Άνετη επιστροφή στις νίκες για ΝΠΣ «Βόλος», 3-0 τον Οπούντιο

Ο ΝΠΣ «Βόλος» κέρδισε άνετα τον Οπούντιο με 3-0 και επέστρεψε στις νίκες, μια εβδομάδα μετά την εντός έδρας ισοπαλία που παραχώρησε στη Νίκη Βόλου. Το συγκρότημα του Χουάν Φεράντο με τη νίκη του εκμεταλλεύτηκε τα στραβοπατήματα της Νίκης και του Αλμυρού αυξάνοντας τη διαφορά στους 14 και 17 βαθμούς αντίστοιχα.
Οι «κυανέρυθροι» είχαν τον πρώτο λόγο στον αγώνα, προτιμώντας να παίξουν παιχνίδι κατοχής, με γρήγορη ανάπτυξη οργανωμένων επιθέσεων, οι οποίες πραγματοποιούνταν τόσο από τον άξονα, όσο και από τις πτέρυγες, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς παθητικό ρόλο.
Ο ΝΠΣ Βόλος κατάφερε να διασφαλίσει την υπόθεση νίκη από το πρώτο κιόλας 10λεπτο του παιχνιδιού, με τους Μάντζη (7’) και Ηλιόπουλο (10’), ενώ ο Μελισσόπουλος στις αρχές του δευτέρου μέρους (50′) διαμόρφωσε το τελικό σκορ, το οποίο θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αν οι γηπεδούχοι παρουσιάζονταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Πώς παρατάχθηκε ο ΝΠΣ «Βόλος»
Ο Ισπανός τεχνικός του ΝΠΣ «Βόλος», Χουάν Φεράντο, προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, που είναι και το αγαπημένο του. Τερματοφύλακας ήταν ο Μπουργάνης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Ζέρης και το αριστερό ο Ντόσης. Οι Δημόπουλος και Γκαλίτσιος συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Πίτου Γκαρσία και Καμπαγέρο, ενώ ρόλο «δεκαριού» είχε ο Πέντα. Στις πτέρυγες προτιμήθηκαν, ο Ηλιόπουλος από τη δεξιά πλευρά και ο Μελισσόπουλος από την αριστερή. Επίσης, θέση στην κορυφή της επίθεσης των γηπεδούχων πήρε ο Μάντζης.

«Κλείδωσαν» από νωρίς τη νίκη οι «κυανέρυθροι»
Η ομάδα του Χουάν Φεράντο μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχισε να προηγηθεί από το 7’ με τον συνήθη ύποπτο, Μάντζη. Ο Μελισσόπουλος σέντραρε από τη δεξιά πλευρά, έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια, στέλνοντας τη μπάλα στη μικρή περιοχή, όπου ο υψηλόσωμος επιθετικός των «κυανέρυθρων» άνοιξε το σκορ (1-0), με δεξί πλασέ στην αριστερή πλευρά του Ανδρούτσου, χωρίς να αφήσει περιθώρια στον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Ο νεοσύστατος ποδοσφαιρικός σύλλογος πέτυχε και δεύτερο τέρμα μετά από τρία λεπτά, με τον Ηλιόπουλο, το οποίο προήλθε από στημένη φάση. Ο αρχηγός του ΝΠΣ «Βόλος», Πίτου Γκαρσία έβγαλε γλυκιά σέντρα με το αριστερό στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, με τη μπάλα να απομακρύνεται αρχικά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ηλιόπουλος έπιασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα «δίχτυα»
Το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου επαναλήφθηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους «κυανέρυθρους» να πιέζουν ασφυχτικά τους φιλοξενούμενους από την έναρξη του ημιχρόνου και τελικά να πετυχαίνουν γκολ στο 50’. Ο Ντόσης έβγαλε μακρινή μπαλιά ακριβείας στον Μελισσόπουλο, ο οποίος από αριστερός μεσοεπιθετικός βρέθηκε να έχει ρόλο κεντρικού επιθετικού, πλασάροντας σωστά μέσα από την αντίπαλη περιοχή τον Ανδρούτσο, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.
Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι ο νεοσύστατος ποδοσφαιρικός σύλλογος είχε και ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία με τον Πίτου Γκαρσία στο 91’, με τη μπάλα να μην κάνει το χατίρι στον Αργεντίνο, καθώς σε εκτέλεση φάουλ από κοντινή απόσταση και λίγο πλάγια θέση προς τα αριστερά, σταμάτησε στη δεξιά συμβολή των δοκών της εστίας του Ανδρούτσου.

«Έσταζαν» μέλι για την Τσιοφλίκη

Το παιχνίδι δεν είχε κάποια δύσκολη φάση για το διαιτητικό τρίο του αγώνα από τη Λάρισα (Τσιοφλίκη, Καραγιάννης, Νάκας), το οποίο τα πήγε περίφημα και βρισκόταν πάντοτε κοντά, σε όλες τις φάσεις. Επίσης, η κ. Τσιοφλίκη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα δεχόταν θετικά σχόλια από την κερκίδα τόσο για τις αποφάσεις της, όσο και για την εξωτερική της εμφάνιση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι περνάει απαρατήρητη.

Σκόρερ: 7’ Μάντζης, 10’ Ηλιόπουλος, 50’ Μελισσόπουλος.
Κίτρινες: –
Κόκκινες: –
Διαιτητής
: Τσιοφλίκη (Λάρισας).
Βοηθοί: Καραγιάννης, Νάκας (Λάρισας).
ΝΠΣ ”ΒΟΛΟΣ”: Μπουργάνης, Ζέρης, Ντόσης, Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Μελισσόπουλος, Πέντα (58’ Καλαμίδας), Καμπαγέρο (46’ Πιαστόπουλος), Μάντζης (46’ Κολλάς), Πίτου Γκαρσία, Ηλιόπουλος (52’ Ντεντάκης).
ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ: Ανδρούτσος, Θ. Νικολόπουλος, Β. Νικολόπουλος, Σιδέρης, Ευθυμίου, Αγγελόπουλος (52’ Πναλαίος), Τομάρι, Νούλας (31’ Μουστάκας), Παπανικολάου, Πρέντι, Ντούνης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις