Νίκη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή του μπάσκετ της Νίκης με αφορμή τον χαμό εφτακοσίων και πλέον ανθρώπων στην προσπάθειά τους να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη. Η ανακοίνωση:

«Το τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, ως τμήμα προσφυγικού σωματείου που ιδρύθηκε από Μικρασιάτες πρόσφυγες, νιώθει την ανάγκη να συλλυπηθεί τις οικογένειες των περίπου εφτακοσίων προσφύγων που πνίγηκαν στα ανοιχτά της Μεσογείου, στην περιοχή της Νότιας Ιταλίας. Θεωρούμε πως καμία σημαία και κανένα κράτος δε λογίζεται πάνω από ανθρώπινες ψυχές και το μεταναστευτικό ζήτημα επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται με την δέουσα σημασία και σαν πρόβλημα ευρωπαϊκό, ώστε να πάψει η Μεσόγειος να είναι ένα νεκροταφείο ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, ώστε να μην “ναυαγήσουμε” ως άνθρωποι ..

Η Νίκη μέσα από τον αθλητισμό προάγει, πρωταρχικά, κοινωνικό έργο. Μέσω του σωματείου της Νίκης οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ”σχολείο” για κάθε νέο που μας αγκαλιάζει έτσι ώστε ακόμα και μέσα από τα μηνύματα μας να καλύπτουμε τα κενά της κοινωνίας.

Εκ μέρους της διοικούσας επιτροπής»

basketniki

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις