Επιτυχίες Βολιωτών αθλητών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας

Νέες επιτυχίες είχαμε για τη βολιώτικη κωπηλασία στο πλαίσιο της Α’ φάση του 81ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας που ολοκληρώθηκε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. Ο ΝΟΒΑ κατέκτησε δύο ακόμη μετάλλια που τον έφεραν στη 12η θέση του πίνακα μεταλλίων, όπου πέμπτος τερμάτισε…

…ο ΟΕΑ/ΝΑΒ.
Πιο συγκεκριμένα ο ΝΟΒΑ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη δίκωπο με πηδαλιούχο, την οποία απάρτιζαν οι Λεμονάς, Χρηστομάνος (φωτό) και Γιαλαμάς (πηδαλιούχος) και στην τετράκωπο μετά πηδαλιούχου με τους Κουσκουρίδα, Λεμονά, Κουρκούμπα, Λαδόπουλο και πηδαλιούχο τον Γιαλαμά.
Από την άλλη πλευρά την επανεμφάνισή του μετά από εννέα χρόνια έκανε ο Ολυμπιονίκης του 2004 Νίκος Σκιαθίτης, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Παπασακελλαρίου κατέλαβε την έκτη θέση στο διπλό σκιφ ανδρών. Επίσης τέταρτες ήρθαν οι Δώρα Στούκα και Ασημίνα Μπίλη στη δίκωπο γυναικών.
Όσον αφορά τον πίνακα μεταλλίων ο ΟΕΑ/ΝΑΒ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με δύο χρυσά και δύο αργυρά και ο ΝΟΒΑ στη 12η με τέσσερα αργυρά και ισάριθμα χάλκινα.
Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων αναδείχθηκε πολυνίκης στην Α’ Φάση του 81ου Πανελληνίου πρωταθλήματος. Ο ΝΟΙ συγκέντρωσε 23 μετάλλια εκ των οποίων 13 χρυσά, 5 ασημένια και 5 χάλκινα έχοντας τον πολύ έντονο συναγωνισμό του ΝΟ Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήταν δεύτερος στον συνολικό πίνακα με 22 μετάλλια εκ των οποίων 10 χρυσά 7 ασημένια και 5 χάλκινα.
Μάλιστα ο ΝΟΘ κατάφερε και κέρδισε την κατηγορία των Ανδρών Γυναικών και Ελ Βαρών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή κατακτώντας 6 χρυσά, 3 ασημένια και 5 χάλκινα έναντι του ΝΟΙ που ήταν δεύτερος με 5 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα.
Στον τελευταίο αγώνα των οκτακώπων ανδρών ο Ναυτικός όμιλος Ιωαννίνων κατάφερε να διατηρήσει την παράδοση και να πέσει πρώτος στον τερματισμό ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή που αφιέρωσαν τις νίκες του Ομίλου τους στο πρωτάθλημα στον αδικοχαμένο συναθλητή τους Ευριπίδη Σκλιβανίτη και τον πρόεδρο τους Σωτήρη Στάμο που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
Ψινάκης για το Κωπηλατοδρόμιο
Οι τρεις νικητές στα αγωνίσματα όπου ήρθαν τα μετάλλια χθες για το ΝΟΒΑ έχουν ως εξής:
Τετράκωπος μετά Ανδρών: 1.Ομ.Ερετών (Κουτσομπίνας-Γιάννατζης-Μπούφης-Κουκουρας-Κανακάκης) 6:33:12, 2.ΝΟΙ (Μάντζιος-Βαρδάκας-Μαγκλάρας-Βλάχος-Μπουγιας) 6:37:41, 3. ΝΟΒΑ (Κουσκουρίδας-Λεμονάς-Κουρκούμπας-Λαδόπουλος-Γιαλαμάς) 6:37:41.
Δίκωπος μετά Ανδρών: 1.ΝΟΙ (Λαμπρίδης-Τζιάλλας-Μπουγιας) 7:31:83, 2. ΝΟΒΑ (Λεμονάς-Χρηστομάνος-Γιαλαμάς) 7:34:14, 3.Ομ.Ερετών (Μπούφης-Κούκουρας-Γιαλαμάς) 7:47:93.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις