Champions League: Μάχη γιγάντων Ρεάλ-Παρί στο «Μπερναμπέου»

Χωρίς φαβορί η μεγάλη μάχη δύο εκ των φαβορί για την κατάκτηση της «κούπας» – Η Πόρτο υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο άλλο ματς της ημέρας

Για πολλούς θα μπορούσε να είναι ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η κληρωτίδα είχε κέφια και έφερε δύο εκ των φαβορί για το τρόπαιο αντιμέτωπα στους «16» του θεσμού.

Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Παρί Σεν Ζερμέν, Πέρεθ εναντίον Αλ Κελαΐφι, Ρονάλντο εναντίον Νεϊμάρ, σε όποιο επίπεδο και αν το εκλάβει κανείς, το αποψινό παιχνίδι μόνο ως τιτανομαχία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η «Βασίλισσα» έχει χάσει τον τίτλο στην Ισπανία και παλεύει ακόμη και για την τρίτη θέση, έχει αποκλειστεί από το Κύπελλο και ο μοναδικός σε ισχύ στόχος της είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν θα ρίξει όλο το βάρος της εκεί και θα κάνει τα πάντα για να το κατακτήσει, ούσα ομάδα που φτιαγμένη για τη διοργάνωση. Σε περίπτωση που το καταφέρει αυτό, θα στεφθεί για 3η συνεχόμενη και 13η συνολικά φορά Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Ζιντάν, πέραν του τιμωρημένου Καρβαχάλ δεν αντιμετωπίζει σημαντικές απουσίες.

Από την άλλη πλευρά η Παρί Σεν Ζερμέν τα πηγαίνει εξαιρετικά στις εγχώριες διοργανώσεις. Πάει «τρένο» για το πρωτάθλημα, έχει προκριθεί στον τελικό του Λιγκ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μονακό, ενώ βρίσκεται και στους «8» του γαλλικού Κυπέλλου, όπου θα αναμετρηθεί με τη Μαρσέιγ.

Το μεγάλο της στοίχημα και ο μεγάλος της στόχος, όμως, δεν είναι άλλο από το Champions League. Θέλει να το κατακτήσει, γι’ αυτό και οι άνθρωποί της έριξαν στην αγορά ένα… καράβι εκατομμύρια! Στη Γαλλία μπορεί η φανέλα της να ζυγίζει τόνους, αλλά σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων υστερεί κατά πολύ των ομάδων που θέλει να συναγωνιστεί και να κοντράρει. Στο αποψινό ματς καλείται να δώσει απαντήσεις για το αν φέτος μπορεί να είναι η χρονιά της.

Κανονικά στην αποστολή θα βρίσκονται οι Κουρζάβα και Καβάνι, οι οποίοι έλειψαν από το τελευταίο ματς πρωταθλήματος. Εδώ και καιρό είναι εκτός ο Τιάγκο Μότα.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Νάβας- Νάτσο, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο – Κρος, Κασεμίρο, Μόντριτς – Κ.Ρονάλντο, Μπενζεμά, Μπέιλ

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Αρεολά – Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Κουρζάβα – Λο Σέλσο (Ντιαρά), Βεράτι, Ραμπιό – Μπαπέ, Καβάνι, Νεϊμάρ

Πόρτο – Λίβερπουλ: Με φόρα οι «κόκκινοι» απέναντι στους «δράκους»

Όλα δεξιά πηγαίνουν τον τελευταίο καιρό στη Λίβερπουλ και στον Γιούργκεν Κλοπ. Έχει εδραιωθεί στην τρίτη θέση του αγγλικού πρωταθλήματος, μόλις 2 βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ, συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα με τον Σαλάχ «δαιμονισμένο», ενώ σιγά σιγά δείχνει να αποκτά σταθερότητα και η αμυντική γραμμή με την προσθήκη του Φαν Ντάικ. Η πώληση του Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα καλύπτεται εκ των έσω μέχρι τώρα και η αλήθεια είναι ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει φανεί η απουσία του.

Για να φτάσει μέχρι εδώ σήμερα πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο της και μάλιστα ως αήττητη, αφήνοντας δεύτερη την Σεβίλλη και πιο κάτω και εκτός συνέχειας την Σπαρτάκ Μόσχας και την Μάριμπορ. Ως στόχο σήμερα έχει το εκτός έδρας γκολ, καθώς με αυτό θα πάρει σπουδαίο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Αγγλία.

Παρότι είναι τιμωρημένος, ο Εμρέ Καν ταξίδεψε στην Πορτογαλία με την υπόλοιπη αποστολή για ψυχολογικούς λόγους. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα. Ο Τζο Γκόμεζ, που έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια, επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς και υπολογίζεται από τον Κλοπ.

Χωρίς φρένα πηγαίνει η ομάδα της Πόρτο στο πρωτάθλημα δείχνοντας πως φέτος είναι η δική της χρονιά. Οι «δράκοι» παραμένουν στην πρώτη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος έχοντας 55 βαθμούς, έναντι των 53 βαθμών της δεύτερη Μπενφίκα και της τρίτης Σπόρτινγκ. Για να φτάσει σε αυτήν την φάση του θεσμού η Πόρτο πέρασε ως δεύτερη από τον όμιλο της πίσω από την πρώτη Μπεσίκτας, αφήνοντας τρίτη την Λειψία και τελευταία την Μονακό. Θέλει σήμερα να εκμεταλλευτεί την έδρα της, ωστόσο για να έχει καλές ελπίδες στον επαναληπτικό θα πρέπει να σκοράρει και να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Σημειώνεται πως οι Πορτογάλοι φτάνουν ως εδώ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ενώ τελευταία φορά προκρίθηκαν στα προημιτελικά τη σεζόν 2014-15. Κανονικά προπονήθηκε ο Αντρέ Αντρέ και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του τεχνικού τιμ. Το ίδιο ισχύει και για τον Μαρκάνο που ξεκίνησε με ατομικό, αλλά εν συνεχεία μπήκε σε φουλ ρυθμούς. Την ίδια ώρα, ο άλλος στόπερ Φελίπε κουβαλάει τιμωρία. Πιθανότατα θα βγάλει κούραση η Πόρτο, αφού ο κόουτς Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν συνηθίζει να κάνει ροτέισον. Αμφίβολος ο φορ Αμπουμπακάρ, που χθες έκανε ατομικό. Σταθερά έξω ο αμυντικός χαφ Ντανίλο.

Πιθανές ενδεκάδες

Πόρτο (4-3-3): Σα – Ρικάρντο, Ρέγιες, Μαρκάνο, Τέλες – Ολιβέιρα, Ερέρα, Αντρέ – Μαρέγκα, Μπραχίμι, Τικίνιο

Λίβερπουλ (4-2-3-1): Κάριους – Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ – Σαλάχ, Μανέ – Φιρμίνο

protothema.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις