Ο Flamini είχε την ιδέα του ενός δισεκατομμυρίου

Ο Mathieu Flamini έψαχνε κάτι να “καθαρίζει” το μυαλό του από το ποδόσφαιρο. Επένδυσε σε κάτι που καθαρίζει το περιβάλλον, τομέας που εκτιμάται πως έως το τέλος της δεκαετίας θα αξίζει 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύντομα θα είναι πιο πλούσιος από τους ιδιοκτήτες όλων των ομάδων που ‘χει αγωνιστεί (π.χ. Arsenal, Milan).

Eίναι γεγονός πως το ρόστερ της Manchester City είναι το πιο ακριβό στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Αξίζει 878 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης γεγονός είναι πως ο Cristiano Ronaldo έχει εξελιχθεί σε “ανθρώπινη πινακίδα για παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο χορηγών”, με την αξία του να φτάνει στα 260 εκατομμύρια ευρώ.

Και ναι, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του πλανήτη. Δεν είναι όμως, ο πιο πλούσιος. Αυτός ο τίτλος πάει αλλού. Κάπου που επουδενί πάει το μυαλό σας: στον Mathieu Flamini. Qui est-ce?

Σε ένα μικρό βιογραφικό θα διάβαζες πως γεννήθηκε πριν 33 χρόνια στη Marseille, της Γαλλίας. Εκεί άρχισε να ασχολείται και με το σπορ που λέγεται “ποδόσφαιρο”. Έφυγε το 2004 για την Arsenal, από εκεί κίνησε το 2008 για τη Milan (πήρε πρωτάθλημα το 2011, όταν πήρε και το SuperCoppa), πριν επιστρέψει στους “Gunners” το 2013 (κατέκτησε το FA Cup δυο σεζόν και έφτασε), ενώ τρία χρόνια μετά πήγε στην Crystal Palace, όπου έμεινε μόλις μια σεζόν. Και μετά και μετά; Υπέγραψε τον περασμένο μήνα με την Getafe, για 18 μήνες, ως ελεύθερος. Κλήθηκε για πρώτη φορά στους “τρικολόρ” τον Φλεβάρη του 2007, τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου έκανε το ντεμπούτο του σε φιλικό με το Morocco -ως αλλαγή- και ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις με το εθνόσημο -στην ανδρική ομάδα- με 3 συμμετοχές.

Αυτή είναι η μισή αλήθεια για τον Γάλλο μέσο, ο οποίος σύμφωνα με τον Arsène Wenger “είναι μαχητικός, ενεργητικός και επιθετικός μέσος, δουλευταράς στις προπονήσεις, καλός στο να διεκδικεί και να κερδίζει την μπάλα και μπορεί να παίξει παντού στο κέντρο του γηπέδου”. Είναι η μισή αλήθεια, γιατί είναι η μισή ζωή του. Πάμε στην άλλη μισή που τον κατατάσσει σε μια μοναδική λίστα -πιο ιδιαίτερη από αυτή των ποδοσφαιριστών και πιο ξεχωριστή από εκείνη των απανταχού επιχειρηματιών. Ο Flamini έχει πατεντάρει προϊόν βιομηχανίας, της οποίας η αξία εκτιμάται πως θα φτάσει στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, στο τέλος της δεκαετίας.

Νόμισαν πως του έχουν πάρει τα μυαλά οι γυναίκες

Την πρώτη φορά που εμφανίστηκε σε προπόνηση της Arsenal, με κοστούμι, έγινε στόχος της καζούρας των συμπαικτών του. Κυρίως τον ρωτούσαν αν μπερδεύτηκε. Πολλοί πίστεψαν πως του ‘χουν πάρει τα μυαλά οι γυναίκες. “Με ρωτούσαν “πού πηγαίνεις; Το ματς είναι το σαββατοκύριακο”, είχε πει στους Financial Times τον Μάιο του 2016. Δεν διάβασες λάθος. Όντως το μεγάλο οικονομικό μέσο τον προσέγγισε και είχε έναν πολύ καλό λόγο: ο Flamini είχε αποκαλύψει την εμπλοκή του με εταιρία που μπορεί να περιορίσει τη ζημιά που έχει κάνει η ανθρωπότητα στο περιβάλλον.

Επί επτά συναπτά έτη έκρυβε  -από όλους- τι κάνει τα βράδια. Οι συμπαίκτες του δεν είχαν ιδέα, μηδέ η οικογένεια του. Ενόσω λοιπόν, η πλειοψηφία των συναδέλφων του -στο ποδόσφαιρο- αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο που έχει σε video games και στα social media (ομολογουμένως αρκετοί έχουν entourage, στο οποίο εμπιστεύονται τις επενδύσεις τους -που συνήθως αγοράζουν pubs ή μετοχές), ο Γάλλος “τράβηξε” σε άλλον άρδην διαφορετικό δρόμο. Για την ακρίβεια, δημιούργησε ένα δρόμο “γιατί ήξερα πως το ποδόσφαιρο έχει σκαμπανεβάσματα και ήθελα να διέξοδο διαφυγής που “καθάρισε” το μυαλό μου και με έκανε να σκέφτομαι κάτι διαφορετικό από το άθλημα μου. Είχα μια διανοητική πρόκληση”. Θέλησε να δοκιμαστεί σε πεδίο, στο οποίο πολλοί άλλοι είχαν αποτύχει. “Ναι, στην αρχή αναρωτήθηκα “γιατί να πετύχω εγώ;”, αλλά κατέληξα στο ότι άξιζε το ρίσκο. Πίστεψα στο όραμα που είχα. Δεν είμαι χημικός, αλλά έχω διαβάσει χημεία. Παρεμπιπτόντως, είχα μπει και στη νομική, αλλά την παράτησα για χάρη του ποδοσφαίρου”.

Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του επιχειρηματία Φλαμινί ΕΔΩ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις