Λύγισαν στις καθυστερήσεις οι Παίδες της ΕΠΣΘ

Λύγισε στις καθυστερήσεις η ομάδα Παίδων της ΕΠΣΘ, που γνώρισε την ήττα με 2-1 από την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Μακεδονίας, στο πλαίσιο της νοκ άουτ αναμέτρησης για τη Β’ φάση του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, που έγινε στην ουδέτερη έδρα του ΔΑΚ Κατερίνης.

Μετά το γρήγορο γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα, οι Παίδες της ΕΠΣΘ έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους και με εξαιρετικές αντεπιθέσεις, προσπάθησαν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα, χωρίς αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά οι τυπικά γηπεδούχους της ΕΠΣ Μακεδονίας, απειλούσαν κυρίως με στημένες μπάλες, εκμεταλλευόμενοι ότι είχαν ψηλότερα κορμιά και υπερτερούσαν στον “αέρα”, αλλά σε όλες τους τις προσπάθειες δεν βρήκαν στόχο.
Στο β’ 40λεπτο οι τυπικά γηπεδούχοι της ΕΠΣΜ μπήκαν πολύ δυνατά, θέλοντας να ανατρέψουν την εις βάρους του κατάσταση. Αρκετά νωρίς έφεραν το παιχνίδι στα ίσα και συνέχισαν να πιέζουν έχοντας επικρατήσει ολοκληρωτικά στην αναμέτρηση. Τελικά η πλήρης ανατροπή στο σκορ και η πρόκριση για την ομάδα της Μακεδονίας, ήρθε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, με τελικό σκορ το 2-1.
Η πρώτη καλή επιθετική ενέργεια ήταν για την ΕΠΣ Θεσσαλίας μόλις στο 2’, με σουτ του Κολώνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής που πέρασε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 4΄ εκτελέστηκε πλάγιο από δεξιά, ο Μπουμπούκης έκανε τη σέντρα και μέσα από την περιοχή ο Κολώνιας έκανε το 0-1 με πλασέ.
Στο 9’ και στο 10’ δυο καλές στιγμές για τους τυπικά γηπεδούχους (ΕΠΣΜ) με τη δεύτερη να είναι πολύ επικίνδυνη, αφού από εκτέλεση κόρνερ, μέσα τη μικρή περιοχή και το πρώτο δοκάρι, έγινε διαγώνια κεφαλιά από τον Χαραλμπόγλου, που πέρασε ελάχιστα άουτ από το πίσω δοκάρι
18’ Πάλι από πλάγια δεξια, ο Μπουμπούκηςέκανε ατομική ενέργεια με παράλληλη σέντρα, όπου δύσκολα έδιωξε ο Φαϊτατζόγλου, για να έχουμε στη συνέχεια της φάσης επιθετικό φάουλ
25’ Πάλι από δεξιά (μετά από εκτέλεση πλάγιου), ο Μπουμπούκης έκανε ατομική ενέργεια, φτάνοντας στη γραμμή του άουτ γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και στον άξονα, ο τερματοφύλακας της ΕΠΣ Μακεδονίας που είχε βγει στη γωνία της εστίας του δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα κι εκεί ο σκόρερ Κολώνιας κι ο αρχηγός της ΕΠΣΘ Καλόγηρος “έπεσαν” μαζί πάνω στη μπάλα και δυο βήματα προ της κενής εστίας κανείς δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
31’ ο Χαραλαμπόγλου από παρέμβαση του Ακτσελή έγινε αποδέκτης της μπάλας στην πλάτη της άμυνας, σούταρε διαγώνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον άξονα της εστίας, ενώ θα μπορούσε να έχει κάνει κίνηση προς τα μέσα κι έστειλε τη μπάλα άουτ, από το δεξί δοκάρι του Πουλιάνα.
32’ ο Τασιούρας από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε δυνατό σουτ, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και πέρασε πάλι εκτός εστίας, σε μια φάση που έλεγχε ο Πουλιάνας, στην τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο
Με την έναρξη του β μέρους είχαμε ενα κόρνερ για την ομάδα της ΕΠΣΘ, που πέρασε ανκμετάλλευτο και το 5΄του β΄’ μέρους σε σουτ του Τασιούρα έιωξε με τα πόδια ο Πουλιάνας
Στο 48’ ατομική ενέργεια του Πιτιλάκου απέφερε κόρνερ από αριστερά για τους τυπικά γηπεδούχους που εκτέλεσε ο Τασιούρας. Ο Κοτινάκης πήρε την κεφαλιά από το ύψος τη μικρής περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από το πίσω κάθετο δοκάρι
52’ εκτέλεση κόρνερ του Τασιούρα στο πρώτο δοκάρι ο Χαραλαμπόγλου, μόλις που άγγιξε τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι, της άλλαξε πορεία κι αυτή αφού έσκασε στο έδαφος κατέληξε στο πλαϊνό δίχτυ, στην άλλη πλευρά της εστίας.
58’ Τασιούρας κίνηση παράλληλα με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και σουτ, ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
68’ πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ΕΠΣ Μακεδονίας, όπου ο υψηλόσωμος Χαραλμπόγλου τα έβαλε με όλους τους αντιπάλους τους στη μεγάλη περιοχή, κέρδισε δυο μονομαχίες, αλλά τελικά ο τερματοφύλακας της ΕΠΣ Θεσσαλίας, μπλόκαρε τη μπάλα.
Από εκεί και πέρα οι Παίδες της ΕΠΣΜ συνέχισαν να πιέζουν, δημιουργώντας πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της ΕΠΣ Θεσσαλίας, που είχε καθαρά αμυντικό προσανατολισμό, ψάχνοντας τη μια καλή αντεπίθεση της.
Στο 76’ απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την ΕΠΣΜ, όταν ο Τασιούρας βρέθηκε, μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά, ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι, έκανε το σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Πουλιανά, που έκανε την απόκρουση του αγώνα
Όμως, ο Χαραλαμπόγλου δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού στις καθυστερήσεις (82’), μετά από βαθιά μπαλιά του Στεφανίδη κι εκπληκτική προσποίηση του Χαραλαμπόγλου που απέφυγε και τον τερματοφύλακα, έκανε το τελικό 2-1 που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της ΕΠΣ Μακεδονίας.
ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Φαϊτατζόγλου, Στεφανίδης, Τρεμμάς, Κοτινάκης, Τσουρούκης, Πορτοκαλάς, Τασιούρας, Ακτσελής, Χαραλάμπογλου, Πιτιλάκος (68’ Σωτηριάδης), Μάρτος (52΄Ελευθερούδης)
ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Πουλιανάς, Μπαϊράμης (73′ Δρόσος), Κασιούρας, Σανάϊ,
Κουτσιμπάνας, Κωστούλας (60 Τζαφλέρης), Μπουμπούκης, Χολέβας (58΄ Ζαφείρης), Κολώνιας, Καλόγηρος, Παναγούλας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις