-2) στο Περιστέρι από έναν, σαφέστατα, καλύτερο Ατρόμητο, ο οποίος προηγήθηκε δύο φορές!

Παρ’ όλα αυτά, η υπόθεση «τίτλος» φαίνεται πως τελειώνει για τους Πειραιώτες, οι οποίοι είναι, πλέον, στο -4 από την ΑΕΚ, ενώ, αν ο ΠΑΟΚ νικήσει αύριο (12/2) την ΑΕΛ, θα ξεφύγει στο +6!

Τραγικά λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων και ξεκάθαρο πρόβλημα στην ανάπτυξη, με την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, στον αντίποδα, να κάνει για άλλη μία φορά σπουδαίο παιχνίδι (είχε και δοκάρι στο 7′), χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες, προκειμένου να νικήσει και δεύτερη φορά στη σεζόν τον Ολυμπιακό!

Πώς έπαιξε

inner Το ματς

Σαν… αφηνιασμένος μπήκε στο παιχνίδι ο Ατρόμητος!

Με τον Ουάρντα να κάνει ό,τι θέλει από αριστερά (και, αντίστοιχα, τον Ομάρ να υποφέρει από δεξιά…), οι Περιστεριώτες εκμεταλλεύονταν την αδιάκοπη «τρικυμία» στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού, ο οποίος, παράλληλα, είχε ξεκάθαρο πρόβλημα και στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει ούτε τη σέντρα στο ξεκίνημα!

Η πρώτη, μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, πάντως, ήρθε από στημένη φάση.

Μόλις στο 7′, ο Ατρόμητος κέρδισε φάουλ από την εξαιρετική προσπάθεια του εκπληκτικού Νικολά Ντιγκίνι, ο οποίος «χόρεψε» τρεις παίκτες από δεξιά. Την εκτέλεση, από πλάγια θέση και αρκετά μέτρα μακριά από τη μεγάλη περιοχή, ανέλαβε ο Γιαννούλης, ο οποίος… πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, στέλνοντας την μπάλα, με περίεργη, ψηλοκρεμαστή τροχιά, να «προσγειωθεί» στη δεξιά συμβολή του -εκτός θέσης- Προτό.

Ούτε δέκα λεπτά αργότερα (16′) και ενώ, ξεκάθαρα, η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Ατρόμητος, οι γηπεδούχοι έχασαν και δεύτερη, μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γιαννούλης και πάλι γύρισε για τον Νταόυντα, αυτός έκανε το σουτ, μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ανενόχλητος, στέλνοντας την μπάλα άουτ!

Τελικά, το γκολ για τους Περιστεριώτες ήρθε -δικαιωματικά- τρία λεπτά αργότερα. Μετά από σέντρα-διαβήτη του Ουάρντα από αριστερά και κεφαλιά του Βασιλακάκη, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με ένα τέρμα… καρμπόν με εκείνο που δέχθηκαν μεσοβδόμαδα από την ΑΕΚ, στο Κύπελλο! Η σέντρα βγαίνει δίχως να πιέσει κανείς από αριστερά και ο Νικολάου και πάλι δεν πηδάει, προκειμένου να παρενοχλήσει, έστω, τον σκόρερ!

Με τον Ολυμπιακό να τα έχει χαμένα, μάλιστα, στο 22′ ο Ουάρντα έκανε ξανά ό,τι ήθελε από αριστερά, «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Ντάουντα, ο οποίος, σε κενή εστία, δεν πλασάρε δυνατά και ο Προτό πρόλαβε και «αγκάλιασε» την μπάλα, πριν περάσει τη γραμμή της εστίας του!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τους «ερυθρόλευκους», ο Χρήστος Κόντης είδε τον Φορτούνη να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο 24′, δίνοντας τη θέση του στον Πάρντο…

Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο, από προσωπική ενέργεια του Μάριν, και έφερε το ματς στα ίσα, στο 28′! Ο Γερμανός «έπιασε» ένα καταπληκτικό, διαγώνιο σουτ, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Γιαννιώτη για το 1-1! Στην αμέσως επόμενη φάση, δε, από τη σέντρα-ξυραφιά του Πάρντο από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους, και από τον Μιραλάς, που δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή για το 1-2!

Από εκεί και πέρα, πάντως, ανέλαβε και πάλι δράση ο Ατρόμητος…

Στο 32′, από σέντρα του Ουάρντα, με εκτέλεση φάουλ από αριστερά, ο Βασιλακάκης πήρε ανενόχλητος (ξανά) κεφαλιά, αλλά ο Προτό δεν είχε πρόβλημα αυτήν τη φορά, ενώ ο Μποτία έσωσε τους «ερυθρόλευκους» στο 42′, σταματώντας το σουτ του 29χρονου επιθετικού, ο οποίος είχε… οπλίσει! Στο ενδιάμεσο (39′), οι Πειραιώτες έχασαν και τον Μιραλάς, που αποχώρησε με πρόβλημα στον ώμο, για να μπει στο παιχνίδι ο συμπατριώτης του, Οτζίτζα Οφόε.

Το δεύτερο 45λεπτο δεν ήταν όσο «γεμάτο» ήταν το πρώτο, είχε, όμως και αυτό τρομερές συγκινήσεις.

Στο 61′ και μετά από ένα τέταρτο όπου δεν συνέβαιναν και πολλά πράγματα, ο Μάριν έβγαλε τη σέντρα, ο Μάντσον έκανε λάθος κοντρόλ και έστρωσε την μπάλα στον Ανσαριφάρντ, που αστόχησε από τη μικρή περιοχή, για να ακολουθήσει και η τρίτη αναγκαστική αλλαγή του Ολυμπιακού, με τον Ταχτσίδη να δίνει τη θέση του στον Τζούρτζεβιτς!

Η αλλαγή του Ταχτσίδη, όμως, αποδείχθηκε κομβική, αφού το κέντρο του Ολυμπιακού κατέρρευσε!

Μόνο τυχαίο δεν ήταν, λοιπόν, ότι μόλις στο 65′, λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση του Έλληνα χαφ από το γήπεδο, ο Ομάρ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Ντιγκινί, ο οποίος, ένα λεπτό αργότερα, στο 66′, «έγραψε» το 2-1 με καταπληκτικό σουτ και αφού «χόρεψε» τον Μποτία!

Στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον απογοητευμένο Ολυμπιακό, που προσπάθησε, αλλά ανορθόδοξα, να αντιδράσει. Στο 71′, ο Ατρόμητος έχασε τεράστια ευκαιρία, για να «καθαρίσει» τη νίκη, αλλά ο Προτό έσωσε και πάλι το τετ-α-τετ του Ντάουντα και έπειτα ο Ντιγκινί σούταρε άουτ σε κενή εστία!

Τελικά, ο Ολυμπιακός γλίτωσε, έστω, την ήττα στο φινάλε, με τον Χατζισαφί να παίρνει το ριμπάουντ από το πέναλτι του Τζούρτζεβιτς και να δφιαμορφώνει το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γιαννούλης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Μάντσον, Σάκιτς, Βασιλακάκης (89′ Ουμπίδες), Ντιγκινί, Ουάρντα (94′ Στρούγγης) και Ντάουντα (86′ Κωτσόπουλος).

Ολυμπιακός (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ομάρ, Χατζισαφί, Μποτία, Νικολάου, Ταχτσίδης (62′ Τζούρτζεβιτς), Ζιλέ, Μάριν, Μιραλάς (39′ Οφόε), Φορτούνης (24′ Πάρντο) και Ανσαριφάρντ.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις