Κούγιας: «Θα μιλήσω στις 27 του μηνός»

«Βολές» προς όλες τις κατευθύνσεις έριξε ο Αλέξης Κούγιας μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Aναλυτικά όσα είπε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Είχα δεσμευθεί πως μετά το παιχνίδι θα μιλήσω για κάποια πολύ σοβαρά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό μου το προκάλεσε μία ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η οποία μίλησε με πολύ άσχημο τρόπο για μένα. Ότι δηλαδή η παρουσία μου στην ΑΕΛ δυσφημεί την ιστορία της.

Αυτό με ενόχλησε αφάνταστα. Γνωρίζω ποιος έγραψε την ανακοίνωση και είναι ένας κ. Γαρρής τον οποίο είχαν συναντήσει όσες φορές είχα επαφή στο γραφείο του Νίκου Πατέρα να βρίσκεται εκεί και σε ανοιχτή επικοινωνία. Είναι αυτός που γράφει τις ανακοινώσεις και το γνωρίζω από τότε, των οργανωμένων του Παναθηναϊκού εναντίον  του κ. Αλαφούζου. Δεν γνωρίζω πως παραμένει στον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν άνθρωπος του κ. Βγενόπουλου και επιφυλάσσομαι να στραφώ εναντίον του νομικά.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο κομμάτι που είναι και πολύ σπουδαίο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πως θα μιλήσω στις 27 του μηνός κι ελπίζω να μην μου συμβεί τίποτα γιατί έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους ανθρώπους. Θα μιλήσω για τις ΠΑΕ, που όπως θυμάστε από πέρυσι είναι αυτές που οργάνωσαν την πτώση μας. Τα Γιάννενα, η Κέρκυρα, η Βέροια. Θα μιλήσω με λεπτομέρειες και αριθμούς συμβολαίων».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας είπε για τη μάχη της παραμονής και τους αντιπάλους της ΑΕΛ: «Εκείνο που με ενοχλεί είναι αυτό που είπα στα παιδιά πριν από τον αγώνα. Τους είπα προσέξτε υπάρχει ένα σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και την διαιτησία του σημερινού αγώνα, για να μην αποβληθούν. Να προσέξουν γιατί υπάρχει το σημαντικό παιχνίδι με την ΑΕΚ στη 1 Μαρτίου. Αλλά κυρίως να μην πιστέψουν πως έχουμε σωθεί. Άκουγα τον κ. Φυντάνη να λέει πως σωθήκαμε χθες και προχθές. Επειδή πέρυσι το έζησα κι ενώ ήμασταν 10 βαθμούς μπροστά από τον Ηρακλή και τον Λεβαδειακό και ξαφνικά αν δεν κερδίζαμε την προτελευταία αγωνιστική την Ξάνθη θα ήμασταν εμείς που θα είχαμε χάσει την κατηγορία.

Συμβαίνουν πράγματα που πραγματικά σε κάνουν να σκέφτεσαι και με την δική μου διαδρομή, αξίζει τον κόπο να αφήνεις κάποιους ανθρώπους να οργανώνουν πράγματα εις βάρος σου. Και μάλιστα άνθρωποι που έχουν ευεργετηθεί από μένα, άνθρωποι που έχουν μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες σήμερα κι έχουν περάσει το γραφείο σε πολύ δύσκολες υποθέσεις ακόμα και για τη ζωή τους.

Θέλω όμως να δώσω και ένα μήνυμα. Σε κάθε παιχνίδι που η ΑΕΛ δεν είναι βέβαιη για νίκη, υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων εδώ στη Λάρισα που συνεργάζεται με ομάδα ανθρώπων που παρασκηνιακά ελέγχουν το ποδόσφαιρο. Οργανώνουν μία αντικοινωνική συμπεριφορά εις βάρος μου.

Την μητέρα μου κι εμένα την έχουν βρίσει σε κρίσιμα παιχνίδια. Στη Football League δεν με έβρισε κανείς γιατί η ομάδα πήρε πρωτάθλημα. Όμως πέρυσι με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν το ίδιο οργανωμένο. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ το ίδιο. Είχε οργανωθεί το ίδιο και με πανό που κατασκεύασε στενός συνεργάτης του παλιού ιδιοκτήτη, Κωστή Πηλαδάκη. Τα χρήματα τα έδωσαν οι ίδιοι άνθρωποι που οργανώνουν εις βάρος μου πάντα τέτοιες ενέργειες.  Το ίδιο γίνεται και εδώ μέσα.

Όταν δανείζεις 129 εκατομμύρια ευρώ έχεις τη δυνατότητα να χρηματοδοτείς ανθρώπους. Όταν αυτό το γήπεδο κοστίζει 18 και παίρνεις 48 εκατομμύρια ευρώ δάνειο από τον Βγενόπουλο, τα χρήματα είναι εύκολο να δοθούν.

Και κάποιοι καλόμαθαν. Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι πως μετά από τέτοια διαδρομή στεναχωρούμε να ακούω ανθρώπους να βρίζουν την νεκρή μητέρα μου. Όπως είχα πει και πέρυσι είμαι φτιαγμένος από πλουτώνιο. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση κανείς να με εξαναγκάσει να πάρω απόφαση που δεν την θέλω.

Κι επειδή την ομάδα αυτή με τα χρόνια ξέρω τους υγιείς ανθρώπους και τους αγαπώ πάρα πολύ. Από εδώ και πέρα πρέπει να προσέχω. Μόνος μου οδηγώ το αυτοκίνητο μου. Μόνος μου κυκλοφορώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποκύψω σε εκβιασμό. Αν πράγματι υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι αυτά τα χρήματα που δίνω για να καλύπτω το παθητικό της ΑΕΛ. Αν θεωρούν πως ο τρόπος που διοικώ δεν είναι ο καλύτερος. Η πόρτα είναι ανοιχτή. Αλλά με ονοματεπώνυμο.

Όχι με κουκούλες. Σήμερα τους δύο που έβριζαν τον Ηλία Φυντάνη τους πήραν. τους κράτησαν. Και θα μάθουμε τα ονοματεπώνυμα τους. Είναι στην Αστυνομία. Δεν πρόκειται να τους μηνύσω. Θέλω να ξέρω όμως ποιοι είναι. Για πρώτη φορά θέλω να γνωρίζω ποιοι είναι αυτοί που κάθονται μονίμως πάνω από τον πάγκο. Πως τους λένε. Τι δουλειά κάνουν. Και θα καταλάβω πολλά πράγματα.

Παρεξηγήθηκε η δήλωση μου ότι έχουμε 9 τελικούς. Σήμερα με αυτό το παιχνίδι και την διαιτησία του Στυλιαρά δεν είχα άδικο. Ξέρω ποδόσφαιρο. Ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα, το Μαρούσι και την Θεσσαλονίκη. Ξέρω ποιες ομάδες θα ήθελαν ή δεν θα ήθελαν την ΑΕΛ στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Δεν τους αρέσει η ΑΕΛ»

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ ανέφερε επίσης: «Αύριο έχουμε σοβαρό συμβούλιο για την χορήγηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Δεν τους αρέσει που η ΑΕΛ έχει άποψη. Βλέπετε αυτός ο σωτήρας του ποδοσφαίρου, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, έγραψε ένα άρθρο ότι «οι εξυπνάδες του Κούγια οδήγησαν εδώ το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το πρώτο συμβόλαιο που έγινε τηλεοπτικό μεταξύ των ΠΑΕ, το έκανα εγώ. Από τότε θυμάμαι τον Βίκτωρα και τον αδερφό του τι έκαναν με εταιρίες που έγιναν ιδιοκτήτες της Καλαμάτας, του Παναιτωλικού. Κανόνιζε ποιες ομάδες θα ανέβουν ή θα κατέβουν κ.α.

Είμαι πολύ παλιός. Και τους ξέρω όλους και πολύ καλά. Κι επειδή ξέρω και πόσο ζυγίζουν όλοι τους είναι λιποβαρείς. Ξεκάθαρα λοιπόν η ομάδα μας δεν θα μπει σε άρμα ούτε θα υποκύψει σε εκβιασμούς.

Στεναχωριέμαι που σήμερα έβρισαν εμένα προσωπικά. Από αύριο στο σάιτ της ομάδας θα ανεβάζω τις επιστολές τους. Πως με προσέγγισαν. Τα μηνύματα τους.

Πρόσωπα τα οποία προσπαθούν οργανωμένα στο διαδίκτυο να αποσυντονίζουν τον προπονητή και την ομάδα. Επειδή καταλαβαίνω που το πάνε θα σας πω ευθέως.

Πάλι θα προετοιμαστούν για να αποδοκιμάσουν. Κάποιοι ξεχνούν ότι πριν έρθω εγώ, αυτός που έγραψε την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟ πρέπει να ξέρει πως εγώ την ΑΕΛ την βρήκα να παίζει με τους Αετούς Μαυροχωρίου. Την βρήκα να παίζει με ένα δελτίο. Την βρήκα μέσα σε ένα χρόνο με χρέη 500 χιλιάδες ευρώ. Χωρίς αδειοδότηση. Να μην υπάρχει σαν ομάδα πουθενά. Και μέσα σε δύο χρονιά με την δική μου διοίκηση καταφέραμε πολλά».

«Ας κοιτάξουν τι έγινε μετά τους Βαρδινογιάννηδες, έκανε ματ ο Ουζουνίδης»

Όσο για τον Παναθηναϊκό, ο Κούγιας είπε: «Είναι γνωστό το ποιας ομάδας είμαι οπαδός. Όλοι το ξέρουν. Αν πρέπει να διοικήσω μεγάλες ομάδες όμως ξεχνάω. Εγώ έχω μεγαλώσει στον Παναθηναϊκό. Έγινα μέλος σε ηλικία 19 ετών. Έχω να πάω στο γήπεδο του ΠΑΟ από τότε που σαν αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ γιατί τόλμησα να πω πως ένα πέναλτι που δεν θα το έδινε ούτε ο Βαρδινογιάννης κι έφαγα ξύλο από τους μπράβους του.

Αυτό το κατάντημα που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό οι Βγενόπουλος και Πατέρας δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ας κοιτάξουν τι έχει γίνει γίνει από τότε που έδιωξαν τους Βαρδινογιάννηδες. Ας κοιτάξουν τι παθητικό άφησαν στον Αλαφούζο. Και ας κοιτάξει ο Αλαφούζος να καταλάβει γιατί είναι ένας άνθρωπος που μετά τον Βαρδινογιάννη έβαλε τα περισσότερα λεφτά στον Παναθηναϊκό, δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο. Ούτε αυτός ούτε οι συνεργάτες του.

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό ήταν καταπληκτική εμφάνιση σήμερα. Ο κ. Ουζουνίδης έκανε ματ στην οργάνωση του παιχνιδιού και εκείνο που μπορώ να πω είναι, μακάρι ο Παναθηναϊκός να μείνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως μετά τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ η ομάδα μου είναι μαζί με τον Άρη οι μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Ούτε τα ίδια τηλεοπτικά δικαιώματα πρέπει να παίρνουμε με τους άλλους, ούτε κάποιοι σκοτεινοί άνθρωποι που δεν ξέρουν να βάλουν ούτε την υπογραφή τους να σχεδιάζουν πράγματα για εμάς».

«Δεν τους φοβάμαι και θα τα πω όλα»

Για τις καταγγελίες του τόνισε: «Είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν καταλαβαίνουμε κανέναν. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια στην έδρας μας με Πλατανιά, Παναιτωλικό, Λαμία και Κέρκυρα. Ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους και θα συναντήσουμε ξανά διαιτητή σαν το σημερινό. Όμως τα πράγματα θα είναι καλύτερα και είμαι βέβαιος πως όλοι θα καταλάβουν ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που χωρίς να κάνει λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και παράνομες πράξεις που εργάζεται 44 χρόνια ως κορυφαίος δικηγόρος και διαθέτει τα εισοδήματά του για το ποδόσφαιρο χωρίς να υπάρχει μια βρωμιά είναι πολύ σκληρός για να υποκύψει.

Αυτό το μήνυμα θέλω να δώσω. Από εδώ και πέρα δείτε τα παιχνίδια μας είτε μέσα, είτε εκτός. Μην κοιτάτε μόνο το προσκήνιο και την επιφάνεια, αλλά το παρασκήνιο. Να δείτε πραγματικά ποιοι αγαπούν ανιδιοτελώς το ποδόσφαιρο και ποιες ανάγκες έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πληρωμένοι κονδυλοφόροι κάθε μέρα γράφουν πως δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα της NOVA γιατί δεν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Δεν μειώθηκαν οι ομάδες. Πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από αυτό όμως δεν υπάρχει. Με την δική μου πρωτοβουλία δεν μειώθηκαν οι ομάδες. Εγώ παρέσυρα και τους υπόλοιπους γιατί ξέρω ποδόσφαιρο. Με μείωση δεν κάνεις ανταγωνιστικότητα, αλλά με τις αξιόλογες ομάδες και τις περήφανες κάνεις. Όχι με ομάδες που έχουν πουλήσει τις μισές επιχειρήσεις τους σε ανθρώπους που θέλουν με κάθε τρόπο να πάρουν το πρωτάθλημα, ούτε σε ομάδες που έχουν πουλήσει το μετοχικό τους κεφάλαιο. Αυτά όμως στις 27 του μηνός.

Να ξέρετε πως μία ομάδα από αυτές, πριν από δύο μέρες, τρέχανε να βρουν συμβολαιογράφο στην Αθήνα και βρήκαν μία κυρία για να ξεμεταβιβάσουν το μετοχικό κεφάλαιο, το οποίο μεταβίβασαν 27/2  του 2015. Και προσπαθούσαν μάλιστα να βρουν και ανοιχτό βιβλίο για να εμφανίσουν πως η αγορά έγινε το Νοέμβριο.

Αυτά θα τα πω, γιατί μόνο έτσι μπορεί η ομάδα μου να επιβιώσει. Η ομάδα μου έχει υποβιβαστεί, έχει διαλυθεί κατ’ επανάληψη παρότι έχει πάρει ένα πρωτάθλημα και πρόσφατα ένα Κύπελλο και σύντομο διάστημα έπαιζε στη Γ’ Εθνική. Αυτό δεν το επιτρέπω.

Ειλικρινά δεν τους φοβάμαι καθόλου. Ήρθαν μπράβοι και με χτύπησαν πριν την παραμονή του πρώτου αγώνα με την ΑΕΚ. Δεν θέλω να λειτουργήσω έτσι. Έχω αποφυλακίσει λόγω της ιδιότητος μου, τους μισούς παράνομους της Ελλάδας. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοιους είδους συμπεριφορές.

Αν θέλει κάποιος μπορούμε να μετρηθούμε, όποιος θέλει μπροστά μου μπορεί να μου πει οτιδήποτε και να αντιμετωπίσει την αντίδρασή μου.

Είμαι περήφανος γιατί μετά από τέτοια διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν υπάρχει άλλη και είναι δέκα χρόνια στον Ηρακλή με τον Θεοδωρίδη, πέντε χρόνια είχα τον ΠΑΣ Γιάννινα, εφτά χρόνια την Παναχαϊκή και τρία χρόνια που έχω την μεγαλύτερη ομάδα της περιφέρειας με ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα. Κανείς δεν μπορεί όμως σε όλο αυτό να μου πάρει την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό γίνεται.

Θέλουμε να νικάμε. Κάποιες φορές που θα μπορούμε κάποιες όχι. Όμως δεν θα κάτσουμε να χάσουμε για να κρατήσουμε ομάδες στη Super League, ούτε θα στήσουμε παιχνίδια για το στοίχημα, ούτε θα στήσουμε το κώλο μας για να περάσει η μεγάλη ομάδα και να μας δώσει δανεικούς. Ξεχάστε τα αυτά που γινόντουσαν στο παρελθόν, εδώ δεν θα γίνονται».

Για το λόγο που θα γίνει στην ημερομηνία κι όχι νωρίτερα: «Γιατί δεσμεύτηκα. Περίμενα αυτό που έγινε πριν δυο μέρες. Κι επειδή είναι πολύ σοβαρό και το ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ γνωρίζουν πρόσωπα και συμπεριφορές, γνωρίζουν ποιες ομάδες δεσμεύονται και βλέπουν τα παιχνίδια με συγκεκριμένους αντιπάλους να μην αποκαλύπτουν αυτό που όλοι γνωρίζουμε και να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Όταν η Super League συνεχίζει να διοικείτε από αυτούς, δεν υπάρχει περίπτωση να αποκαλύψει ποιοι είναι. Εμένα δεν θα με ήθελαν καθόλου στα πόδια του. Όποιος παρακολουθήσει ένα Δ.Σ. καταλαβαίνει πως όταν το κουμάντο γίνεται από ανθρώπους που στο παρελθόν φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την διάλυση του ποδοσφαίρου δεν μπορείς να προσδοκείς πράγματα. Εγώ από προσωπική αξιοπρέπεια αφού συμμετέχω, είμαι υποχρεωμένος να είμαι διαφορετικός.

Νιώθω πως αυτή τη φορά είναι διαφορετικά τα πράγματα. Είναι διαφορετικό να έχεις την ΑΕΛ πίσω σου. Ή τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Έχεις άλλη βοήθεια και άλλο ειδικό βάρος . Χωρίς να θέλω να προσβάλω ομάδες όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Παναχαϊκή.

Εμείς έχουμε καλή ομάδα. Μην βλέπετε τα αποτελέσματα με τον ΠΑΟΚ και την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Ίσως σήμερα φοβηθήκαμε το παιχνίδι πολύ περισσότερο, ίσως ο Ουζουνίδης διάβασε καλύτερα το παιχνίδι από το δικό μας προπονητή. Αυτό είναι κάτι που το συζητάμε μεταξύ μας και δεν κρυβόμαστε.

Έχουμε ένα παιδί που είναι καθαρό. Κι ο Ηλίας Φυντάνης καταλαβαίνει κι ο ίδιος όταν κάνει λάθος. Έχουμε εξαιρετικά παιδιά στα αποδυτήρια. Κι ευτυχώς έχουν γνώση οι φύλακες. Η ΑΕΛ είναι σε καλά χέρια.

Επίσης ξέρετε κάτι; Η μάνα μου δεν ήταν πόρνη. Ήταν μια εξαιρετική μητέρα και εμένα και τον αδερφό μου μας έδωσε μία εξαιρετική αγωγή και παιδεία. Ήταν μια γυναίκα που ερωτεύτηκε έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν αγωνιστής και είχε μείνει από τον εμφύλιο ανάπηρος και τον στήριξε όταν ήταν τζαμάς στην Πετρούπολη. Η ίδια μιλούσε γαλλικά κι έπαιζε και πιάνο. Δεν ήταν πόρνη. Είναι ντροπή αυτό, όπως δεν ήταν πόρνη και η μητέρα του Ηλία Φυντάνη.

Είμαστε όλοι περήφανοι που είμαστε επικεφαλής σ’ αυτή την ομάδα. Αλλά εγώ δεν είμαι ούτε Πηλαδάκης να παίρνω 129 εκατομμύρια ευρώ δανεικά και να αφήνω καμένη γη. Ούτε δυστυχώς Βαγγέλης Πλεξίδας, που δεν ξέρει από ποδόσφαιρο και ήταν έρμαιο του κάθε Γαλανακόπουλου και Κολοβού. Είμαι ο Αλέξης Κούγιας και περπατάω μόνος μου στο δρόμο και στη Λάρισα και θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο. Δεν πρόκειται αν δεν εμφανιστεί κάποιος που μπορεί με το ηθικό του βάρος και την οικονομική του υποδομή να αλλάξει προς τα πάνω την ΑΕΛ να αφήσω την ομάδα αυτή. Δεν είμαι άνθρωπος που τα παρατάει, ούτε που κρύβεται».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις