Στο 91′ 1-0 ο Ολυμπιακός Β. τον Τύρναβο σε φιλικό

Με γκολ του Βασίλη Τριανταφυλλάκου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον Τύρναβο σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο ΕΑΚ του Βόλου. Οι δύο ομάδες, οι οποίες προετοιμάζονται για τα πλέι οφ και…

…πλέι άουτ της Football League αντίστοιχα, είχαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, παίζοντας ελεύθερο ποδόσφαιρο
Τόσο ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, όσο και ο Απόστολος Χαραλαμπίδης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα σχήματα και να δουν την αγωνιστική ετοιμότητα όλων των παικτών.

Ανοιχτό παιχνίδι στο πρώτο μέρος
Αναγνωριστικό ποδόσφαιρο είχαμε και από τις δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς κάποια καλή επιθετική στιγμή. Οι παίκτες του Τυρνάβου πίεζαν ψηλά και δεν επέτρεπαν στους παίκτες του Ολυμπιακού να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία φάσεων. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και στα πρώτα 30 λεπτά είχαν να επιδείξουν μόλις δύο φάσεις. Η πρώτη στο 12′ με τον Θέο να σουτάρει μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα άουτ και η δεύτερη στο 28′ με τον Μπαλντοβαλίεφ να πιάνει το βολέ και τον Πρίφτι να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.
Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι, παρότι στέκονταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, δεν είχαν να επιδείξουν κάποια καλή φάση, καθώς όλες οι επιθετικές προσπάθειες σταματούσαν έξω από την περιοχή του Κολίτσι.
Στο διάστημα 30′-45′ το παιχνίδι «άνοιξε» με τον Ολυμπιακό να έχει δύο καλές ευκαιρίες για γκολ και ο Τύρναβος μία. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν την εστία του Πρίφτι στο 38′, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπουτζίκου ο Μπάρμπας έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ και στο 42′ με τον Μπιτάνγκ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Τυρνάβου. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν το τέρμα του Ολυμπιακού στο 35′ με τον Ντατίδη να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Κολίτσι να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.

Σκόραρε στις καθυστερήσεις ο Τριανταφυλλάκος
Με την έναρξη του δευτέρου ημίχρονο οι δύο προπονητές άλλαξαν όλους σχεδόν τους παίκτες, με την εικόνα του παιχνιδιού να μην αλλάζει. Τόσο ο Τύρναβος, όσο και ο Ολυμπιακός προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες, ωστόσο, μετά το 65′ οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν. Αφού πρώτα στο 46′ ο Αλεξίου μόνος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού σούταρε άουτ, στο 67′ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Μαργαρίτης έβγαλε τη σέντρα και ο Κυζιρίδης μέσα από τη μικρή περιοχή σούταρε άουτ.
Ακολούθησαν τρεις καλές φάσεις, δύο για τον Ολυμπιακό και μία για τον Τύρναβο. Στο 71′ ο Μπιτάνγκ σούταρε με τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Ντάλα, ενώ στο 74′ νέο σουτ του Μπεριάν δεν βρήκε το στόχο. Ο Τύρναβος στο 73′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ, με τον Αλεξίου να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Ρίζο να αποκρούει σωτήρια, κρατώντας το μηδέν για τον Ολυμπιακό.
Στο τελευταίο τέταρτο έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα έμεναν στο 0-0, ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ στο 91′. Ο Διαμαντόπουλους σούταρε έξω από την περιοχή, ο Ντάλας απέκρουσε προς στιγμήν και ο επερχόμενος Τριανταφυλλάκος με σουτ έγραψε το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Σκουλάς
Βοηθοί: Πετρόπουλος, Τσιγγινές

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: 1ο ημίχρονο: Κολίτσι, Καρράς, Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Ιντζίδης, Μακρυδημήτρης, Κεσίδης, Μπιτάνγκ, Σκοπελίτης, Θέος, Μπαλντοβαλίεφ.
2ο ημίχρονο: Ρίζος, Ζέρης, Μαργαρίτης, Γιαλούσης, Ιντζίδης (68′ Μπάρμπας), Μακρυδημήτρης (68′ Μπιτάνγκ), Τριανταφυλλάκος, Μπεριάν, Νικολιάς, Κυζιρίδης, Διαμαντόπουλος.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ: 1ο ημίχρονο: Πρίφτι, Στεργιανός, Καραμανλής, Λαμπρόπουλος (75′ Δάσσιος), Κυργιάκος, Όττα, Ντατίδης, Μιλουτίνοβιτς, Παληγεώργος, Ποκόνγκ, Παπασάββας.
2ο ημίχρονο: Ντάλας, Χαλούλος, Σουλιώτης, Καραμανλής (68′ Λίταινας), Ιβανίδης, Αλεξίου, Εμμανουήλ (83′ Χρηστίδης), Γεωργίου, Δημητρίου, Ποκόνγκ (60′ Τασιούλης), Λαμπρόπουλος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις