«Δεχόμαστε ανίερο πόλεμο»

Για ανίερο πόλεμο που δέχεται το τελευταίο διάστημα η Δόξα Δράμας έκανε λόγο ο Νίκος Ιωσηφίδης μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Ο τεχνικός διευθυντής των «Μαυραετών» τόνισε ότι θα κινηθεί νομικά σε βάρος αυτών που έχουν βήμα ακόμα και σε δημόσιο ραδιόφωνο και προσπαθούσαν να «περάσουν» παίκτες στην ομάδα…

Μεταξύ άλλων ο Ιωσηφίδης ανέφερε:

«Κατ’ αρχήν ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, δυστυχώς όχι μόνο αγωνιστικά. Δεν είναι στη φιλοσοφία μου να βγαίνω συχνά και να κάνω δηλώσεις, αλλά θα ήθελα να δώσω κάποιες απαντήσεις. Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Δίνω την υπόσχεση στον πρόεδρο ότι αν δούλευα 16 ώρες το εικοσιτετράωρο, τώρα θα δουλεύω 25. Θα ήθελα να πω δύο – τρία πράγματα που συμβαίνουν στην ομάδα έξω-αγωνιστικά.

Προφανώς παραφράστηκαν οι δηλώσεις που έκανα πρόσφατα και κάποιοι δεν τις κατάλαβαν ή δεν ήθελαν να τις καταλάβουν. Είπα ότι τα λάθη στο σχεδιασμό τα χρεώνομαι εγώ, με ό,τι ελαφρυντικά υπάρχουν στη δημιουργία μιας ομάδας μέσα σε είκοσι μέρες. Δεν είπα ποτέ ότι αποποιούμαι τις ευθύνες μου ακόμη και όταν ο πρόεδρος θεώρησε ότι μου έχει φορτώσει πολλά.

Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι τον τελευταίο μήνα η ομάδα δέχεται έναν ανίερο πόλεμο και εγώ προσωπικά από κάποιους δημοσιογράφους, τοπικούς και σε κρατικό βήμα, οι οποίοι βγάζουν «επώνυμους φιλάθλους», οι οποίοι είναι μάνατζερ με ποινικό μητρώο, εμπλεκόμενοι παλαιότερα σε βρώμικες ιστορίες, οι οποίοι προφανώς θέλανε να περάσουν στη Δόξα Δράμας κάποιους παίκτες, οι οποίοι δεν πέρασαν και ούτε θα περάσουν, όσο είναι ο Ιωσηφίδης εδώ, να το ξέρετε αυτό.

Χρησιμοποιούν λάσπες προκειμένου να δημιουργήσουν διχόνοιες μέσα στην ομάδα. Πριν από δέκα λεπτά είδα ένα περιστατικό εδώ έξω, όπου έφτασαν οι φίλαθλοι μας να μαλώνουν μεταξύ τους. Εγώ ζητάω από τον υγιή φίλαθλο της Δόξας Δράμας να προστατέψει την ομάδα από αυτούς. Να αφήσουν τον προπονητή και τους παίκτες να δουλέψουνε.

Η Δόξα έχει ποιοτικούς παίκτες και αυτό το λέει ο κάθε προπονητής που έρχεται εδώ και κάθεται σε αυτή την καρέκλα για να κάνει δηλώσεις. Κάναμε ένα σχεδιασμό και χάσαμε παίκτες από τραυματισμούς. Πήραμε έναν προπονητή, ο οποίος ξεκίνησε να κάνει μία δουλειά. Επέστρεψαν σήμερα δύο παίκτες και αμέσως άλλαξαν τη ροή του παιχνιδιού. Στο δεκάλεπτο που μπήκαν, είχαν δυνάμεις και κυριολεκτικά διέλυσαν την αντίπαλη ομάδα.

Άρα, οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν υπομονή, να προασπίσουν την ομάδα από αυτούς που έχουν κάτι άλλο στην άκρη του μυαλού τους και εφόσον το είπε ο πρόεδρος, το λέω και εγώ, δεν πρόκειται να περάσει κανενός. Ο υγιής Δραμινός φίλαθλος πρέπει να είναι περήφανος, γιατί η Δόξα Δράμας είναι από τις πιο οργανωμένες ομάδες της κατηγορίας και παίρνουμε τα εύσημα κάθε εβδομάδα από τους αντίπαλους και από τη διοργανώτρια αρχή.

Μάλιστα είναι η πιο καθαρή και θα παραμείνει όσο ο Ιωσηφίδης είναι εδώ. Καλώ σε συσπείρωση, προστατέψτε την ομάδα από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν γίνουν και είναι επικίνδυνοι. Αυτό και έως εδώ».

-«Δεν θα μιλήσω τώρα με ονόματα. Θα μιλήσω με ονόματα όταν χρειαστεί, γιατί αυτοί οι άνθρωποι καταφέρονται επί προσωπικού. Είναι αυτοί που βγάζουν στην εκπομπή τους «επώνυμους – ανώνυμους» φίλαθλους. Δεν ξέρετε ποιοι τους βγάζουν;

Στο ραδιόφωνο. Έχουν δημόσιο βήμα. Από εδώ και μπρος θα κινηθώ νομικά. Έχω ήδη συγκεντρώσει κάποια στοιχεία. Είτε είναι κρατικό, είτε ιδιωτικό το ραδιόφωνο, βάλλεται η ομάδα και εγώ προσωπικά. Έχω ενημερώσει τον πρόεδρο και τον έχω σύμμαχο σε κάθε τέτοια κίνησή μου και θα κινηθώ νομικά στην επόμενη αναφορά στο όνομα μου».

-«Είναι μια στάση υποκινούμενη. Οι μεταγραφές μας λένε δεν ήταν καλές…ενώ αυτές που ήθελαν να φέρουν κάποιοι μάνατζερ ήταν «καλές». Δε νομίζω ότι θέλει περισσότερη εξήγηση. Θα υπενθυμίσω σε όσους έχουν κοντή μνήμη ότι πέρυσι κατέβαινες αυτές τις σκάλες (έξω από τα αποδυτήρια) και έβλεπες είκοσι παίκτες και τριάντα μάνατζερ.

Δεν αναφέρομαι για διαμεσολαβητή, γιατί υπάρχουν κάποιοι κύριοι, οι οποίοι είναι διαμεσολαβητές. Προστατεύουν τα συμφέροντα των ποδοσφαιριστών τους και κάποιες μεταγραφές δε μπορούν να γίνουν χωρίς αυτούς. Κάνουν τη δουλειά τους και φεύγουν. Δεν ανακατεύονται, ούτε θέλουν να γίνουν γενικοί αρχηγοί και τεχνικοί διευθυντές στις ομάδες».

-«Στο 80% των παικτών που ήρθαν δε χρησιμοποιήθηκαν μεσολαβητές. Μιλούσαν μαζί μου και πάντα, για λόγους αξιοπιστίας υπήρχε μπροστά και τρίτο άτομο, ο οικονομικός διευθυντής του προέδρου και είχαν ενημέρωση οι πάντες. Γι’ αυτό και το ρόστερ μας παρότι διαθέτει αρκετά και βαριά ονόματα είναι πολύ χαμηλό».

-«Εγώ σήμερα δε θα πω ονόματα. Εγώ θα κινηθώ νομικά κατά αυτών. Την επόμενη φορά που θα ακουστεί το όνομα Ιωσηφίδης. Έχω πλήρη επίγνωση των όσων λέω. Είμαι πεντακάθαρος και γι’ αυτό βγαίνω και μιλάω. Δε συνηθίζω να κάνω δηλώσεις. Βγήκα μία φορά σαν προπονητής πριν από λίγες εβδομάδες, επειδή το επιβάλλει το πρωτόκολλο και βγαίνω ξανά τώρα γιατί έχω λόγο και το κάνω».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις