Έτοιμη να «πετάξει» προς την πρόκριση η ΑΕΚ

Αποφασισμένη να πάρει από σήμερα σκορ πρόκρισης κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου (22:05, CosmoteSport 2) είναι η ΑΕΚ, που με την συμπαράσταση 50.000 φιλάθλων επιστρέφει στις ευρωπαϊκές αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

H Ένωση, αφήνει στην άκρη τις εγχώριες αναμετρήσεις της και στρέφει το ενδιαφέρον στο Europa League, στο οποίο έχει ήδη πραγματοποιήσει μία επιτυχημένη πορεία όντας στην νοκ άουτ φάση. Επόμενος στόχος, η πρόκριση στους «16» κόντρα στην ισχυρή Ντιναμό Κιέβου.

Στην τελευταία της προπόνησης πριν το παιχνίδι με τους Ουκρανούς ο Μανόλο Χιμένεθ είχε να διαχειριστεί μία απρόοπτη απώλεια, καθώς δεν θα αγωνιστεί λόγω ίωσης ο Σοτζέι Μασούντ. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις απουσίες των τραυματιών Κονέ και Λόπες αναπροσαρμόζει τα αγωνιστικά πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ, που σκέφτεται να δώσει φανέλα βασικού στους Γιώργο Γιακουμάκη και Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Δίλημμα επικρατεί σχετικά με την θέση κάτω από τα γκολπόστ με τους Μπάρκα και Τσιντώντα να «μάχονται» επί ίσοις όροις, ενώ στον πάγκο φαίνεται πως θα μείνει ο Σέρχιο Αραούχο και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Επικρατέστεροι έντεκα: Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια, Γιακουμάκης

Από την πλευρά των Ουκρανών, υπάρχει το μειονέκτημα της έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού μιας και το τελευταίο επίσημο παιχνίδι τους έλαβε χώρα στις 10 Δεκεμβρίου, ωστόσο η ομάδα του Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς είναι πολύ έμπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πιθανή ενδεκάδα: Μπόικο, Πίβαριτς, Κάνταρ, Χατσερίντι, Κετζιόρα, Γκονζάλες, Χάρμας, Σίντορτσουκ, Μπουγιάλσκι, Μορόζιουκ, Μποκανί

Ο αγώνας στο ΟΑΚΑ έχει ώρα έναρξης τις 22:05 και διαιτητής είναι ο Ισπανός Κάρλος ντελ Θέρο. Η τηλεοπτική μετάδοση θα γίνει από το CosmoteSport 2HD.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις